Kort

Rejseguide til Venedig

Introduktion til Venedig

Venedig, som er opført på 117 øer i den Adriatiske Lagune, regnes fortjent som en af de fremmeste kandidater til titlen som verdens mest romantiske by. Ikke meget har ændret sig i århundreder, og byen har en lang og fascinerende historie. Venedig er mest kendt for sine sagnomspundne kanaler og overdådige årlige karneval. Venedig er også verdens eneste fodgængerby: Ingen biler er tilladt inden for bygrænsen. Derfor er byen også rolig og ren, hvilket bidrager til, at dens romantiske image er fuldt ud så overvældende i virkeligheden som i de utallige kunstværker, bøger og film, der har ladet sig inspirere af den.

Andet at gøre i Venedig

Den bedste måde at lære Venedig at kende på, er simpelthen at fare vild i de labyrintinske små gader og kanaler, og se, hvor man ender. Venedigs fantastiske arkitektur kan imponere selv den mest blaserte, og der er utallige perler, som kun venter på at blive opdaget: Fra små butikker, som sælger farverige masker til karnevallet til de mange udsøgte steder, som findes langs med Canal Grande.

Venedig er i besiddelse af en overflod af kunstgallerier og museer, hvoraf to særligt fremtrædende er Peggy Guggenheims Samling, der rummer moderne kunst, og Correr Museet på San Marco pladsen, som huser en fascinerende samling af arkæologiske fund og kunstgenstande samt en udstilling tilegnet gamle globuser. Fra kirketårnet San Marco Campanile har man en utrolig udsigt over Venedig og Lagunen.

Hvis du har tid, så tag en vandbus ud til Muranoøen. Her kan du se på glaspustere, som fremstiller det berømte Muranoglas, og det er det perfekte sted at finde en souvenir i en af de mange gavebutikker, som sælger smukke glasvarer i alle størrelser, farver og former.

Mad og drikke i Venedig

I Venedig finder man talrige restauranter og cafeer, som serverer skøn italiensk madlavning, men de kan godt være ganske dyre, særligt i området omkring San Marco. Man kan finde billigere restauranter med mere autentiske menuer, som ikke sigter på turister, hvis man vandrer lidt længere ind af sidegaderne. Som en tommelfingerregel bør man undgå restauranter med pågående tjenere, der forsøger at lokke gæster ind fra gaden.

Venedig huser også Italiens ældste café, Caffe Florian, som har ligget på Piazza San Marco siden 1720. Det er en kostbar affære at slubre kaffe i sig i disse storslåede omgivelser, men stemningen er alle pengene værd.

Venedig klima

Der er varmt og ofte meget fugtigt i Venedig om sommeren, særligt i juli og august, og byen kan være kold og regnfuld om vinteren. Klimaet er bedst om foråret og efteråret, men selvom der er fare for oversvømmelser om vinteren, kan det være dejligt at nyde byen i denne mere rolige periode.

Hvornår man bør tage til Venedig

Venedig er præget af horder af mennesker og ildelugtende kanaler i de varme sommermåneder, og derfor kan man med fordel undgå byen i denne periode. Rejs i februar eller marts for at opleve det berømte karnevals fornøjeligheder (de præcise datoer varierer fra år til år), eller ved juletid, hvor stemningen er særligt festlig og magisk.

Flyver til Venedig

Den bedste lufthavn at vælge er Marco Polo, som ligger 12 km fra Venedig. Få den bedst tænkelige start på din ferie ved at tage en vandtaxi ind i Venedig. Hvis man har en mere stram økonomi, kan man tage vandbussen i stedet. Lavprisselskaberne flyver til Treviso, som er 25 km væk fra byen, og hvorfra man er henvist til en almindelig bus til byen.

Billeder af Flickr/Navin75

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.