Kort

Fly Billund - Aberdeen

Flyinformation Billund til Aberdeen

Direkte flyselskaber

0

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 715 kilometer

3 t 20 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

KLM

Aberdeen

1 lufthavn

Flyvninger: Billund til Aberdeen

Oplysningerne er korrekte pr. februar 2016

 

Flyselskaber på ruten

Der er i øjeblikket ingen flyselskaber, som flyver direkte mellem Billund og Aberdeen. Med en eller flere mellemlandinger undervejs er det dog stadig muligt at foretage rejsen.

Fra Københavns Lufthavn flyver SAS fast til Aberdeen Internationale Lufthavn op til to gange dagligt, henholdsvis formiddag og aften. Der er i øjeblikket ingen afgange om lørdagen.

Fra Billund kan man også benytte SAS og mellemlande i Oslo inden ankomst i Aberdeen. Derudover er der KLM, som mellemlander i Amsterdam, British Airways i Manchester og Air France, som mellemlander i Paris. Selskaberne tilbyder nogle af de hurtigste ikke-direkte flyrejser på ruten.

 

Afgangsterminal

Danmarks næststørste lufthavn i Billund tilbyder blandt andet tidsubegrænset, gratis wi-fi, massagestole og et varieret udvalg af mad- og drikkevarer. Butikkerne sælger danske designervarer, tøj, toldfri varer om slik, tobak og parfume og selvfølgelig Lego fra egen butik.

I stueetagen ligger Square Café og Kiosk, der sælger forskelligt mad og drikkevarer samt aviser, magasiner, søde sager med mere. De andre spisesteder ligger på tredjesal, hvor Diner blandt andet laver morgenmad, smørrebrød og bøffer, mens Sunset Boulevard primært tilbyder sandwicher. Restaurant Gastro serverer gourmetmad med god udsigt til flyvepladsen.

I King Amlet Lounge kan rejsende på business få arbejdsro i stilfulde omgivelser med diverse lækre forfriskninger, et stort udvalg læsestof og møderum. Passagerer på standard kan købe adgang til loungen for 165 kroner.

Det er ofte muligt at checke bagagen ind op til 24 timer før den planlagte afgang, for passagerer med Ryanair gælder det dog kun tre timer. Lufthavnen anbefaler, at man møder op i god tid, gerne to timer før afgang, også selvom man benytter online check-in.

 

Ankomstterminal

Alle fly lander i Aberdeen Internationale Lufthavn, cirka 10 km nordvest for byens centrum. Lufthavnens ene terminal rummer adskillige butikker, spisesteder, vekselbureauer med mere både før og efter sikkerhedskontrollen. Lufthavnen har desuden gratis, tidsubegrænset wi-fi.

Til den videre transport er der forskellige muligheder. Biludlejningsfirmaerne er samlet i en selvstændig bygning en kort gåtur fra terminalen, skilte og en overdækket gangsti viser vejen dertil.

Adskillige busser kører forbi lufthavnen på deres rute til centrum eller ud i regionen. Bussen Jet Service 727 kører jævnligt alle ugens dage og med færrest stop til Aberdeen Busstation. Turen varer omtrent 30 minutter og koster knapt 30 kroner. En taxa til centrum koster cirka 150 kroner. Både busser og taxaer holder lige uden for terminalen og kan også køre én til Dyce togstation, cirka fem minutter fra lufthavnen.

 

Aberdeen

Tidsmæssigt er Aberdeen en time bagud Billund. Der er ikke den store forskel på det danske og skotske vejr og klima. Nedbør falder jævnt hele året i Aberdeen med oktober-november som de vådeste måneder. Om sommer er det ofte overskyet med temperaturer som regel i underkanten af 20 grader, mens det om vinteren typisk er omkring fem grader med gode chancer for sne.

Mange ting er dyrere i Aberdeen end i Billund, mens andet er billigere. Madvarer er generelt set op til 10 % dyrere i Aberdeen, restauranterne er også ofte dyrere. Tøj og øl er derimod ofte en del billigere i den skotske storby.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.