Hoteller i Firenze – Sammenlign billige hoteller i Firenze

Hotel Firenze

Renæssancens vugge har ingen overmand, når det kommer til kunst i Europa. Det suverænt mest populære område er det historiske centrum, men også uden for de oplagte områder er der fine steder at overnatte og opleve.

Centro Storico

Firenzes historiske centrum byder på så meget kunst og arkitektur i verdensklasse, at selv den største kender kan blive overvældet. Mange af de prestigefyldte bygninger er flere hundrede år gamle, inklusive størstedelen af de mange museumsbygninger, katedralen Duomo di Firenze, , broen Ponte Vecchio og Gi Otto-tårnet. Med så mange uforglemmelige bygninger og værker af blandt mange andre Michelangelo, Raphael, Botticelli og Caravaggio er der naturligvis også for længst sørget for, at turister kan bo, spise, shoppe og tage på natklub i centrum. De billigste hoteller i Centro Storico ligger generelt ved hovedbanegården, mens der er masser af mellemklasse- og luksushoteller over hele centrum.

Campo di Marte

Hvis centrum er kunstelskerens paradis, så er Campo di Marte (Mars’ lejr) sportsnørdens med flere indendørs og udendørs arenaer. Mest berømt er Stadio Artemio Franchi, fodboldklubben Fiorentinas hjemmebane, som både kan besøges, når stadion er fyldt til kamp eller til en stille tour, når der ikke spilles. Mange af Fiorentinas spillere og fans kan ofte spottes i området for at nyde pizza og pasta, når der ikke er træning og kamp. Den største indendørs sportsbane i Firenze, Nelson Mandela Forum, ligger her også. Den bruges til professionelle basketballkampe såvel som koncerter og sommerbiograf. Nelson Mandela Forum kan også bruges af folk, der ønsker at dyrke sport som boksning og fitness. Campo di Marte ligger lige øst for centrum, men har langt færre turister og noget lavere priser på hoteller og hostels.

Gavinana-Galuzzo

I det østlige Firenze ligger Gavinana-Galuzzo med rødder helt tilbage til det 10. århundrede. Dette distrikt er en slags mindre koncentreret kombination af Centro Storico og Campo di Marte, når det kommer til turistoplevelser. Her er noget færre turister end i centrum, men dog stadig masser af vigtig renæssancekunst og -arkitektur. Samtidig er her masser af sportsfaciliteter og mulighed for at sejle i kano i Arno-floden eller gå en tur i Parco dell’Anconella.

Toscana

Firenze er ikke bare hovedby i Toscana, men er også centralt placeret i regionen. Dermed er der nærmest uendeligt mange muligheder for en tur ud af byen med en overnatning eller to i det omkringliggende område. Prøv for eksempel en tur ud på landet i det smukke vinområde Chianti eller et ophold i spabyen Motecatini Terme omkring 50 kilometer fra Firenze. 

se mere

Billeder af Flickr/escapio