COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder Hvad må du have i din håndbagage på flyet?

Alle artikler

Hvad må du have i din håndbagage på flyet?

Hvad må du rent faktisk have med i din håndbagage ombord på flyet, og hvilke ting er forbudt i kabinen? Fra barberhøvle til fladjern - Skyscanner viser dig her reglerne for de mest almindelige ting, rejsende gerne vil have med.

Som rejsende kan det nogle gange være svært at vide, hvad man ikke må, og må have i din håndbagage på flyet. For eksempel: er det er okay at tage sin barbermaskine med på flyet, og hvordan er det lige med lightere? Vores liste hér hjælper dig med at pakke i overensstemmelse med reglerne – og forhindre pinlige situationer i sikkerhedskontrollen.

1. Kan jeg tage skarpe, spidse eller stumpe genstande med i håndbagagen?

De fleste ting der er skarpe eller spidse, er forbudt om bord, da de kan forårsage alvorlig skade. Det samme gælder for sløve redskaber, der kan bruges som et våben. Der er visse undtagelser, og det er blandt andet tilladt at tage neglesakse og pincetter med i håndbagagen. Ligeledes er det i orden at tage sin barberhøvl/skraber med på flyet, forudsat at bladet er indkapslet i plastik. Løse barberblade er dog forbudte. Forventer du regn på din destination? Det er heldigvis muligt at tage paraply med! Få praktisk overblik i oversigten nedenfor:

Skarpe, spidse og stumpe genstande

Genstande Tilladt i håndbagage Tilladt i indchecket bagage
Baseball- og rundboldsbat Nej Ja
Stafet Nej Ja
Gangstave Ja Ja
Is syl Nej Ja
Kampsports-udstyr (fx. knojern) Nej Ja
Kniv (med blad over 6 cm) Nej Ja
Køller (fx hockey- og golfkøller) Nej Ja
Proptrækker Nej Ja
Krykker Ja Ja
Stok Ja Ja
Neglesaks Ja Ja
Paraply Ja Ja
Pincet Ja Ja
Barberblade Nej Ja
Barberhøvl/ skraber Ja Ja
Saks (med blad under 6 cm) Ja Ja
Saks (med blad over 6 cm) Nej Ja
Sabler og sværd Nej Ja
Skøjter Ja Ja
Strikkepinde Ja Ja
Synåle Ja Ja
Hæklenåle Ja Ja
Økser (alle typer) Nej Ja

2. Lightere ombord på flyvemaskiner

Det er tilladt at medbringe EN ENKELT lighter ombord på flyet, eller en lille æske tændstikker. Lighter eller tændstikker bør opbevares enten i lommen, altid tæt på ​​kroppen, og bør derfor ikke placeres i din håndbagage. Begge er forbudt at have i indchecket bagage.

På samme måde kan elektroniske cigaretter ikke pakkes i indchecket bagage, og skal holdes i kabinetasken på hele turen.

3. Elektronisk udstyr i håndbagagen

Alt almindeligt elektronisk udstyr, såsom bærbare computere, mobiltelefoner (med undtagelse af Galaxy Note 7), iPads, MP3-afspillere og kameraer er tilladt ombord. Bemærk, at du som regel er nødt til at tage disse ting frem og placere dem i plastkasser, når du skal igennem sikkerhedskontrollen. Pak derfor så de er let tilgængelige.

Du kan tage både fladjern og hårtørrer med i din håndbagage uden problemer. Ligeledes er det også ok at tage barbermaskine med i håndbagagen.

OBS: Elektronisk udstyr på fly til USA eller Storbritannien

Bemærk, at både USA og Storbritannien har indført et forbud mod medbringelse af elektronisk udstyr i kabinen fra visse lande. Det betyder, at er elektronikken større end en mobiltelefon, skal den tjekkes ind. Forbuddet gælder for passagerer på fly til USA eller Storbritannien fra visse lande i Mellemøsten, Nordafrika og Tyrkiet.

4. Lithium-batterier på flyvningen

Løse lithium-batterier må ikke placeres i indchecket kuffert, men skal være i håndbagagen. Batterier skal enten opbevares i den originale beholder, og hvis dette ikke er muligt, er du nødt til at dække batteripolerne med tape. Bemærk, at hvert batteri så skal emballeres i hver sin plastpose.

5. Medicin på flyet

Det er fint at rejse med medicin, både flydende medicin og medicin i fast form. Bemærk dog, at som med enhver anden væske, skal du fremvise flydende medicin ved sikkerhedskontrollen. Selv om det ikke er et krav, så er det en fordel, hvis medicinen er i dens originale emballage. Få praktisk overblik nedenfor:

Rejse med medicin

Genstande Tilladt i håndbagagen (over 100 ml) Tilladt i indchecket bagage
Flydende medicin og sprøjter Ja – men skal fremvises i sikkerheds-kontrollen Ja
Inhalator Ja Ja
Kosttilskud Ja Ja
Sygeplejeartikler Ja Ja
Tabletter og pulver Ja Ja

6. Tilladt væske på flyvninger

Du kan kun medbringe en begrænset mængde af væsker ombord på flyet. Definitionen af ​​væsker er ting såsom vand og andre drikkevarer, cremer og parfumer. Det er tilladt at medbringe en eller flere beholdere, men hver beholder må ikke indeholde mere end 100 ml væske. Disse beholdere skal være pakket i gennemsigtige, genlukkelige 1-liters poser, og derefter fremvises ved sikkerhedskontrollen. Bemærk, at selv mad kan regnes med som væske.

Undtaget fra reglerne for tilladt væske ombord, er babymad / drikkelse barnet har brug for under flyvningen, livsvigtig medicin, og toldfrie varer købt i lufthavnen.

Praktisk vejledning om regler for væsker og mad ombord på flyet:

Hvor meget væske må du have i håndbagagen?

Bemærk, at forskellige flyselskaber og lande kan have yderligere regler og restriktioner, for ovennævnte, og andre genstande. Tjek altid med dit flyselskab, hvilke regler de har for den bagage du vil have med.

Få mere praktisk information, der gør din rejse lettere:

Forbudt ombord: 10 ting du ikke må have med i håndbagagen

Kabinepersonalets 10 bedste flytips

Kunsten at rejse kun med håndbagage – spar tid og penge

*Offentliggjort juli 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.