Kort

Fly Billund - Kraków

Flyinformation Billund til Kraków

Laveste returpris sidste måned

kr. 198

Direkte flyselskaber

0

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 950 kilometer

3 t 0 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

KLM

Kraków

1 lufthavn

Opdateret april 2018

Flyselskaber som flyver fra Billund til Krakow

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at flyve direkte fra Billund til Krakow. Du kan i stedet tage til København, hvorfra både Norwegian og SAS flyver direkte til Krakow hele året på cirka halvanden time. SAS flyver 2-3 gange ugentligt fra København, mens Norwegian flyver 3-6 gange ugentligt.

Med en samlet rejsetid på 3-4 timer kan du for eksempel også benytte Polish Airlines LOT og skifte fly i Warszawa inden ankomst i Krakow eller flyve med Lufthansa til Krakow via Frankfurt eller med KLM via Amsterdam.

Afgang fra Billund

For at komme til lufthavnen inden turen går fra Billund til Krakow, kan du bruge en af de offentlige busser, som blandt andet kører fra Århus, Kolding og Esbjerg. Du kan selvfølgelig også selv køre til lufthavnen, som ligger få kilometer fra centrum.

Ved hovedindgangen har du mulighed for at købe lidt af hvert i kiosken. Efter sikkerhedskontrollen kan du få gourmetmad fra Restaurant Gastro eller fastfood, søde sager med mere fra Sunset Boulevard, Diner og Lagkagehuset. Butikkerne sælger danske designervarer, tøj, LEGO og toldfri varer. I terminalen kan du surfe løs på det gratis, tidsubegrænsede wi-fi og prøve en massagestol. Du kan også slappe af eller få arbejdsro i King Amlet Lounge. Her får du adgang til blandet læsestof samt diverse forfriskninger og snacks for 165 DKK.

Ankomst i Krakow

Krakow Lufthavn ligger 15 km vest for centrum og er navngivet efter Pave Johannes Paul II, som var forhenværende biskop i Krakow. Der er gratis wi-fi i lufthavnen, og adskillige spisesteder og butikker både før og efter sikkerhedskontrollen, der blandt andet sælger toldfri varer og souvenirs.

Toget med wi-fi og aircondition er den hurtigste transport til centrum og tager cirka 17 minutter. Toget kører cirka hver halve time. Busserne 208 og 252 kører jævnligt forbi lufthavnen, der også betjenes af natbussen 902, turen varer omtrent 35 minutter til centrum. Du kan også tage en taxi foran terminalbygningen. Der kører desuden en række private busselskaber fra lufthavnen til centrum og de omkringliggende byer. På førstesalen i passagerterminalen ligger der mange biludlejningsfirmaer, hvis du vil leje bil i Krakow Lufthavn.

Generel information om at flyve fra Billund til Krakow

Med et gyldigt, dansk pas kan du rejse uden visum i 90 dage i Polen. Billund Lufthavn anbefaler, at passagerer ankommer to timer før afgang, også selvom der benyttes online check-in.

Hvad kan du forvente i Krakow

Tidsmæssigt er der ingen forskel mellem Polen og Danmark. Vejret minder også om hinanden, men temperaturene svinger mere i Krakow. Om vinteren er gennemsnitstemperaturen lige under frysepunktet, mens den om sommeren ligger omkring 20 grader, men dage med 30 grader er ikke unormalt. De vådeste måneder er maj til august.

I Polen bruger de zloty (PLN), og du kan leve godt og billigt i Krakow. For eksempel kan to personer spise en trerettes menu på en god restaurant for cirka 180 DKK, mens en kop kaffe går til knap 15 DKK. Enkeltbilletter til den offentlige transport med busser, sporvogne og tog koster under 7 DKK. Du betaler 12-13 DKK i startgebyr for en taxi med en kilometertakst på knap 4 DKK.

LÆS OGSÅ: Guide til 10 af de bedste oplevelser i Krakow

Hoteller i Krakow

Har du ikke fundet et sted at bo endnu? På hoteller i Krakow kan du sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter, inden du bestiller dit foretrukne sted.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.