Kort

Fly København Kastrup - Vilnius

Flyinformation København Kastrup til Vilnius

Laveste returpris sidste måned

kr. 707

Direkte flyselskaber

2

Fly pr. uge

19

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 811 kilometer

1 t 25 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

SAS

Vilnius

1 lufthavn

Oplysningerne er korrekte per juli 2017

Flyselskaber, der flyver fra København til Vilnius

SAS flyver direkte fra København til Vilnius tre gange om dagen i hverdagene og to gange om dagen i weekenden. om dagen syv dage om ugen. Derudover flyver også Luxair direkte et én gang om dagen søndag – fredag. Bemærk at den billigste rute nogle gange foregår via omstigning med airBaltic via Riga eller LOT via Warszawa.

Afgangsterminalen

Den mest populære rute fra København til Vilnius er med SAS og har afgang fra Terminal 3, mens Luxair flyver fra Terminal 2. Både airBaltic og Lot flyver fra Terminal 3. Bortset fra væsentligheden ved at kunne komme til det rette gate, er der dog ikke stor forskel på, hvad terminalerne byder på: Masser af butikker og masser af spisesteder. Man kan gratis logge ind på det trådløse netværk CPH Hotspot overalt i København Lufthavn.

Ankomstterminalen og transport til centrum

Vilnius Lufthavn ligger mindre end seks kilometer syd for byen. Der går tog fra lufthavnen til hovedbanegården i centrum 16 gange om dagen. Turen tager syv minutter og koster €0,70 (5 kroner). Tæt på ankomsthal C i terminalen går der også mikrobus 1-3 gange i timen til rutebilstationen i Vilnius. Den tur tager cirka 10 minutter og koster €1 (7,50 kroner), akkurat som bybusserne. Taxa til centrum koster 70 – 90 kroner.

Praktiske oplysninger om Vilnius

Da Vilnius ikke har en havneport til krydstogter, er det den mindst besøgte hovedstad i Baltikum, og det er med til at gøre priserne ekstra lave for de turister, der kommer. Det er muligt at finde ganske fornuftig overnatning for ned til 60 kroner per nat, og restaurantpriser der er endnu billigere.

Der er et ganske aktivt natteliv i Vilnius, og selv en våd nat i byen behøver ikke koste en formue. Priserne for en genstand starter nemlig fra kun 15 kroner (eventuelt kaffe dagen derpå koster det samme på café).

Med kun 900 kilometer til Ækvator når dagstemperaturerne næsten altid på 30 grader eller derover. De to årstider er tør (maj – september) og våd (oktober – april). Dog er der også i regntiden masser af solrige dage.

I Vilnius er klokken en time foran Danmark.

Attraktioner og oplevelser i Vilnius

Vilnius har Europas største barok-bymidte, der er på UNESCOs kulturarvsliste. Derfor er selv det inderste Vilnius alene spækket med fantastiske attraktioner som Gediminas tårn, Vilnius Katedral og flere borge og slotte. En mørk del af Vilnius’ historie kan fordøjes på Folkemordsmuseet, der er etableret i KBG’s fængselsbygning fra tiden under Sovjetunionen. Hvis du eventuelt trænger til en gåtur efter sådan et besøg, kan Bernadine Park anbefales. Her er der både munkekloster, botanisk have og legeplads.

Hvis de mange imponerende spor på Vilnius’ historie ikke er nok, kan du overveje en tur 30 kilometer vestpå til den eventyrligt smukke by historiske by Trakai, hvis vartegn er borgen af samme navn på den lille ø i søen af samme navn.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.