Kort

Fly til Gibraltar

Gibraltar er et britisk territorium på sydspidsen af den iberiske halvø. Gibraltar er et unikt sted med et rigt plante- og dyreliv både til lands og til vands. Samtidig har Gibraltar en varieret historie og var blandt andet maurisk i over 700 år. Området har været britisk siden starten af 1700-tallet.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se her for yderligere oplysninger.

Sæson

Gibraltar har et subtropisk middelhavsklima med fugtige, milde vintre og tørre, varme somre. I den koldeste måned, januar, er den daglige gennemsnitstemperatur omkring 13 grader, mens den er omkring 25 grader i den varmeste måned, august.

Kom omkring

Med et areal på 6,8 km2 er Gibraltar ikke større, end at de fleste kan gå rundt til alle dele af området. Der er også enkelte busser, og har du besvær med at bestige dele af klippen, kan du dog snuppe en taxa.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mandag – fredag fra 10 – 18 og lørdag fra 10 – 13:30. Butikkerne i Gibraltar holder normalvist ikke siesta.

Drikkepenge

10 – 15 % på restauranter og 10 % i taxa er normen.

Information og nødstilfælde

Danmarks konsulat i Gibraltar:

Konsul John A. Gaggero
Consulate of Denmark
Clouister building
Market Lane
P.O. Box 554
Gibraltar

Tlf.: (00350) 200 12700/(00 350) 200 12701
E-mail: consul@danconsul.gi

Alarmtelefon: 112 eller 999

Seværdigheder

1. St. Michaels Grotte: Denne smukke og farverige drypstenshule er den mest populære af Gibraltars mange grotter. Grotten er 62 meter dyb, og den største hulning bruges som auditorium, hvor der afholdes koncerter og teaterstykker.

2. Ape’s Den: Tæt på toppen af klippen kan man finde Ape’s Den, hvor Europas eneste vildtlevende aber, berberaberne, bor. Samtidig er der ikke langt til toppen af klippen, hvorfra man kan se hele vejen til Afrika.

3. Maurer-borgen: Bygningen af denne borg blev påbegyndt i starten af det 8. århundrede af maurerne, før den flere gange skiftede hænder.

4. Gibraltars botaniske haver: Disse haver er 200 år gamle og består af en kombination af planter fra Gibraltar og udlandet, omhyggeligt plantet omkring en række statuer og mindesmærker.

5. Gibraltar Museum: Nationalmuseum for historie, kultur og naturhistorie inkorporerer en lang række forskellige medier til at fortælle om Gibraltars enormt brogede historie under flere forskellige styrer.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 30 000

Valuta: Gibraltariske pund (GIP)

Landekode: 350

Religion: Cirka 78 % romersk-katolske

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Engelsk (der tales også spansk og llanito) 

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Gibraltar

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Gibraltar: Gibraltar.
easyJet, Royal Air Maroc, American Airlines og British Airways flyver alle direkte til Gibraltar.
Den billigste måned at flyve til Gibraltar i er april.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.