COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder inspiration Sabbat år: 10 fantastiske rejser til dig, der vil opleve eventyr og booste dit CV

Alle artikler

Sabbat år: 10 fantastiske rejser til dig, der vil opleve eventyr og booste dit CV

Praktik eller frivilligt arbejde i udlandet? Kom du ikke ind på drømmestudiet i år, eller ønsker du bare et sabbat år? Tag ud i verden på dit livs oplevelsesrejse - få tips til frivilligt arbejde eller praktik i udlandet, fx i Asien, Europa, Afrika, Syd-Amerika m.m.!

Hvad enten du planlægger jordomrejse eller sabbat år, så har Skyscanner ideer til rejser, der vil være en rejseoplevelse for livet – og ideer til frivilligt arbejde i udlandet, der vil forbedre dit CV!

Download vores app

Artiklen er opdateret 18 august 2016.

1. Natur- og miljøbeskyttelse i Costa Rica

Costa Rica er fantastisk rigt på plante- og dyrearter. Costa Rica har løftet sig ud af fattigdom i løbet af de sidste 60 år, og har udviklet en yderst rentabel turisme… på bekostning af landets enorme regnskove og sarte økosystem. For at løse dette, er landet stærkt afhængigt af ‘øko-turisme ", hvor rejsende hjælper i kampen mod forurening og ødelæggelse. Frivillige projekter om sommeren lader dig blive dybt involveret i de fantastiske jungle-, marine- og vulkanske levesteder her, du kan forske og overvåge sjældne arter, alt fra store pattedyr til skildpadder. Projekter som Project Abroad giver dig mulighed for at arbejde i tæt samklang med det costaricanske dyreliv, men du får også spændende arbejdserfaringer, og bidrager til at beskytte det naturlige miljø.

Se mere: Rundrejse Sydamerika – vi giver dig tips til billige billetter

Find billige flybilletter til Costa Rica

Dovendyr, Costa Rica

2. Socialt arbejde i Sydafrika

Der er intet mere givende end at mærke, hvordan dine handlinger kan have en positiv indflydelse på livet for andre mennesker (eller dyr). Fx giver organisationen Save a Heart dig mulighed for at deltage i lokalsamfund i Sydafrika, hvor du udfører community work. Du får chancen for at gøre en reel forskel i Sydafrika, hvad enten det er som sportstræner i storbyen (eller surfing coach ved stranden!), eller som medhjælper på børnehjem i landdistrikterne i Zululand. Det vil også give dig mulighed for at opleve begge sider af storbyer som Cape Town, hvor det travle kommercielle centrum ligger side om side med nogle af de dårligst stillede kvarterer i verden. Du vil her arbejde sammen med lokalbefolkningen, og hjælpe dem med at forbedre deres egne vilkår.

Find billige flybilletter til Sydafrika

3. Praktik i New York

Lyder det ikke spændende at træde ud af din lejlighed, og lige ind i det vanvid, der udgør New York City? Snup en Starbucks kaffe, hop på the subway, og så er du på vej til dit internship i New York , komplet med skyskraberkontor og mange, mange steder at gå ud og få dine fredags drinks. Ja, du skal ganske vist lave nogle måske lidt kedelige kontortjanser, som at lave kaffe og arkivere, men du vil lave dem i den mest spændende by på Jorden! Spis frokost i Central Park, se lysene på Times Square blinke og stråle…dyk ned i Brooklyn fede gader og steder. Hvis du vil vide mere om hvad du kan lave i New York uden at blive ruineret, så tjek vores tips til NYC her:

Se mere: 20 ting du kan lave i New York – for under 10 kr

Find billige flybilletter til New York

New York street scene

4. Leg med børn, bliv lærer eller NGO´er i Vietnam

Skønheden i Vietnam og de spektakulære sights er fantastiske – og det er den viltre storbykultur også. Du kan komme helt tæt på Vietnam ved at hjælpe dem der har mest brug for hjælp – fx på Børneafdelingen på Nationalhospitalet, hvor du skal lege med børnene, og skabe en god stemning, eller du kan hjælpe til på en daginstitution for handicappede børn. Du kan også undervise i engelsk eller deltage i NGO projekter. Save a Heart har en bred vifte af projekter, hvor du virkelig kan gøre en forskel midt i den vietnamnesiske skønhed og kultur. Og nu du er her, har du måske mulighed for en rejse i Asien bagefter:

Se mere: Top 10 Asien-eventyr på budget!

Se mere: Rundrejse Asien: vi giver dig tips til billige flybilletter

Find billige flybilletter til Vietnam

Baie-d-halong, husbåde og klipper, Vietnam

5. Arbejd på en yacht

Ohøj! Sæt sejl og tag på et oceanisk eventyr: Søg sommerjob på en yacht. Dine arbejdsdage kan være lange (og anstrengende), men…hey, du laver det hele om bord på en luksus yacht, med det åbne hav som arbejdsplads, og destinationer som fx Middelhavet, Adriaterhavet, Monte Carlo – eller endda så eksotiske steder som det sydlige Stillehav. Virksomheder som The Crew Network og YPI Crew tilbyder dig ​​at arbejde i et professionelt miljø, mens du får set verden, og der er både jobs på dækket som ‘løs’ medhjælper, eller mere specifikke jobs som stewards, eller indenfor catering.

