Kort

Fly til Menorca

Menorca er den næststørste ø i den spanske øgruppe Balearerne og kendt for sin billedskønne natur og uspolerede badestrande samt mere afslappede atmosfære end festøerne Ibiza og Mallorca. Menorca har en lang historie under skiftende herredømmer, hvilket kommer til udtryk i de mange spændende historiske monumenter og bygninger. Sommeren igennem holder øens indbyggere forskellige festivaller, hvor deres elskede heste er i centrum for opmærksomheden.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sommeren er solrig, varm og tør. Vinteren er mild og forholdsvis våd.

Kom omkring

Busser betjener hele øen. Taxaer er relativt billige, dog kan de være en mangelvare i højsæsonen. Leje af bil og motorcykel er populære alternativer.  

Åbningstider

De fleste butikker holder siesta mellem 13 og 17, men er til gengældt åbne til langt ud på aftenen mandag til lørdag. Supermarkederne og shopping-centrene har åbent hele dagen, nogle også om søndagen. 

Drikkepenge

På trods af et eventuelt servicegebyr på restauranter lægger man mindst et par euros alt afhængig af servicen. Piccolo og stuepige ca. 1 euro pr. taske/nat.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Spanien, Calle Serrano 26 – 7o, 28001 Madrid

Tel: +34 914 318 445   E-mail: madamb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Strandene: Menorca har mange smukke badestrande, nogle kan kun nås fra vandsiden i fx kajak, som er en populær aktivitet på øen.

2. Monte Toro: Menorcas højeste punkt, hvorfra man får en fantastisk panoramaudsigt over øen.

3. Mahon havn: Hovedstaden Mahon rummer en af verdens største naturhavne, som er rig på hyggelige barer og lækre spisesteder. Ned mod havnen på en bjergskråning ligger den gamle bydel med smukke bygninger, udendørsmarkeder og små butikker.

4. Naveta d’es Tudons: Et af øens mest kendte forhistoriske monumenter fra ca. 1300 f.Kr. Navnet hentyder til formen, som ligner et skib med bunden i vejret. 

5. Museu de Menorca: Museet i det forhenværende franciskanske kloster fra det 15. århundrede rummer i dag historiske genstande og kunst fra øens tidligste periode og frem til 20. århundrede. 

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 94.000 (hovedstaden Mahon 29.000)

Valuta: Euro € (EUR)

Landekode: (00) 34

Religion: Cirka  95 % katolikker

Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)

Officielt sprog: Spansk og catalansk

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Menorca

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i : Menorca.
Qatar Airways, Transavia France, transavia, Vueling Airlines, Volotea, Alitalia CityLiner, Alitalia og eurowings flyver alle direkte til Menorca.
Den billigste måned at flyve til Menorca i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.