Kort

Fly til Podgorica

Den undervurderede hovedstad

En af Europas mest undervurderede rejsedestinationer er Montenegros hovedstad. Er man først hoppet på et fly til Podgorica kan man relativt overkommeligt opleve store dele af den unge nation.

Podgorica selv byder på klassiske seværdigheder som en lang række moskéer i den gamle tyrkiske bydel, det ottomanske klokketårn og den 600 år gamle Ribnica-bro.

Samtidig ræser Podgorica mod moderne tider. Det kan blandt andet ses ved at besøge den gamle Kong Nikolas borg, der nu er et museum for moderne kunst, og i nye konstruktioner som den imponerende Millennium-bro og det smukke tempel Hristovog vaskrsenja, som slet og ret betyder Kristi opstandelse. De moderne tider kan også ses ved at besøge byens flotte åbne pladser, hvor caféer og restauranter allerede summer af liv om dagen, men virkelig folder sig ud med musik og noget af Europas mest livlige byliv i aften- og nattetimerne.

Efterhånden er der også kommet helt moderne indkøbsfaciliteter til med blandt andet Delta City shopping-centret fra 2008, som er Montenegros første af slagsen. Foruden de mange butikker har centret også en ny biograf.

Samtidig med at den lille hovedstad selv har masser af tilbud for turister, så betyder dens beliggenhed, at man i bil ganske let og hurtigt kan skifte byens åbne bade ud med Adriaterhavets badestrand, som ligger omkring 50 kilometer mod syd og vest. Faktisk har Montenegro et langt bredere udvalg af strande, end mange turister er klar over. Fordelt på 73 kilometer er over 100 steder med korte og lange strande med enten sand, grus eller klippe. De varierer fra topmoderne turistopvartning til fuldstændig uspolerede strækninger.

Endnu tættere på ligger Balkans største sø, Skadar eller Scutari i nationalparken navngivet efter søen. Den er ikke bare et yndet bademål, men er også hjem for mindst 270 forskellige fuglearter, blandt andet den sjældne krøltoppede pelikan. Aktiviteter som vandreture, cykling og besøg i grotter er også populære omkring den store sø.

Flere andre af Montenegros øvrige naturskønne og varierede nationalparker er lettilgængelige fra hovedstaden.

Tag til Podgorica og oplev en af Europas endnu skjulte hemmeligheder!

Steder at bo

Find hotel i Podgorica

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Podgorica

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Podgorica: Podgorica.
Delta, Olympic Air, Alitalia CityLiner, Alitalia, Croatia Airlines, TUI, Etihad Airways og Laudamotion flyver alle direkte til Podgorica.
Den billigste måned at flyve til Podgorica i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.