Kort

Fly København Kastrup - Kraków

Flyinformation København Kastrup til Kraków

Laveste returpris sidste måned

kr. 227

Direkte flyselskaber

4

Fly pr. uge

11

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 780 kilometer

1 t 30 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

Norwegian Air International

Kraków

1 lufthavn

Flyrute: København til Krakow

Opdateret maj 2017

Flyselskaber på ruten

Det er i øjeblikket kun Norwegian, der flyver direkte fra København til Krakow. Norwegian flyver en gang om aftenen næsten dagligt på ruten. Hvis afgangstiden ikke passer dig, kan du også flyve til Krakow med en mellemlanding undervejs i fx Berlin eller Warszawa med andre flyselskaber som Air Berlin og LOT Polish Airlines.

Med Skyscanners søgefunktion kan du både finde den billigste flybillet eller den hurtigste rejse, så du let kan vælge den bedste billet til dit rejsebehov.

Afgangsterminal

Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele Københavns Lufthavn, der består af to terminaler, henholdsvis Terminal 2 som Norwegian og Air Berlin benytter og Terminal 3, som LOT bruger. Det er muligt at få noget at spise og drikke i begge terminaler, men udbuddet er langt større, når du har passeret sikkerhedskontrollen. Du kan vælge mellem alt fra morgenmad til gourmetmad, sandwich, store bøffer og sushi i lufthavnen. Der er også flere barer og caféer, hvis du er i et mere festligt humør. De mere end hundrede butikker sælger alt fra tøj til elektronik og toldfri varer som parfume, slik og tobak.

Lufthavnens otte lounges tilbyder arbejdsro eller plads til afslapning med diverse forfriskninger og snacks, forskelligt læsestof, mødelokaler med mere. Passagerer på business har ofte gratis adgang, mens andre rejsende kan købe adgang på stedet. I Terminal 2 ligger CPH Lounge, der er åben for alle for 169 kroner og Aviator Lounge for 140 kroner.

Rejsende anbefales at komme to timer før og mindst halvanden time før den planlagte afgang, hvis de har bagage til check-in. Lufthavnen tilbyder også CPH Express, der garanterer hurtig adgang gennem sikkerhedskontrollen.

Ankomstterminal

Krakow Lufthavn ligger 15 km vest for centrum og er navngivet efter Pave Johannes Paul II, som var forhenværende biskop i Krakow. Der er gratis wi-fi i lufthavnen, og adskillige spisesteder og butikker både før og efter sikkerhedskontrollen, der blandt andet sælger toldfri varer og souvenirs.

Til den videre transport er der busser og tog. Buslinjerne 208 og 252 kører jævnligt forbi lufthavnen, der også betjenes af natbussen 902, turen varer omtrent 35 minutter til centrum. Den nye toglinje med wi-fi og aircondition er den hurtigste transport til centrum på 17 minutter, som kører cirka hver halve time. Du kan også praje en taxi foran terminalbygningen. Der kører desuden en række private busselskaber fra lufthavnen til centrum og de omkringliggende byer. På førstesalen i passagerterminalen ligger der 15 biludlejningsfirmaer, så der er et stort udvalg af lejebiler at vælge mellem.

Krakow

Tidsmæssigt er der ingen forskel mellem Polen og Danmark. Vejret minder også om hinanden, men temperaturene svinger mere i Krakow. Om vinteren er gennemsnitstemperaturen lige under frysepunktet, mens den om sommeren ligger omkring 20 grader, men dage med 30 grader er ikke unormalt. De vådeste måneder er maj til august.

Polen er kendt som et billigt land, og har ligesom Danmark beholdt sin nationale valuta, og bruger zloty. I Krakows mange butikker kan der være gode penge at spare på fx forbrugsvarer og tøjindkøb. Går du ud og spiser, slipper du i gennemsnit næsten 70 procent billigere end i København, mens forskellen er lidt mindre, hvis du selv handler ind. Både den offentlige transport med busser, sporvogne og tog samt taxikørsel er også omtrent 70 procent billigere.

Attraktioner

Krakow bugner af historiske seværdigheder og storslået arkitektur i og omkring den gamle bydel, der udgør en væsentlig del af centrum. Særligt de mange smukke kirker er et besøg værd, hvor Jomfru Marias Basilika på byens største torv Rynek Glowny både er et vartegn for byen og en af verdens største murstenskirker. Wawelslottet og Wawelkatedralen er også blandt de mest populære attraktioner. Der er endda gratis adgang til de fleste område på det store slotskompleks og ikke mindst i alle byens kirker. Lidt syd for den gamle bydel, finder du det jødiske kvarter Kazimierz, som emmer af hygge og traditioner på de mange serveringssteder. I det hele taget er der mange lækre spisesteder til billige penge i Krakow. Lær mere om byens spændende historie på museerne, tag på kunstmuseum, i teatret eller operaen. Trænger du til et afbræk fra sightseeing, kan du fx gå en tur i den lille botaniske have eller bare slap af i parken Planty, der omkranser hele den gamle bydel.

Læs også vores Rejseguide til Krakow

og

Fantastiske Polen: Lave priser, store oplevelser, smukke byer og storslået natur

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.