COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 10 ting du ikke må have med i håndbagagen

Alle artikler

10 ting du ikke må have med i håndbagagen

Undgå at få problemer i sikkerhedskontrollen. Skyscanner afslører 10 ting, som du overraskende nok ikke må have med i tasken på flyet.

Vi kender alle sammen til forbuddet mod at medbringe væsker på flyet, men vidste du for eksempel, at det er forbudt at have en Batman-maske med i håndbagagen? Vi har undersøgt hvilke andre ting, som lufthavnsmyndighederne helst ikke vil have med på flyet.

Der findes i dag mange strenge sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre “farlige” ting i at ende på flyet. Nogle er indlysende: En skjult Kalashnikov er for eksempel aldrig et hit i sikkerhedskontrollen. Men du vil nok blive overrasket, når du finder ud af, at noget så harmløst som en fiskestang anses som et farligt våben. Vi løfter låget for, hvad der er forbudt i håndbagagen.

Download vores app

1. Teltpløkker

Hvis du skal flyve til en festival eller en campingtur, så husk at tjekke dine teltpløkker ind. De bliver nemlig konfiskeret fra håndbagagen. Det betyder, at du enten må sove under stjernerne, hvilket kan være forbundet med en hvis fare, når man er omgivet af fulde festivalgængere. Du kan selvfølgelig også bare gøre som mange andre festivalfolk, og holde dig vågen i tre dage. Teltstænger er for resten ok i håndbagagen.

2. Suppe

Regler er regler! Selvom du måske har gode argumenter for, at en enkelt portion kyllingesuppe med champignon vel næppe bærer en større trussel mod sikkerheden af dine medpassagerer end en lighter, så er væske altså væske – så længe der er under 101 ml af det. Det gælder i øvrigt også for mascara, is og 10 liter Britney Spears Curious-parfume…

Læs også: Væskeregler for flyrejser: Hvor meget væske må du have i håndbagagen?

3. Lightere

I betragtning af, at den officielle linje lyder, at ”du ikke må medbringe genstande i håndbagagen, der kan forårsage skade på dig selv og andre passagerer”, så kan det måske virke lidt underligt, at du gerne må have en lighter med på flyet. Til gengæld må du kun have én med. Og forvirrende nok, skal du beholde lighteren i lommen under flyvningen – du må ikke putte den tilbage i håndbagagen efter sikkerhedstjekket.

4. 10 liter Britney Spears Curious-parfume

Hvis du tror, at du kan omgås væske-reglerne ved at dele væsken op i en masse små flasker, så tro om. Væskebeholdere skal fragtes i en enkelt, gennemsigtig plasticpose med genluk, som ikke rummer mere end en liter og ikke er større end 20 x 20 cm.

Læs også: 10 ting du aldrig skal gøre i lufthavnen

5. Medicin

Nu vi er ved væsker, hvad så hvis du har brug for at have en større flaske ’vigtig’ medicin med dig? Ja, så er det altså bare ærgerligt. Du må nemlig stadig kun have 100 ml med dig. Du kan dog få kompensation, hvis du varsler lufthavnen på forhånd. Spørgsmålet er så bare, om en flaske rom kan gå som ’vigtig’ medicin?

6. Boremaskiner

Hvis du er en omrejsende snedker eller blikkenslager, så kan bagagegebyrerne hurtigt æde sig ind på din indkomst. Det meste værktøj må du nemlig ikke have med i håndbagagen. Det gælder blandt andet skruetrækkere, skruenøgler, tænger, save og boremaskiner.

7. Fiskestænger

Det er din egen sag, hvis du gerne vil tage en harpun med dig på din hvalfanger ferie. Den kommer bare ikke med i flyet. Det samme gælder for fiskestænger, måske så du ikke fristes til at kroge den skrigende unge på sæde 11A.

8. Giftstoffer

Fra tåregas til inficeret blod og brandslukkere – kemikalier og giftige stoffer er alle bandlyst på flyet. Så hvis du er på vej til Sunny Beach med gutterne og du har planer om at afblege dit hår, så gør det inden du tager hjemmefra.

Læs også: Hvad gør jeg hvis jeg har mistet mit pas

9. Badminton ketsjere

Det er nok meget godt, at du ikke kan have et baseball bat med på flyveren, men at noget så harmløst som en badmintonketsjer er forbudt, kan virke lidt underligt. Især når man tager i betragtning, at kampsports-udstyr, er ok. Så længe det er checket ind, kan du fylde din taske med et arsenal af knojern, gummiknipler og nunchagoer.

10. Nødblus

”I hvilken som helst form,” siger reglerne hvis du skulle være i tvivl.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad du må tage med dig på flyet, så se de officielle retningslinjer her.

Få flere rejsetips og rejseinspiration her:

Kunsten at rejse kun med håndbagage – spar tid og penge

Flytips: 7 hemmelige ekstra ting du kan få ombord på flyet

Aktuelle tilbud – billige flybilletter

*Opdateret maj 2018. Priserne er indhentet indenfor 15 døgn for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.