Kort

Fly fra Billund til Glasgow

Flyinformation Billund til Glasgow

Laveste returpris sidste måned

kr. 831

Direkte flyselskaber

0

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 854 kilometer

3 t 30 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

KLM

Glasgow International og Glasgow Prestwick

2 lufthavne

Oplysningerne er korrekte per juli 2018

Ruter fra Billund Lufthavn til Glasgow

Der er ikke direkte fly fra Billund til Glasgow, men du kan flyve fra Billund Lufthavn til Glasgow med korteste rejsetid på 3 timer og 30 minutter med KLM via Amsterdam, og der er også flere muligheder for at komme til den skotske storby på under fem timer, med blandt andet British Airways via London Heathrow og London City.

Afgangsterminalen i Billund

Billund Lufthavn er Jyllands største. Om sommeren går der gratis bus til og fra lufthavnen én gang i timen, ml. 09-00-21-00. Bussen stopper ved Billunds knudepunkter. Se køreplanen her.

Der er blandt andet busforbindelse fra Aarhus, Kolding og Esbjerg til lufthavnen, som ligger få kilometer fra centrum.

Der er tidsubegrænset, gratis wi-fi i Billund Lufthavn, fire massagestole, et varieret udvalg af mad- og drikkevarer samt en håndfuld butikker.

Ved hovedindgangen ligger Square Café og Kiosk, hvor man kan supplere et måltid med aviser, magasiner eller andet til rejsen. De øvrige spisesteder ligger på tredjesal, her laver Diner både morgenmad og bøffer, mens Sunset Boulevard primært tilbyder sandwicher. Med god udsigt til flyvepladsen serverer Restaurant Gastro gourmetmad.

I King Amlet Lounges stilfulde omgivelser med tilhørende møderum er der arbejdsro, lækre forfriskninger og et stort udvalg læsestof med både danske og udenlandske aviser. Passagerer på standard kan købe adgang til loungen for 165 kroner.

Billund og LEGO går hånd i hånd, og det gælder også i byens lufthavn. Her er ikke blot en LEGO-butik, du kan kigge og købe i, men også LEGO dekorationer spredt ud over terminalen samt et gratis LEGO legeområde.

Ankomstterminalen i Glasgow - videre transport

<

Når du har haft fornøjelse af dine billige flybilletter Billund - Glasgow, lander du i Glasgow der har to lufthavne. Alle ruter i den mindre Prestwick Lufthavn går til og fra middelhavslandene. Derfor vil du med fly Billund - Glasgow lande i Glasgow International Lufthavn, ligemeget om du flyver via Amsterdam eller London.

Herfra er der flere muligheder for at komme til centrum. Den letteste metode med offentlig transport er med bus. Turen koster cirka 67 kroner for en enkeltbillet. First 500 Glasgow Shuttle er den hurtigste bus, da den kører direkte til centrum og stopper ved Central Station, Queen Street Station og til sidst Buchanan Station. Det tager cirka 20 minutter fra lufthavnens busstop 1. Af andre busser kan nævnes McGill’s 757, som kører fra lufthavnens busstop 7 til den nærliggende Paisley Gilmour Street togstation. Herfra afgår der tog til en lang række destinationer i især det sydvestlige Skotland.

De officielle Glasgow Airport Taxis holder lige uden for terminalen og kører til centrum for cirka 250 kroner. Det er nogle gange muligt at spare penge ved at forudbestille taxa med et af byens andre selskaber. De afhenter dog passagerer i lufthavnens parkeringsplads 2, cirka fem minutters gang fra terminalbygningen. Køreturen til centrum tager et kvarters tid.

Værd at vide om Glasgow

Med undtagelse af cirka halvdelen af dagligvarerne er stort set alle ”faste” turistudgifter billigere i Glasgow end i større danske byer. En McDonald’s-menu koster under 50 kroner, mens man kan nyde tre retter på restaurant i mellemklassen for omtrent 2/3 af priserne i Danmark.

Er du ryger, kan det godt betale sig at medbringe cigaretter – de koster nemlig næsten dobbelt så meget i Glasgow.

Uret skal stilles en time tilbage for at have den rette tid i Glasgow.

Og så er det fra det berømte og både religiøst og politisk ladede fodboldbrag mellem Glasgow-klubberne Celtic og Rangers (”Old Firm”), at Brøndby og FC København har snuppet navnet ”New Firm” om deres indbyrdes opgør. Kan du få billetter til lokalbraget i Glasgow, koster det omkring 300 kroner, men kampene bliver naturligvis også vist på TV, i mange af byens mange pubs - inklusive lokalstemning.

Hoteller i Glasgow

Leder du efter et sted at overnatte? På Find hotel i Glasgow kan du sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter, inden du bestiller dit foretrukne sted.

Læs mere om Glasgow og andre byer i Storbritannien

5 alternative weekendbyer i Storbritannien, inkl. Glasgow

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.