Kort

Rejseguide til Prag

Introduktion til Prag

Hovedstaden i Tjekkiet, Prag, er på UNESCO’s verdensarvsliste og er en by fyldt med overraskelser ved floden Vltavas bredder. Byen er ofte blevet beskrevet som et udendørs museum på grund af sin arkitektur, der spreder sig over flere århundreder, og som bemærkelsesværdigt nok blev skånet for bomber under Anden Verdenskrig. Med sin levende, sociale scene og sine mange kulturelle seværdigheder er Prag en populær by både hos festfolket og hos kulturafficionados, men det er uden tvivl dens skamløst romantiske aura, som har sikret den sin plads som en af de mest foretrukne destinationer i Østeuropa.

Andet at gøre i Prag

Mange af Prags storslåede, kulturelle seværdigheder kan findes i borgområdet og i de ældste bydele, som er berømte for deres romantiske, snørklede gader og historiske arkitektur. Sankt Vitus katedralen ligger i borgkomplekset og er den største kirke i Tjekkiet: Et passende selskab for den storslåede borg. Andre steder, som er et besøg værd, er Obecni Dum, Folkets Hus, et art nouveau mesterværk med kostbare interiører, som kan opleves på en guidet tur. Smetanasalen ligger i bygningens hjerte og er hjemsted for Prags berømte symfoniorkester.

Litterært interesserede bør besøge Franz Kafka Museet, som er dedikeret til den berømte forfatter, der blev født I Prag i 1883. Et beskedent museum tilegnet Kafka kan også findes på Den Gamle Rådhusplads, hvor han blev født. Tilhængere af klassisk musik vil også nyde Mozartmuseet, der ligger i det charmerende 1600-tals hus, hvor Mozart boede under sine besøg i Prag i 1787 og 1791, og hvor han færdiggjorde sin fantastiske opera, Don Giovanni.

Ret kursen ind mod den berømte Wenzelsplads i den nye bydel for en shoppetur og for et besøg på Nationalmuseet, en imponerende bygning, der huser en række vigtige zoologiske samlinger.

Mad og drikke i Prag

Prag har et udmærket og kosmopolitisk udvalg af restauranter. Mange af dem ligger i den gamle bydel (som er fra 1200-tallet), den nye bydel (som er fra 1300-tallet) og bydelen, Vinohrady. Når man ved, at Prag er kendt for sine øl, kommer det ikke som en overraskelse, at det hele handler om øl her. De lokale køkkener serverer gerne svine- eller oksekød med melboller og grøntsager og med kager og søde melboller som populære desserter. Dagens hovedmåltid serveres traditionen tro midt på dagen, men med de mange gadehandlere, der tilbyder lækre hotdogs i tjekkisk stil, er det aldrig svært at få stillet sulten uanset tidspunktet på dagen.

Prag klima

Vejret I Prag kan være uforudsigeligt med anseelige variationer i temperatur og pludselige regnskyl uanset årstiden. Vinteren kan være meget kold, og sne er forventeligt, mens højsommeren kan byde på temperaturer over 30 grader. Det bedste vejr har byen i maj og september.

Hvornår man bør tage til Prag

Trængslen i sommermånederne kan tage en del af fornøjelsen ved at være i byen. Forår og efterår er udmærkede tidspunkter, hvis man vil besøge byen uden for store folkemængder og med varme temperaturer. Vinteren kan være barsk, omend besøg i december er vidunderlige på grund af Prags berømte julemarkeder.

Flyver til Prag

Prags lufthavn hedder Prague-Ruzyne International Airport og ligger 20 km nordvest for byen. Den modtager fly fra utallige europæiske samt enkelte interkontinentale flyselskaber. Det er nemt at komme fra lufthavnen til byen ved hjælp af busser og en flåde af taxier.

 Prag tilbud

Hoteller i Prag

Billeje i Prag

Billeder af Flickr/I love butter

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.