Find billige flybilletter til hele verden

Folk springer af yacht ud i havet

6. Farm arbejde i Australien – eller andre lande

Se den rigtige australske outback, og lær at arbejde i et helt nyt miljø ved at arbejde i Australien på en gård eller ranch. Firmaer som Visitoz og WWOOF (der tilbyder landbrugsarbejde hos økologiske farme i mange lande) lærer dig om, hvordan du arbejder med husdyr og bruger maskiner for at dyrke jorden. At arbejde på en farm i Australien er hårdt arbejde, men også meget givende, for du kan både nyde den storslåede natur, eller tage på weekendture til storbyer som Perth og Melbourne. Nu du er rejst til den helt anden side af Jorden, så afsæt noget tid til at udforske Australien, når din arbejdsperiode er forbi – få tips til de bedste steder langs Australiens Gold Coast her:

Se mere: De 10 cooleste steder på Australiens magiske Gold Coast

Find billige flybilletter til Australien

Udsigt, farm, Australien

7. Ski resort arbejde i Canada

Der er flere grunde til, at dette muligvis er det fedeste job i udlandet du kan finde. Du arbejder midt blandt de overvældende smukke canadiske bjerge, du "møder ind" ved hjælp af en skilift, og din fritid består af at slappe af i en hytte og drikke varm chokolade, hvad enten du arbejder i en butik, på resort eller restaurant. Og så kan man jo altid være med på noget after-skiing også. Skisæsonen ved større feriesteder som Whistler-Blackcomb varer normalt fra november til april, hvilket gør den ideel for alle, der leder efter et job fx til et sabbat år i udlandet. Vær opmærksom på, at skal du arbejde i Canada, så skal have et arbejdsvisum, fx gennem International Experience Canada. Har du penge og tid til det, så tag på road trip efter endt arbejdsophold:

Se mere: Road trips i Canada

Find billige flybilletter til Canada

Snedækkede bjerge i Canada

8. Bliv nomade i Marokko

Lær en tusindvis af år gammel livsform at kende, og se på første hånd, hvordan stammerne i Sahara lever! Det kan du komme til hvis du vælger at arbejde i en nomadisk værtsfamilie som frivillig i Marokko – via et særligt nomade program hos Project Abroad. Du lærer bl.a. hvordan man passer kameler, hvordan man laver lækre lokale retter, hvordan du laver traditionelt håndværk, og hvordan man bygger et berbisk hjem. Det her vil virkelig give dig ægte kulturel indsigt i hvordan disse selvforsynende mennesker lever, og dem kan du så til gengæld fortælle om livet i dit eget land. Her har du virkelig en alternativ sabbat-års oplevelse!

Find billige flybilletter til Marokko

Kameler i ørkenen, Marokko

9. Sommerarbejde i Frankrig, Italien eller Spanien?

Udnyt EU-reglerne, og find et sommerjob i det sydlige Europa:: Her kan du fx arbejde i det idylliske – og varme og smukke – franske, italienske eller spanske landskab på en campingplads (hvis du arbejder her i mere end tre måneder, skal du registreres hos en din arbejdsgiver). Der er masser af muligheder gennem fx organisationer som Vacansoleil, der har 450 camping pladser i mere end 16 europæiske lande. Du kan finde både betalte jobs eller frivilligt arbejde, med gratis indkvartering på stedet. Og det er ikke dumt, for pladserne ligger naturligvis ved attraktive destinationer. Opgaverne kan inkludere alt fra at styre børneklubber, være guide eller lave havearbejde. Det er både perfekt til at finpudse (eller starte) dit/dine fremmedsprog, lære teamwork og opnå sociale kompetencer, du kan fortælle om til fremtidige arbejdsgivere. Det er også en god mulighed for par eller venner, der gerne vil på arbejdsferie sammen, eller ikke ellers har råd til at rejse.

Se mere: Syd-Frankrig: 5 underskønne road trips langs det glitrende hav

Find billige flybilletter til hele verden

10. Menneskerettighedsarbejde i Thailand

Thailand er en af ​​Sydøstasiens mest populære destinationer, og Thailand har masser af turister der er studerende, og som forståeligt nok er opsatte på at nyde det blændende hvide sand på Ko Phi Phi eller kulturen i Bangkok. Hvis du ønsker at give lige så meget tilbage til dette venlige land som du får, så gør en forskel hvor det er mest nødvendigt, ved at fremme menneskerettighederne i Thailand. Udnyttelse af arbejdere og fattigdom gør både mænd og kvinder sårbare, i både landdistrikter, landsbyer og i de store byer. Friends for Asia har projekter der fx bygger boliger til unge enlige mødre, eller hvis du gerne vil lave dine egne projekter, så har mange internationale velgørenhedsorganisationer, såsom Amnesty International og UNICEF, baser i Thailand, så det er en god idé at spørge dem for at høre, hvilke færdigheder der er behov for – det kan være alt fra kontorarbejder, til sociale medier og fundraising. Glem ikke at give dig selv en pause, mens du arbejder i Thailand, og besøge disse underskønne paradis øer:

Se mere: 8 thailandske øer du bare må besøge

Find billige flybilletter til Thailand

Temple sculpture in Thailand

Få flere rejsetips og inspiration her:

10 tips: Sådan får du en god backpacker tur

Få tips til hvordan du får den bedste backpackertur – og til hvad du skal undgå

Få de bedste opdaterede flypriser med Skyscanners pris agent!

Sæt din mobil eller computer til at holde øje: med pris agent får du straks besked når prisen bliver lavere eller højere på den flybillet du er på jagt efter!

På rejse med dig selv – se 8 spændende solo ture

Har du ikke tid til eller råd til den store rejse? Derfor kan du godt finde et eventyr til dig selv: Se vores solo rejse ideer her!

*Offentliggjort august 2016. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.