Kort

Fly til Mykonos

Opdateret november 2017

Find billige flybilletter til Mykonos

Det er ikke muligt at flyve direkte fra Danmark til Mykonos. Men du kan sagtens komme dertil hele året alligevel med en eller flere mellemlandinger undervejs. Du skal regne med en flyvetid på mindst 5 timer i sommerhalvåret, mens rejsetiden kan være længere, hvis du flyver dertil i vintermånederne, hvor billetpriserne ofte også er dyrere. Det er billigst at flyve fra København, hvor du kan få billetter til cirka 800-1000 DKK, mens det er lidt dyrere at flyve fra Jylland, cirka 1200 DKK. Men som regel giver de billigste billetter også en længere rejsetid.

Med Skyscanners søgefunktion får du nemt overblik over dine valgmuligheder. Vi kan både finde den billigste flybillet og den hurtigste flyrute til Mykonos på din foretrukne rejsedag. Du kan søge efter billige flybilletter på specifikke datoer eller den billigste måned at flyve i. Du kan også sammenligne dagspriser for en hel måned ad gangen. I datofeltet skal du bare vælge ’Hele måneden’ og derefter enten den ’Billigste måned’ eller den måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Mykonos

Hvis du vil have fat i den billigste flybillet til Mykonos, kan det godt betale sig at bestille billetten i god tid. Du behøver dog ikke selv at holde øje med priserne, det klarer Skyscanners Prisagent for dig. Den gratis prisagent sammenligner løbende priserne og holder dig opdateret, hvis billetprisen stiger eller falder. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, når prisen ændrer sig.

Danske lufthavne med forbindelse til Mykonos

Der er som sagt ingen af de danske lufthavne, der tilbyder direkte fly til den græske ferieø, men fra København afgår der hele året fly til Athen, hvorfra du kan tage videre til Mykonos enten med fly eller færge. Fra Billund Lufthavn går turen ofte via London eller Barcelona. Uanset hvilken lufthavn du vælger, kan det nogle gange godt betale sig at flyve med to stop undervejs, det kan faktisk både være hurtigere og billigere end ruter med et enkelt stop.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Mykonos

Der er mange flyselskaber, som flyver til Mykonos, Aegean Airlines og Olympic Air flyver begge hele året dertil fra Athen. I sommerhalvåret er også mange andre selskaber, som betjener Mykonos Lufthavn heriblandt British Airways, TUIfly, Ryanair og easyJet.

Mykonos Lufthavn

Lufthavnen ligger knap 3 km sydøst for centrum af Mykonos by. I lufthavnen kan du benytte gratis, tidsubegrænset wi-fi, købe toldfrivarer samt mad og drikke, der er også hæveautomater og vekselkontor.

Mange hoteller arrangerer kørsel til og fra lufthavnen, i nogle tilfælde er det gratis og andre gange dyrere end en taxi, men dem er der til gengæld meget få af, og i højsæsonen kan det være nærmest umuligt at få fat i en. En taxi til Mykonos by koster cirka 115 DKK. Om sommeren er der også en shuttlebus, som kører mellem lufthavnen og Mykonos by og andre destinationer på øen, men tidsplanen er uregelmæssig. Der er også en offentlig bus, som kører forbi lufthavnen, men den kører heller ikke særlig ofte. Der ligger flere biludlejningsfirmaer i lufthavnens ankomstområde. Du kan bruge vores søgefunktion til at sammenligne priser og bilmærker, hvis du vil leje en bil på Mykonos.

Bedste rejsetid

Sommermånederne er lig med højsæson, men øen er også dejlig både forår og efterår, hvor der er færre turister og billigere overnatningsmuligheder. I løbet af sommermånederne er der flere religiøse begivenheder i de forskellige byer på øen. Mykonos Sommer Festival er en kulturel fest med masser af musik, kunst og teater. Midt i august er der også en stor Gay Festival, der tiltrækker bøsser fra hele verden, mens du i september kan deltage i året Høstfestival.

Vejret i Mykonos

Sommeren på Mykonos er varm og rimelig tør med en gennemsnitlig dagstemperatur på cirka 28 grader, og nattemperaturen ligger omkring 20 grader. Men sommervinden ’meltemi’ gør selv de varmeste dage udholdelige. Vinteren er temmelig regnfuld, sne er dog meget sjælden, da temperaturen typisk ligger omkring 10-15 grader. Badevandstemperaturen svinger mellem cirka 15-25 grader.

Attraktioner og seværdigheder i Mykonos

Mykonos er ikke bare en smuk græsk bade- og ferieø, det er også en ægte party-ø, hvor festerne om sommeren varer lige til den lyse morgen på både klubber og strande, særligt i Mykonos by. Hovedbyen er fuld af smalle, hyggelige gader med butikker, restauranter, barer, klubber og smukke kirker, hvor Panagia Paraportiani kirken er den mest imponerende af alle de 400 kirker på øen. Alefkandra kvarteret også kaldet Little Venice er et super idyllisk område ud til kysten med billedskønne huse og de smukkeste solnedgange. Du kan også se flere pelikaner på øen, der lever frit og er øens maskotter, så pas godt på dem! Hvis du savner lidt kultur, kan du besøge byens spændende museer eller tage en dagstur Delos, som er en ubeboet ø og UNESCO Verdensarv med arkæologiske udgravninger. Er du vild med det græske køkken, kan du også tage et madlavningskursus, så der er masser at lave ud over at feste og dase på de skønne badestrande.

Attraktioner:

Strandene

De historiske vindmøller

Boni møllen (fra det 16. århundrede og stadig funktionsdygtig)

Little Venice (Alefkandra kvarteret)

Panagia Paraportiani kirken

Arkæologisk Museum (åbent hele året i modsætning til de øvrige museer)

Folkemuseet

Lena’s House Museum (Tria Pigadia – 1800-tals hus)

Aegean Maritime Museum

Landbrugsmuseet

Delos

Hoteller i Mykonos

Hvis du leder efter et sted at bo på øen, kan du bruge vores søgeværktøj og sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter på hoteller på Mykonos.

Flere tips

En guide til 20 smukke græske øer

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Mykonos

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.