Kort

Fly København Kastrup - Sofia

Flyinformation København Kastrup til Sofia

Laveste returpris sidste måned

kr. 282

Direkte flyselskab

1

Fly pr. uge

4

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 1632 kilometer

2 t 35 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

Red Wings

Sofia

1 lufthavn

Opdateret december 2017

Flyselskaber som flyver fra København til Sofia

Wizz Air er det eneste flyselskab, som flyver direkte fra København til Sofia. Fra januar til marts flyver de mindst to gange om ugen, som regel tirsdag og lørdag, mens der resten af året er direkte afgange alle dage undtagen mandag og fredag.

Alternativt kan du også flyve med fx Lufthansa til Sofia via München eller med Austrian Airlines og mellemlande i Wien inden ankomst i Sofia.

Afgang fra Københavns Lufthavn

Det er let at komme til Københavns Lufthavn med egen bil, bus, metro eller tog. Du kan fx tage Malmøtoget fra hovedbanegården til lufthavnen eller Metroen fra Nørreport, både tog og metro stopper i Terminal 3. Hvis du flyver med Wizz Air fra København til Sofia, skal du dog gennem Terminal 2. Her kan du godt tanke op på vådt og tørt, men der er et langt større udvalg af både spisesteder og butikker efter sikkerhedskontrollen. Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele lufthavnen og to lounges i Terminal 2, hvor du kan få arbejdsro eller blot slappe af i behagelige omgivelser. 

Ankomst i Sofia

Når du flyver med Wizz Air eller andre lavprisselskaber fra København til Sofia, lander du i Terminal 1, mens de traditionelle flyselskaber som Lufthansa og Bulgaria Air samt Ryanair benytter Terminal 2. Efter ankomst er der mulighed for at købe både mad og drikkevarer samt souvenirs med mere, de fleste butikker ligger dog i afgangsområdet.

Der kører en gratis shuttle-bus mellem terminalerne hver halve time fra klokken 7-19. Uden for dette tidspunkt kan du benytte de offentlige busser nr. 84 og 184, der kører mellem terminalerne og til centrum på 30-40 minutter. Lufthavnen ligger under 10 km øst for centrum, og den hurtigste transport dertil er med metroen line 1, som kun kører fra Terminal 2 i tidsrummet 5.30-24. Metroline 1 kører til centrum på 20 minutter, undervejs er der mulighed for at skifte til metroline 2 for at komme til byens busstation eller hovedbanegård (ca. 30 minutter). Metrobilletten koster cirka 6 DKK og kan købes på metrostationen, mens du kan købe busbilletter til samme pris i begge terminaler. De officielle gule OK taxier holder klar udenfor og koster knap 60 DKK til centrum. Du kan selvfølgelig også leje en bil i lufthavnen til den videre transport.

General information om at flyve fra København til Sofia

Så længe dit pas er gyldigt, kan du rejse uden visum i op til 90 dage i Bulgarien. Lufthavnen anbefaler, at rejsende med bagage møder op mindst 90 minutter før den planlagte afgang. Lufthavnen tilbyder desuden CPH Express, der får dig hurtigere gennem sikkerhedskontrollen.

Hvad du kan forvente i Sofia

Bulgarien er tidsmæssigt 1 time foran Danmark. Sommeren er varm og solrig i Sofia med temperaturer typisk omkring 25 grader, men dage med 35 grader forekomme hvert år. Med dagstemperature nogle gange ned til minus 15 grader er vinteren temmelig kold, dog ligger gennemsnittet omkring frysepunktet. Der falder nedbør hele året, og mest som regn i foråret og de tidlige sommermåneder.

Med bulgarske lev (BGN) på lommen er du klar til at slå dig løs i den billige hovedstad. To personer kan fx spise en tre-retters middag på en finere restaurant for cirka 160 DKK, og en kop kaffe koster normalt mindre end 9 DKK. Hvis du vil benytte det udmærkede offentlige transportsystem med sporvogne, busser, metro og tog, koster en billet omkring 6 DKK. Efter midnat kører der dog kun taxier. Både startgebyr og kilometerpris ligger på omkring 3 DKK.

Hoteller i Sofia

Leder du efter overnatning i Bulgariens hovedstad? På hoteller i Sofia kan du fx sortere efter pris og beliggenhed, så det bliver lettere at vælge det rigtige sted.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.