Madrid

Hoteller i Madrid – Sammenlign billige hoteller i Madrid

Madrid er Spaniens hovedstad og største by. Attraktionerne i byen er enormt varierede – fra berømte gamle bygninger, museer og kunstværker til sport i verdensklasse til noget af de livligste natteliv i verden.

Puerta del Sol

Der er ikke mange steder i verden, der siger ”storby” som Puerta del Sol. Madrids centrale plads er travl dag og nat med lokale, turister, gadekunstnere, festivaler, demonstrationer og meget mere. Pladsen er central og med fremragende lokale offentlige transportmuligheder. Kun få minutters gang i alle retninger er der masser af restauranter, shoppingcentre, trendy butikker, biografer og hoteller i hobetal – uanset om du leder efter noget billigt, ungdommeligt, luksuriøst, børnevenligt eller dedikeret til homoseksuelle.

Gran Via

Lige nord for Puerta del Sol strækker gaden Gran Via sig. Gaden har flere kælenavne såsom ”Spaniens Broadway” og ”Gaden som aldrig sover”. Dagen er aktiv i de mange shoppingcentre, butikker, biografer, restauranter og grandiose bygninger, mens man om natten på egen krop kan opleve, hvorfor Madrid er så berømt for sit aktive natteliv. Også her er hotellerne lige så varierede som ved Puerta del Sol.

Opera

Opera ligger lige kun få minutter fra Puerta del Sol og Gran Via, men er en anelse mere stille. Som navnet antyder, er Opera hjem for Madrids primære operahus, Teatro Real, et af Europas største teatre. Du finder også det enorme kongelige palads, Palacio Real, med sine malerier af blandt andre Goya, Velazques og Rubens samt to omkringliggende haver. Medmindre du er kongelig, kan du ikke overnatte på Palacio Real, men du kan sagtens føle dig kongelig ved at overnatte på et af de mange luksushoteller i nabolaget.

Retiro og Prado

Barrio Retiro er navnet på området omkring Retiro Park. Retiro kan groft sagt inddeles i tre: Den nordlige del, hvor de flere-etagers bygninger er tætpakkede, og de små butikker, restauranter og barer skaber en pulserende atmosfære, den sydlige – Niño Jesus – et stille område med masser af plads samt den vestlige, som er pyntet med mange museer (inklusive et af verdens mest berømte kunstmuseer, Prado) og smukke bygninger fra det 18. og 19. århundrede. ”Retiro” betyder tilbagetrækning, og det er netop noget af det, store dele af distriktet (og ikke mindst selve parken) kan tilbyde.

Salamanca

Nord for centrum ligger Salamanca. Den mest berømte bygning i dette område er El Santiago Bernabeu, Real Madrids hjemmebane. Og hvis din tur til Madrid handler om fodbold, kan man lige så godt finde overnatning i Salamanca. Foruden stadion i nærheden er der nemlig også masser af shoppingcentre, biografer, restauranter og natklubber. 

se mere

Rejseguide til Madrid

Parque del Retiro

Pradomuseet

El Rastro Markedet

Den spanske hovedstad er en kosmopolitisk by i landets hjerte, og den har utroligt meget at tilbyde den besøgende. Madrid er det perfekte mål for en forlænget weekendferie, velforsynet som den er med historie, kunst, kultur og sport.

Billeder af Flickr/trioptikmal