Kort

Fly til Timişoara

Opdateret november 2017

Find billige flybilletter til Timisoara

Det er ikke muligt at flyve direkte fra Danmark til Timisoara, men med mindst en mellemlanding undervejs kan du alligevel komme af sted alle dage hele året fra både Jylland og København. Du skal regne med en flyvetid på mindst 4 timer, men de billigste flybilletter giver ofte næsten dobbelt så lang rejsetid eller mere og koster cirka 200-300 DKK alt efter din afrejselufthavn.

Brug Skyscanners søgefunktion til at få et hurtigt overblik over dine muligheder. Vi finder både den billigste flybillet og den hurtigste flyrute til Timisoara på din foretrukne rejsedag. Du kan søge efter billige flybilletter på bestemte datoer eller den billigste måned at flyve i. Du kan også sammenligne dagspriser for en hel måned ad gangen. I datofeltet skal du bare vælge ’Hele måneden’ og derefter enten den ’Billigste måned’ eller den måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Timisoara

Hvis du er på jagt efter den billigste flybillet til Timisoara, kan det godt betale sig at bestille billetten i god tid. Du behøver dog ikke selv at holde øje med priserne, det klarer Skyscanners Prisagent for dig. Den gratis prisagent undersøger løbende billetpriserne og giver dig besked, hvis den stiger eller falder. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, når prisen ændrer sig.

Danske lufthavne med forbindelse til Timisoara

Der er ingen danske lufthavne, som tilbyder direkte forbindelse til Timisoara, men du kan fx flyve via Frankfurt eller London Stansted fra både Billund og København.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Timisoara

Der er adskillige flyselskaber at vælge mellem til rejsen til Timisoara, blandt andre Ryanair, Lufthansa, Wizz Air og TAROM.

Timisoara Lufthavn

Lufthavnen, der også kendes som Traian Vuia International Airport, ligger cirka 13 km nordøst for centrum af Timisoara og er Rumæniens tredjetravleste lufthavn. Der er to terminaler til henholdsvis indenrigs- og udenrigstrafik, der er gratis wi-fi i begge terminaler og en toldfributik i Udenrigsterminalen. Der er også automater med snacks og drikkevarer i begge terminaler samt spisesteder i det offentligt tilgængelige område.

For at komme fra lufthavnen til centrum og retur kan du benytte busser eller taxi. Bus E4 kører jævnligt til det central Timisoara, mens bus E4B kører til byens banegård, enkeltbilletter koster 4 DKK. Busstoppestedet ligger ved Indenrigsterminalen, og du kan købe busbilletter i terminalen. Uden for holder der taxier, som koster cirka 32 DKK til centrum. Du kan også leje en bil fra lufthavnens offentligt tilgængelige område, hvor flere internationale biludlejningsfirmaer har skranke. Brug vores søgefunktion til at sammenligne priser.

Bedste rejsetid

Sommeren er højsæson for turister, men varmen kan være for meget for nogle besøgende, der vil sætte større pris på et besøg i foråret eller efteråret, hvor der også er masser af solskin. Der er flere spændende begivenheder i løbet af året fx Timfloralis, byens blomsterfestival i april, International Jazz Festival og Hearts Folk Festival i juli samt verdensmusikeventen PLAI Festival i september.

Vejret i Timisoara

Timisoara har varme somre med en typisk dagstemperatur omkring 25-27 grader, men varmerekorden er cirka 41 grader. Vintrene er derimod relativt kolde med en gennemsnitlig temperatur tæt på frysepunktet. På et gennemsnitsår får Timisoara knap 600 mm nedbør, der falder nogenlunde jævnt hele året, men maj-juli er normalt de vådeste måneder.

Attraktioner og seværdigheder i Timisoara

Timisoara er en historisk, smuk og levende universitetsby og kendt for sine mange roser og grønne parker. Byen kaldes også for Little Vienna (Lille Wien) pga. arkitekturen og er muligvis den mest kosmopolitiske og progressive by i Rumænien, der endda var den første større by i Europa til at indføre elektrisk gadebelysning. Byen er fuld af kulturelle oplevelser med adskillige musik- og teaterfestivaller året rundt, du kan også udforske de mange museer og kunstgallerier og om aftenen slå dig løs i det festlige natteliv. Gå på opdagelse blandt byens mange torvepladser som Sejrspladsen og Unionspladsen, hvor du kan beundre den ene smukke bygning efter den anden som Ortodoxa Mitropolitana katedralen og det barokke slot og Museum of Fine Arts Palatul Vechii Prefecturi. Der er også gode shopping muligheder, hvad end du er på jagt efter nyt eller gammelt, hver weekend er der to loppemarkeder og der er masser af lækre spisesteder til alle budgetter.

Attraktioner:

Piata Victoriei (Sejrspladsen – hovedtorv)

Piata Unirii (Unionspladsen)

Piata Libertăţii (Frihedspladsen)

Ortodoxa Mitropolitana katedralen

Nicolas Lenau Universitetskollegium (tidligere byens første teater)

Episcopala Romano-Catolica katedralen

Palatul Vechii Prefecturi (barokslot og Museum of Fine Arts)

Banat Etnografiske Museum

Botanisk Have

Rose Park

Central Park

The New Synagogue in Fabric

Banat Museum

Museum of the Communist Consumer

Timisoara Art Museum

Banat Village Museum

Recas Vineyards

Opera Nationala Romana Timisoara

Hoteller i Timisoara

Hvis du mangler et sted at overnatte i byen, kan du bruge vores søgeværktøj til at sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter på hoteller i Timisoara.

Flere tips

Flere unikke og hemmelige byer i Europa

Europas billigste lande

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Timişoara

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Timişoara: Timişoara.
TAROM, KLM, Air France, Air Dolomiti, United, Ryanair, Alitalia og eurowings flyver alle direkte til Timişoara.
Den billigste måned at flyve til Timişoara i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.