Kort

Fly til Catania Fontanarossa

Catania er Siciliens næststørste by. Dette historiske sted er en fantastisk kaskade af indflydelser fra forskellige kulturer, der stadig gennemsyrer den multikulturelle by. 

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger.

Sæson

Påsken betragtes som højsæson, fordi vejret er godt, men ikke alt for bagende varmt, mens de lokale skoler tager på sightseeing i denne periode. Den øvrige højsæson er om sommeren fra juni til starten af september, hvor strandene selvfølgelig er umådeligt populære.

Kom omkring

Centrum er kompakt, så det kan klart anbefales at komme omkring til fods. Skal du længere væk, er bil eller taxa at foretrække, da der kan være lange ventetider på busserne.

Åbningstider

Typiske åbningstider for butikker er mandag til lørdag fra 8 til 13 og igen fra 16 til 19 (nogle har lukket mandag morgen og/eller lørdag eftermiddag). Hypermarkederne har desuden åbent om søndagen. 

Drikkepenge

Drikkepenge på restauranter i Italien er en svær størrelse. Der er ingen decideret norm – nogle giver ingen drikkepenge, nogle giver 5 – 10 %, andre 10 – 15 %. Alle er almindelige.

Information og nødstilfælde

Den danske konsul i Messina: Konsul Domenico Speciale, Via Vittorio Emanuele II, 21, 98122 Messina   Tlf.: (+39) 090-67 43 00/(+39) 090-67 37 19   E-mail: speciagt@tin.it/domenicospeciale@speciagt.it

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Etna: En af verdens mest berømte vulkaner er stadig aktiv og ligger kun omkring en times kørsel fra Catania. Desuden er der et par skiresorter på bjerget, der har åbent hver vinter.  

2. La Plaja: Catanias bystrand er en lang sandstrand lige uden for byen. Der er masser af gode bademuligheder og rigeligt med barer og restauranter til ren afslapning ved havet.  

3. Piazza del Duomo: Catanias hovedplads er den smukke barokke Piazza del Duomo, hvor blandt andet katedralen, rådhuset og elefantspringvandet, symbolet på Catania, står.

4. Via Etnea: Catanias primære shoppinggade, der løber fra Piazza del Duomo. Foruden masser af butikker, er der masser af kirker, kunst og underholdning langs den travle boulevard.  

5.Fiskemarkedet: Hvis du vil have en rigtig lokaloplevelse, så besøg Siciliens travleste fiskemarked i Catania en morgen i dagene mandag til lørdag. Nogle af verdens mest berømte kokke har kaldt dette fiskemarked for verdens bedste.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 316 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 39

Religion: Størstedelen er romersk-katolikker

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Italiensk 

Steder at bo

Find hotel i Catania

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Catania Fontanarossa

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Catania: Catania Fontanarossa.
Delta, SkyUp Airlines, Oman Air, Transavia France, KLM, Olympic Air, transavia og Danish Air Transport flyver alle direkte til Catania Fontanarossa.
Den billigste måned at flyve til Catania Fontanarossa i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.