Kort

Fly fra København til Warszawa

Flyinformation København Kastrup til Warszawa Chopin

Laveste returpris sidste måned

kr. 586

Direkte flyselskaber

3

Fly pr. uge

40

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 666 kilometer

1 t 15 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

LOT

Warszawa Chopin

1 lufthavn

Flyrute: København til Warszawa

Opdateret maj 2017

Flyselskaber på ruten

Du kan flyve direkte fra København til Warszawa flere gange dagligt hele ugen med enten SAS eller LOT Polish Airlines, der begge har op til tre daglige afgange. Begge selskaber flyver til den centrale Warszawa Chopin Lufthavn. Hvis du hellere vil lande i den mindre lavprislufthavn Warszawa Modlin, som ligger cirka 40 km nordvest for centrum, skal du altså mellemlande undervejs. Tidsmæssigt kan det dog dårligt betale sig, når du flyver fra København.

Du kan bruge Skyscanners søgefunktion til at finde den billigste flybillet fra København til Warszawa og det afrejsetidspunkt, som passer dig bedst.

Afgangsterminal

Københavns Lufthavn består af to terminaler henholdsvis Terminal 2 og Terminal 3, som både SAS og LOT benytter. Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele lufthavnen. De fleste serveringssteder ligger i afgangsområdet. Udbuddet er stort og tæller alt fra morgenmad til gourmetmad, supper, store bøffer og sushi. Hvis du er feststemt, serverer adskillige barer og caféer øl og andre drikkevarer. Med over hundrede butikker som blandt andet sælger tøj, elektronik og toldfri varer som parfume og tobak, er der nok at få tiden til at gå med.

Der er otte lounges i lufthavnen, hvor du kan få arbejdsro eller bare slappe af i behagelige omgivelser og nyde diverse forfriskninger og snacks, blandet læsestof med mere. Passagerer på business har ofte gratis adgang, mens andre rejsende kan købe adgang på stedet. I Terminal 2 ligger CPH Lounge, der er åben for alle for 169 kroner og Aviator Lounge for 140 kroner.

Det anbefales, at rejsende med bagage til check-in er i lufthavnen mindst halvanden time før den planlagte afgang. Hvis du vil hurtigt gennem sikkerhedskontrollen, kan du købe CPH Express.

Ankomstterminal

Warszawa Chopin Lufthavn ligger cirka 8 km syd for centrum og består egentlig af to sammenhængende terminaler, men hele området kaldes i dag for Terminal A. Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i lufthavnen samt spisesteder og butikker både i ankomst- og afgangsområdet.

Når du skal til og fra lufthavnen, kan du benytte tog, busser eller taxi. Siden 2012 kan du køre med tog direkte fra lufthavnen til centrum, hvor SKM (Fast Urban Rail) har linje S2 og S3, og Koleje Mazowieckie (Masovian Railways) opererer en linje. Derudover er der fire busser i dagstimerne, som alle forbinder lufthavnen med centrum. Der er også en natbus, som kører til hovedbanegården. Der holder taxier udenfor, og lufthavnen anbefaler, at rejsende kun benytter de officielle taxier, som koster cirka 70 kroner til centrum. I ankomsthallen er der desuden adskillige biludlejningsfirmaer.

Warszawa

Der er ingen tidsforskel mellem Polen og Danmark. Vejretmæssigt er der større udsving i Warszawa end i København. Vintrene er kolde med en gennemsnitstemperatur under frysepunktet, somrene er derimod varme med temperaturer omkring 20 grader og mange dage med 30 grader eller mere. Nedbør falder hele året, men mest som regn i sommermånederne.

Valutaen hedder zloty, og landet er kendt som en billig feriedestination. Går du ud og spise, kan du spare omkring 65 procent på restauranter, mens du får både forbrugsvarer og mad generelt til cirka halv pris. Kører du med det offentlige slipper du næsten 70 procent billigere end i København, en enkeltbillet koster under 8 kroner. Taxikørsel er også langt billigere med en kilometerpris på knap 4 kroner.

Attraktioner

Polens hovedstad rummer både historiske seværdigheder, levn fra kommunisttiden og mange moderne bygninger, så der er masser af spændende sightseeing for besøgende, og de fleste interessante steder ligger ganske centralt. Det barokke Wilanow Palads er dog et besøg værd, selvom det ligger udenfor centrum. På byens museer kan du lære mere om Warszawas udvikling eller se polsk kunst. Er du interesseret i klassisk musik, kan du fx besøge Fryderyk Chopin museet, der hylder den populære polske komponist. På varme sommerdage kan du søge skygge i den frodige bypark Lazienki, der blandt andet har et amfiteater.

Læs også:

De 8 bedste ting i Warszawa

Fantastiske Polen: Lave priser, store oplevelser, smukke byer og storslået natur

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.