Kort

Fly fra København til Riga

Flyinformation København Kastrup til Riga

Laveste returpris sidste måned

kr. 595

Direkte flyselskaber

3

Fly pr. uge

23

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 715 kilometer

1 t 20 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

airBaltic

Riga

1 lufthavn

Opdateret juni 2017

Flyselskaber på ruten

Tre flyselskaber flyver direkte mellem København og Riga. air Baltic flyver op til tre gange dagligt på ruten, mens SAS har en daglig afgang alle dage undtagen lørdag samt to afgange om søndagen og endelig flyver Norwegian også på ruten en gang mandag og fredag.

Med Skyscanners søgefunktion kan du få overblik over alle afgange og finde den billigste flybillet fra København til Riga.

Afgangsterminal

Københavns Lufthavn har af to terminaler, henholdsvis Terminal 2 hvor Norwegian flyver fra og Terminal 3, som SAS og air Baltic benytter. Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele lufthavnen. Du kan få arbejdsro eller bare slappe af i behagelige omgivelser i en af lufthavnens otte lounges. Her får du adgang til diverse forfriskninger og snacks, forskelligt læsestof, mødelokaler med mere. I Terminal 2 ligger fx CPH Lounge og Aviator Lounge, mens Terminal 3 har SAS Lounge og Regus Express.

Hvis du er sulten eller tørstig, finder du de fleste serveringssteder i afgangsområdet. Udbuddet er stort og tæller alt fra morgenmad til gourmetmad, store bøffer og sushi samt diverse drikkevarer. Med over hundrede butikker som blandt andet sælger tøj, elektronik, souvenirs og toldfri varer, er der nok at få tiden til at gå med.

Det anbefales, at rejsende med bagage til check-in er i lufthavnen mindst halvanden time før den planlagte afgang. Lufthavnen tilbyder desuden CPH Express, der får dig hurtigt gennem sikkerhedskontrollen.

Ankomstterminal

Riga Lufthavn ligger omkring 10 km sydvest for centrum. Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele lufthavnen. De fleste butikker og spisesteder ligger i afgangsområdet, men det er også muligt at få lidt at spise og veksle penge med mere i ankomstområdet inden den videre transport.

Når du skal fra lufthavnen, kører bus rute 22 til centrum på cirka 30 minutter med 10-30 minutters mellemrum. Det er billigst at købe billetten i lufthavnen inden påstigning. Stoppestedet er bag ved P1 overfor hovedindgangen. Langs med terminalbygningen holder øvrige turistbusser og taxier. I ankomstområde E er der desuden fire internationale biludlejningsfirmaer at vælge mellem.

Fakta om Riga

Tidsmæssigt er Letland en time foran Danmark. Vejret i Riga ligner især om sommeren meget det københavnske med temperaturer i gennemsnit omkring 20 grader. Om vinteren er der derimod noget koldere, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på cirka -5 grader. Nedbøren falder jævnt året rundt.

Det er billigt at holde ferie i Riga og resten af Letland, hvor de bruger euro. Går du ud og spiser, er det mere end 50 procent billigere end i København, mens forskellen er lidt mindre, hvis du selv laver maden. Bruger du byens offentlige trafik, der består af sporvogne, busser, letbaner og minibusser, betaler du omkring 60 procent mindre end i KBH. Og kører du med taxi, er der næsten 80 procent at spare.

Attraktioner i Riga

Letlands smukke hovedstad er fuld af Jugendstil arkitektur, og der er meget at se og lave i Riga. Den gamle bydel med kirker og huse fra middelalderen er et perfekt område til en spadseretur, hvor du kan tanke op på restauranter og barer eller shoppe i hyggelige butikker. De bedste eksempler på den specielle art nouveau eller jugendstil finder du i gaderne Alberta og Elizabetes samt omkring Frihedsmonumentet, som er en 42 meter høj obelisk i en grøn park. Landets Opera er en smuk bygning, hvor du kan se både opera og ballet, ligesom Riga har mange gode museer. Hvis du er mere til adrenalin end kultur, kan du også komme ud og skyde med en AK-47, springe bungee jump, sejle kajak, køre bobslæde, spille paintball og mange andre aktiviteter i og omkring byen.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.