Kort

Fly København Kastrup - Imam Khomeini International

Flyinformation København Kastrup til Imam Khomeini International

Laveste returpris sidste måned

kr. 1.343

Direkte flyselskaber

0

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 3677 kilometer

6 t 45 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

Turkish Airlines

Imam Khomeini International

1 lufthavn

Oplysningerne er korrekte per juli 2017

Flyselskaber, der flyver fra København til Teheran

Direkte fly fra København til Teheran hører fortiden til. Det kan dog stadig lade sig gøre at komme hele vejen på helt ned til 6 timer, 45 minutter med Austrian Airlines via omstigning i Wien. På ni timer og derunder er der flere muligheder for billige fly til Teheran med blandt andet Turkish Airlines via Istanbul og Lufthansa via Frankfurt.

Afgangsterminalerne

Austrian Airlines og Turkish Airlines flyver begge fra København Lufthans Terminal 2, mens Lufthansa hører til i Terminal 3. Der er masser af butikker og spisesteder i begge, og ønsker du et sidste dansk måltid eller dansk øl eller eksempelvis saltlakrids at tage med til opholdet i Iran, kan du gøre det i begge afgangsterminaler.

Ankomstterminalen og transport til centrum

Teheran Lufthavn åbnede i 2004, og både lufthavnen og offentlig transport til og fra lufthavnen er stadig under udbygning. Med ofte skiftende offentlige transportformer kan det derfor anbefales at tage taxa for overkommelighedens skyld. Det koster cirka 150 kroner at tilbagelægge de cirka 30 kilometer til Teheran mod nordøst.

Praktiske oplysninger om Teheran

Der er en række forhold at være opmærksom på, før du overhovedet bestiller billet til Iran. Hvis du har stempel i passet fra Israel, kan du eksempelvis ikke rejse til landet. Du kan stort set ikke bruge internationalt betalingskort i Iran, så sørg for at medbringe kontanter (eventuelt euro eller amerikanske dollars at veksle, hvis du ikke har adgang til iranske rial). Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning for Iran for yderligere oplysninger om tips og regler til opførsel før og under opholdet. Vær også opmærksom på, at det ikke er muligt at rejse ind til USA med almindeligt ESTA efter at være rejst ind i Iran. Kontakt den amerikanske ambassade i København for at ansøge på gammeldags facon om rejsevisum til USA.

Teheran er en forrygende billig by at opholde sig i. Måltider på restauranter koster helt ned til 35 kroner. Alkohol er strengt forbudt, men det er muligt at købe alkoholfri øl for seks kroner og almindelige sodavand for kun tre kroner på restauranter.

Det kan være en fordel at arrangere så meget transport (og pris derpå) som muligt på forhånd. Eksempelvis varierer taxapriser meget afhængig af tidspunkt og trafik. Aftal pris med chaufføren på forhånd. Det kan gøres billigt, men vær dog opmærksom på, at kun de færreste chauffører vil køre nogen som helst steder for under 100.000 rial (20 kroner). Som tommelfingerregel kan du blive kørt rundt i Teheran i en times tid for cirka 400.000 rial (80 kroner).

Teheran er 2,5 timer foran Danmark.

Attraktioner og oplevelser i Teheran

Da Iran ikke får mange udenlandske turister, er selv de uforglemmelige attraktioner relativt lidt kendte i den vestlige verden. Lige i hjertet af hovedstaden ligger Den store basar med sine over 10 kilometer små gader og stræder af farverige handler. Irans nationalmuseum er måske et af verdens mest imponerende med sine over 30.000 års menneskelig historie, og Teherans moderne kunstmuseum har den største og mest værdifulde kunstsamling uden for Europa! Desuden har Teheran fantastisk arkitektur både i form af historiske paladser og moderne tårne med mere.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.