Kort

Fly København Kastrup - Edinburgh

Flyinformation København Kastrup til Edinburgh

Laveste returpris sidste måned

kr. 261

Direkte flyselskaber

3

Fly pr. uge

13

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 999 kilometer

1 t 50 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

Sun-Air

Edinburgh

1 lufthavn

Opdateret marts 2018

Flyselskaber som flyver fra København til Edinburgh

Du kan flyve direkte fra København til Edinburgh hele året på under to timer. Adskillige flyselskaber flyver fast på ruten og tilbyder tilsammen flere direkte afgange hver dag hele ugen.

Norwegian flyver en gang dagligt alle dage undtagen lørdag. SAS har en daglig afgang undtagen fredag og søndag. Ryanair flyver også dagligt, dog ikke tirsdag og torsdag. Sidst men ikke mindst flyver easyJet også direkte på ruten en gang dagligt mandag, torsdag, fredag og søndag.

Afgang fra Københavns Lufthavn

Der er gode transportforbindelser til Københavns Lufthavn, hvor der også er mange p-pladser, hvis du kører selv. Foretrækker du det offentlige, kører der adskillige busser til lufthavnen fx 5C, som bl.a. kører fra Hovedbanegården, hvor du også kan tage toget til lufthavnen. Metroen stopper ligesom togene i Terminal 3, som SAS benytter. Skal du flyve med et af de andre selskaber, skal du gå 5-10 minutter til Terminal 2.

Inden afgang fra København til Edinburgh er der god mulighed for at få noget lækkert at spise og drikke eller shoppe i lufthavnens mere end hundrede butikker. Langt de fleste spisesteder og butikker ligger efter sikkerhedskontrollen. Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele lufthavnen og lounges i begge terminaler, hvor du kan få arbejdsro eller bare slappe af i behagelige omgivelser.

Ankomst i Edinburgh

Lufthavnen ligger cirka 15 km vest for byens centrum. Landets største lufthavn har kun en passagerterminal, hvor du får to timers gratis wi-fi. Der er flere spisesteder og butikker inden udgangen, hvis du er sulten eller andet efter flyveturen fra København til Edinburgh, men det største udvalg ligger i afgangsområdet.

Det er let at komme fra lufthavnen, uanset om du skal til centrum eller ud i landet. Der kører både ekspresbusser og sporvogne til centrum, rejsetiden er 30-40 minutter. På lufthavnens hjemmeside kan du se afgangstider og priser samt et praktisk rutekort over alle lufthavnens transportforbindelser. Busser stopper tæt på hovedindgangen, og taxierne holder overfor i parkeringshuset. Der er også rig mulighed for at leje en bil i Edinburgh Lufthavn.

Generel information om at flyve fra København til Edinburgh

Med et gyldigt, dansk pas kan du rejse uden visum i 180 dage i Storbritannien. Københavns Lufthavn anbefaler, at rejsende med bagage ankommer mindst 90 minutter før den planlagte afgang. Lufthavnen tilbyder desuden CPH Express, der får dig hurtigere gennem sikkerhedskontrollen.

Hvad kan du forvente i Edinburgh

Tidsmæssigt er Edinburgh er en time bagud København. Vejret minder meget om det danske, det blæser dog noget mere i Edinburgh, så en god vindjakke gør gavn hele året.

Som i resten af Storbritannien betaler man med sterling pund (GBP), og Edinburgh er generelt billigere end København. For eksempel kan to personer spise en trerettes middag på en god restaurant for cirka 430 DKK, mens en typisk burgermenu koster omkring 45 DKK. Du kan køre med busser, sporvogne og tog for mindre end 15 DKK for en enkeltbillet. Startgebyret for taxikørsel er omkring 25 DKK, og kilometertaksten ligger på cirka 11 DKK.

Hoteller i Edinburgh

Hvis du ikke har booket overnatning, kan du bruge Skyscanners søgefunktion og for eksempel sammenligne priser og beliggenhed på hoteller i Edinburgh, hvor du også kan læse mere om byen.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.