Kort

Fly fra København til Helsinki

Flyinformation København Kastrup til Helsinki Vantaa

Laveste returpris sidste måned

kr. 460

Direkte flyselskaber

6

Fly pr. uge

76

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 895 kilometer

1 t 30 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

Finnair

Helsinki Vantaa

1 lufthavn

Flyrute: København til Helsinki

Opdateret maj 2017

Flyselskaber på ruten

Du kan vælge mellem SAS, Norwegian og Finnair, når du vil flyve fra København til Helsinki. Alle tre flyselskaber flyver direkte mellem de to hovedstæder stort set alle ugens dage flere gange dagligt. Finnair og SAS har begge op til fem daglige afgange på ruten.

Leder du efter den billigste flybillet fra København til Helsinki, kan du bruge Skyscanners søgefunktion, som sammenligner priser og flyvetider. Måske kan det betale sig for dig at mellemlande undervejs i Stockholm, især hvis du bestiller din billet sent i forhold til afrejsedatoen.

Afgangsterminal

Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele Københavns Lufthavn, der består af to terminaler, henholdsvis Terminal 2 som Finnair og Norwegian bruger og Terminal 3, som SAS benytter. Der er flest spisesteder i afgangsområdet. Du kan vælge mellem alt fra morgenmad til gourmetmad, sandwich, store bøffer og supper. Der er også flere barer og caféer, hvis du feststemt. Med over hundrede butikker som sælger alt fra tøj til elektronik og toldfri varer som parfume og tobak, er der nok at få tiden til at gå med.

Har du brug for arbejdsro, er der otte lounges i lufthavnen med diverse forfriskninger og snacks, forskellige aviser og andet læsestof, mødelokaler med mere. Passagerer på business har ofte gratis adgang, mens øvrige rejsende kan købe adgang på stedet. I Terminal 2 ligger CPH Lounge, der er åben for alle for 169 kroner og Aviator Lounge for 140 kroner.

Rejsende med bagage til check-in anbefales at være i lufthavnen mindst halvanden time før den planlagte afgang. Lufthavnen tilbyder også CPH Express, der får dig hurtigt gennem sikkerhedskontrollen.

Ankomstterminal

Helsinki Lufthavn ligger omtrent 20 km nord for byen. Lufthavnen består af to sammenhængende terminaler. Lufthavnen tilbyder gratis, tidsubegrænset wi-fi. Er du sulten eller tørstig, serverer adskillige caféer og spisesteder både kolde og varme drikkevarer samt et varieret udbud mad. Lufthavnens butikker sælger toldfri varer som fx slik og alkohol, souvenirs og mange andre gaveartikler.

Til transporten til og fra lufthavnen kan du vælge mellem tog, busser, taxi eller leje en bil. Indgangen til togstationen finder du i gangen mellem terminalerne. I-togene kører øst om til centrum, mens P-togene kører vest om til centrum af Helsinki. Togene kører omtrent hvert 10. minut i de travle timer, mens der er meget færre afgange om natten. Turen til centrum tager cirka 30 minutter. Taxierne holder lige uden for terminalerne, hvor busserne også stopper. Flere busser kører mellem lufthavnen og centrum, fx kører linje 615 hele ugen mellem lufthavnen og Helsinki banegård cirka hver halve time eller oftere.

Helsinki

Tidsmæssigt er Finland er en time foran Danmark. Det finske vejr er noget køligere end det danske særligt om vinteren, hvor der kun er omkring seks timers lys og en temperatur på cirka -3 grader. Sommeren byder på en gennemsnitlig temperatur omkring 15-18 grader, mange dage er varmen alligevel omkring 25 grader. Nedbøren falder mest som regn i august og oktober, men forekommer hele året.

I Finland er valutaen Euro, og de fleste varer og serviceydelser er en del billigere end i København. Den mindste forskel er på dagligvarer, men hvis du går ud og spiser, er det i gennemsnit knap 19 procent billigere i Helsinki. Men fx importerede øl er dyrere end i København. Det koster stort set det samme at køre med den offentlige transport. Taxierne er derimod lidt billigere i den finske hovedstad, hvor kilometerprisen er lavere end den københavnske takst, men du betaler så også cirka fem kroner mere i startgebyr.

Attraktioner

Helsinki er fuld af kulturelle oplevelser, shopping muligheder og skøn natur både til lands og vand. Tag fx på en sejltur i den smukke skærgård, hvor du kan bade om sommeren. Tag på sightseeing i byens mange smukke kirker og spændende museer. Helsinkis mest populære attraktion er borgen Suomenlinna (Sveaborg) fra 1700-tallet, der ligger på nogle af øerne ud for hovedstaden. I byen kan du opleve Senattorvet med smukke historiske bygninger som Universitetet og Domkirken. Tempelpladsens Kirke er anden klassiker, som er delvist underjordisk og hugget ind i en klippe, her er der ofte koncerter og gospelmusik. Byen har mange interessante museer, hvor Kiasma har landets største samling af samtidskunst af både finske og udenlandske kunstnere. Naturhistorisk Museum er også poulært. Gå en tur langs havnen, hvor du kan købe friske fisk, souvenirs og andet eller bare slappe af i den hyggelige stemning. Derfra er der ikke langt til den lille oase Esplanadi Park, hvor der om sommeren ofte er gratis arrangementer.

Læs også: 10 grunde til at besøge Finland hurtigst muligt

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.