Kort

Rejseguide til Rom

Introduktion til Rom

Italiens kosmopolitiske og romantiske hovedstad Rom er en fantastisk feriedestination med umådeligt mange ikoniske og historiske seværdigheder. Imponerende oldtidsmonumenter fra Romerriget til pragtfulde renæssancepalæer og barokke, overdådige springvand står overalt i byen, som vidnesbyrd om Roms storhed gennem årtusinder. Med en stolt og internationalt hyldet madkultur, levende gademarkeder, festligt natteliv og fashionable modebutikker gør et besøg i Rom til en uforglemmelig oplevelse.

Andet at gøre i Rom

Floden Tiberen løber gennem Rom, hvor Vatikanstaten ligger på vestsiden, mens de store romerske seværdigheder ligger på østsiden. Gå ikke glip af Pantheon, Roms bedst bevarede antikke monument stammer fra det 2. århundrede og har endda gratis adgang. Kast en mønt i byens mest berømte springvand, den barokke Trevi-fontæne fra 1762, så skulle næste ferie til Rom være sikret.   

Der er mange spændende museer i byen, der viser alt det bedste fra antikken frem til i dag. De Kapitolinske Museer rummer verdens ældste kunstsamling,  landets vigtigste samling af klassiske romerske statuer samt mange andre kunstværker, især fra renæssancen og barokken. Byens Planetarium er en af få børnevenlige attraktioner. Træt af finkultur? Så snup en fodboldkamp på Olympic Stadium.

Trænger du til en pause fra storbyen, så tag til Romerrigets gamle havneby, Ostia Antica, omkring 25 km sydvest for Roms centrum. Området indeholder faktisk flere oldtidsruiner end selve Rom, der giver et godt indblik i livet dengang. Og så ligger stranden lige om hjørnet…

En anden mulig dagsudflugt er byen Tivoli cirka 40 km nordøst for Roms centrum, som rummer to pragtfulde UNESCO listede renæssancevillaer. Villa d’Estevar et gammelt benediktinerkloster inden ombygningen i 1550 til en overdådig sommerresidens omgivet af en pragtfuld renæssancehave med flere  skønne fontæner og klassiske statuer. Se også den endnu ældre Villa Adriana, ruinerne af kejser Hadrians enorme ”sommerhus” med elegante statuer og fontæner i haven.

Mad og drikke i Rom

Start dagen som italienerne med cappuccino ledsaget af en croissant på en af de utallige caféer på de fornemme torvepladser, prøv for eksempel Piazza di Sant’ Eustachio hvor caféen af samme navn efter sigende serverer verdens bedste kaffe.

Det italienske køkken er elsket verden over. Mange bliver i virkeligheden overrasket, når de smager den ægte varer, fordi den italienske cuisine er blevet noget udvandet i de mange efterligninger. I Rom er pizzaerne tyndbundede, forfriskende simple og umådeligt appetitlige. Pizza kan købes overalt, dog sælger mange restauranter dem kun om aftenen. I Trastevere-kvarteret er der mange udsøgte restauranter og pizzarier. Gode spisesteder er dog generelt spredt ud over hele byen, der har 14 Michelin-restauranter. Følg efter de lokale ud til yderområderne for den mest autentiske gastronomiske oplevelse til favorable priser. Når den lille sult melder sig, kan en italiensk is Gelato eller den populære ostekage Tiramisu varmt anbefales. For friske råvarer, italienske specialiteter som ost og skinke samt smukke blomster prøv Campo dei’Fiori markedet. Om aftenen er området et populært sted at gå i byen.

Rom klima

Rom nyder godt af et behageligt middelhavsklima med meget varme, tørre somre og milde vintre. Foråret er den allerbedste tid på året, hvor gennemsnitstemperaturen om dagen ligger på cirka 20 grader. Den koldeste måned er januar med en gennemsnitsdagtemperatur på 12 grader. Efteråret byder også på en del sol og fine temperaturer, men efteråret er også lig med regnvejr, særligt i november.

Hvornår man bør tage til Rom

Forår og efterår er vejrmæssigt de bedste måneder til et ophold i Rom. Det kan være glohedt i sommermånederne, særligt i august, hvor mange lokale simpelthen forlader byen, hvorfor adskillige butikker holder lukket. Jul og påske er også helt specielle tidspunkter at besøge Rom på, navnlig i Vatikanstaten, hvor de religiøse højtider fejres med pomp og pragt.

Flyver til Rom

Rom største lufthavn, Fiumicino Internationale Lufthavn, ligger omtrent 30 km sydvest for centrum. Ciampino Lufthavn ligger cirka 15 km sydøst for centrum og benyttes hovedsagligt af lavprisselskaber som Ryanair. Der afgår direkte fly hver dag fra Københavns Lufthavn til begge af Roms lufthavne. Det er også muligt at flyve direkte fra Billund Lufthavn til Ciampino Lufthavn. Der kører enten busser, toge og taxier fra lufthavnene eller man kan vælge en lejebil.

 Rom tilbud

Hoteller i Rom

Billeje i Rom

Billeder af Flickr/tropikmal

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.