Kort

Fly fra København til Athen

Flyinformation København Kastrup til Athens International

Laveste returpris sidste måned

kr. 689

Direkte flyselskaber

6

Fly pr. uge

12

Flyrejsens varighed i gennemsnit, samlet distance 2141 kilometer

3 t 5 min.

Mest populære flyselskab sidste måned

SAS

Athens International

1 lufthavn

Opdateret marts 2018

Flyselskaber som flyver fra København til Athen

Du kan flyve direkte fra København til Athen hele året på lidt over tre timer med forskellige flyselskaber.

SAS flyver på ruten 1-2 gange dagligt hele ugen, mens Aegean Airlines har en daglig afgang alle dage undtagen fredag. I sommerhalvåret flyver Norwegian og Primera Air også på ruten. Primera flyver som regel en gang om torsdagen, og Norwegian flyver 1-2 gange ugentligt, lørdag og eventuelt torsdag.

Afgang fra Københavns Lufthavn

Når du skal flyve fra København til Athen, er der gode transportforbindelser til lufthavnen, uanset om du kører selv eller benytter det offentlige. Fra Hovedbanegården kan du fx tage bus 5C og tog til lufthavnen. Du kan også bruge metroen, der ligesom togene stopper i Terminal 3, som SAS flyver fra. Aegean Airlines, Norwegian og Primera Air benytter dog Terminal 2, som ligger i 5-10 minutters gåafstand derfra. Det største udvalg af både spisesteder og butikker ligger efter sikkerhedskontrollen. Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i hele lufthavnen og flere lounges i begge terminaler, hvor du kan få arbejdsro eller blot slappe af i behagelige omgivelser.

Ankomst i Athen

Lufthavnen ligger omtrent 30 km sydøst for centrum af Athen. Lufthavnen består af to terminaler, hovedterminalen og en satellitterminal, og du lander i hovedbygningen som alle andre rejsende, når du flyver fra København til Athen. Der er gratis wi-fi for 45 minutter ad gangen, som du kan forny igen og igen. Der er mange butikker og spisesteder, særligt i hovedterminalen, så du kan nemt tanke op på vådt og tørt eller købe gaver og souvenirs.

Til den videre transport kan du vælge mellem busser, tog og metro. Metrolinje 3 kører til centrum på cirka 40 minutter og kører hver halve time fra morgen til aften. Der kører også flere busser til centrum, hvor rejsetiden varierer alt efter trafikken. Du kan desuden tage tog fra lufthavnen og skifte undervejs, hvis du skal til Athen Hovedbanegård. Uden for lufthavnens ankomstområde holder der taxier, og biludlejningsfirmaerne har skranke indenfor.

Generel information om at flyve fra København til Athen

Du kan rejse uden visum i Grækenland i op til 90 dage, så længe dit pas er gyldigt under hele opholdet. Københavns Lufthavn anbefaler, at rejsende med bagage ankommer mindst 90 minutter før den planlagte afgang. Lufthavnen tilbyder desuden CPH Express, der får dig hurtigere gennem sikkerhedskontrollen.

Hvad kan du forvente i Athen

Grækenland er tidsmæssigt en time foran Danmark. Athen oplever jævnligt ekstremt varme sommerdage med temperaturer over 40 grader, mens gennemsnitstemperaturen ligger omkring 30 grader. Om vinteren kommer temperaturen sjældent under 5 grader. Det regner relativt lidt i den græske hovedstad og næsten ikke i sommermånederne.

De bruger euro i Grækenland, og Athen er væsentligt billigere end København. Går du ud og spiser, slipper du gennemsnitligt 45 procent billigere, fx koster en treretters menu for to på en god restaurant under 300 DKK, mens en kop går til cirka 20 DKK. Billetter til den offentlige transport koster mindre end 11 DKK, og du kan køre med metro, busser, sporvogne, tog og trolleybusser på den samme billet. Kilometerprisen med en taxi ligger omkring 6 DKK, mens startgebyret er cirka 26 DKK.

LÆS OGSÅ: 15 ting at lave i Athen – en antik og moderne storby

Hoteller i Athen

Hvis du endnu ikke har valgt et hotel, så kan Skyscanners søgefunktion hjælpe dig, Du kan læse mere om byen og fx sammenligne priser og beliggenhed, så det bliver lettere at vælge dit foretrukne overnatningssted i Athen.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.