Kort

Fly til Zanzibar

Den smukke ø, Zanzibar, ud for Afrikas østkyst udgør sammen med flere andre nærliggende småøer og landet Tanganyika United Republic of Tanzania. Øen har været beboet i mere end 20 tusind år og har været en vigtig handelsstation for adskillige herredømmer, hvor især handlen med krydderier og slaver har givet øen sin status og velstand. Zanzibar er foruden kulturhistorie rig på kulinariske oplevelser og udendørsaktiviteter langs strandene, hvor især kitesurfing og dykning er populært.

Visum

Visumpligt. Se flere oplysninger her

Sæson

Der er varmt og solrigt året rundt i Zanzibar, der har to regnperioder. Den kraftigste monsun falder fra marts-maj, mens regnen er mindre voldsom i perioden fra november-december.

Kom omkring

Små busser, såkaldte dala-dala, kører rundt på det meste af øen, de er dog ofte overfyldte og i en ringe tilstand, men billige. Taxaerne er relativt dyre, turister arrangerer derfor ofte samkørsel, prisen aftales på forhånd.

Åbningstider

Butikkerne har som regel åbent mandag-fredag mellem 8.30-17. Især i Stone Town har mange butikker også åbent i weekenden. Hæveautomater findes umiddelbart kun i Stone Town.

Drikkepenge

Man giver gerne 5-10 % af regningen i drikkepenge på restaurant. Prisen aftales på forhånd i taxaen og på de fleste andre udflugter.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Tanzania, Ghana Avenue 1, P.O. Box 9171, Dar es Salaam

Tel: +255 (22) 216 5200    E-mail: daramb@um.dk

Konsulatet på Zanzibar, House 63/37/7, Lumumba, Saateni, P.O. Box 3046 Zanzibar

Tel: +255 (0) 7771 70471    E-mail: bentesaid@mail.com

Ambulance/Brand: 999    Politi: 0811 322 999

Seværdigheder

1. Stone Town: Den gamle bydel i hovestaden er en sand labyrint af smukke og farverige bygninger med overdådigt udskårne træporte, fyldt med små butikker, barer og restauranter. Er på UNESCOs liste over verdensarv.

2. Krydderitur: Der findes et væld af forskellige udflugter både på selve hovedøen Zanzibar og de nærliggende øer. Den mest populære er Spice Tour, der tager dig rundt til forskellige plantager, der dyrker de eksotiske krydderier.

3. Jozani Forest: Den største og mest populære naturpark på øen, her ses flere slags sjældne aber, fugle og meget mere.

4. Markedspladsen: I Stone Town er markedspladsen et tilløbstykke uden lige, masser af frisk frugt, grønt, krydderier, kød og ikke mindst alt godt fra havet.

5. Zanzibar Sommerfuglecenter: I den tropiske have flyver flere hundrede slags sommerfugle frit, og de kyndige guider kan fortælle alt om deres livscyklus. Centret er et projekt, der involverer de lokale, så de har lært at avle på sommerfuglene.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1,3 mio. (Hovedstaden 206.000)

Valuta: Tanzaniske shilling (TZS)

Landekode: (00) 255

Religion: Cirka 98 % muslimer

Tidszone: UTC+3

Officielt sprog: Swahili og engelsk

Find hotel i Zanzibar

Hotel i Zanzibar

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Zanzibar

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Zanzibar by: Zanzibar.
Israir, Gulf Air, Oman Air, Qatar Airways, KLM, Wamos Air, Mango og Kenya Airways flyver alle direkte til Zanzibar.
Den billigste måned at flyve til Zanzibar i er maj.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.