Kort

Fly til Pula

Kystbyen Pula ligger på den kroatiske halvø Istrien ud mod Adriaterhavets krystalklare vand og den lille, smukke Brijuni-øgruppe. Udover dejlige badestrande med mulighed for mange slags vandsport byder Pula på en spændende og lang kulturarv. Imponerende arkitektur, snørklede gader med hyggelige spisesteder og samtidig et festligt natteliv, gør byen til en oplagt feriedestination.

Visum

Visumfri i 90 dage i en periode på 180 dage, passet skal være gyldigt i mindst tre måneder ud over rejsens varighed. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sommeren er varm og solrig med en del regn. Vinteren er kølig med sne og regn. Fra oktober til maj er mange restauranter, butikker med mere lukkede.

Kom omkring

Da de fleste attraktioner i Pula ligger tæt i små, kringlede gader, kommer man bedst rundt på gåben. Busser og taxaer kører i byen og rundt på halvøen.

Åbningstider

De fleste butikker holder åbent mellem klokken 9-19 i hverdagene og om lørdagen 9-13.

Drikkepenge

På restaurant er 10 % af regningens beløb normalt. Giv piccolo og stuepige 10-20 HRK pr. taske/nat og rund som minimum op i taxaen.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Kroatien, Trg N. Š. Zrinskog 10, HR-10000 Zagreb

Tel: +385 1 4924 530    E-mail: zagamb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Amfiteatret: Det 6. største i verden og en af de bedst bevarede af sin slags, dette er Pulas absolut største attraktion. Om sommeren afholdes der koncerter, filmfremvisninger og mange andre arrangementer.

2. Forum: Byens centrale torv er omkranset af smukke historiske bygninger og monumenter fx rådhuset fra det 10. århundrede.

3. Karlo Rojc: En tidligere militærskole og barakker bygget i 1870, er i dag et kultur- og socialcenter med alverdens arrangementer, dertil har mange forskellige organisationer deres kontorer her.

4. Skt. Francis Kirke og Kloster: Fra det 14. århundrede og det eneste af byens klostre, der stadig i brug, og hvor man kan deltage i messen. Mange smukke detaljer og spændende ikoner.

5. Kaštel: Et prægtigt slot fra det 17. århundrede, der i dag også rummer det spændende Historiske Museum for halvøen Istrien.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 57.500 (Stor-Pula 130.000)

Valuta: Kuna (HRK)

Landekode: (00) 385

Religion: Cirka  85 % katolikker

Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)

Officielt sprog: Kroatisk

Find hotel i Pula

Hotel i Pula

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Pula

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Pula: Pula.
Red Wings, Transavia France, transavia, Volotea, Norwegian Air International, Norwegian Air Sweden, GETJET og eurowings flyver alle direkte til Pula.
Den billigste måned at flyve til Pula i er april.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.