Kort

Rejseguide til Palma

Introduktion til Palma

For mange er Palma blot en adgangsvej til Mallorcas familievenlige strande og feriesteder, men Palma er faktisk en sofistikeret by, som i allerhøjeste grad er et besøg værd i sig selv. De Baleariske Øers hovedstad kan bryste sig af en af Europas bedst bevarede bymidter samt den berømte La Seu Katedral, og den er en afslappet, familievenlig og stemningsfuld by, som har meget at byde på.

Andet at gøre i Palma De Mallorca

Kunstelskere bør begive sig til Mirómuseet i Palma, som rummer nogle af Joan Mirós vigtigste værker – en kunstner som er meget afholdt på øen. Samlingen består fortrinsvis af de mange værker, som kunstneren selv har doneret, og som stammer fra de fire værksteder, han havde på Mallorca. De, som interesserer sig for historie, kommer ikke til kort i Palma. Den kompakte, historiske bymidte byder blandt andet på Banys Arabs (de arabiske bade), der er et af de få tilbageværende eksempler på islamisk arkitektur fra øens muslimske periode, som begyndte i år 903 e.Kr. Er man mere interesseret i nutiden end i fortiden, har Palma også fantastiske shoppingmuligheder. De centrale butiksgader og storcentret Porto Pi huser populære spanske butikskæder som Mango og Zara, mens Juan Carlos I pladsen ved siden af katedralen og de omkringliggende gader er hjemsted for spanske mærkevarebutikker som Camper og Desigual, såvel som for håndværksbutikker.

Mad og drikke i Palma De Mallorca

Ligesom i andre spanske byer er tapas meget populært i Palma. De fleste tapasrestauranter bliver ikke rigtigt travle før klokken ti om aftenen, og mange åbner ikke engang før klokken ni. De lokale spiser fortrinsvis i bydelen La Lonja, hvor man finder mange af de travleste og mest stemnigsfulde tapasrestauranter. Fisk er – ganske passende for en hovedstad i en øregion – en populær spise, og man finder mange af Palmas bedste fiskerestauranter i havneområdet. Hvad angår kød er de foretrukne retter først og fremmest lavet med svinekød. Pattegris og flæskesteg er populært, og det samme er den lokale pølsespecialitet, der består af råt, saltet hakketkød, som krydres med cayennepeber og sort peber.
Puro Hotel er et af en øens smarteste steder, og her finder man et livligt publikum, som kommer for at drikke drinks og lytte til DJs.

Palma De Mallorca klima

Palma nyder godt af omkring 300 solskinsdage eller 3.000 timer med solskin hvert år. Vinteren igennem er klimaet mildt og perfekt for de mange golfspillere, som benytter byens otte nærliggende golfbaner. Den lange sommer er populær på grund af den så godt som sikre garanti for solskin.

Hvornår man bør tage til Palma De Mallorca

Palma er en sand helårsdestination. Familier kommer gerne på besøg om sommeren, hvor man kan nyde stranden og øens familievenlige side. Nyåbnede små hoteller og spabade tiltrækker stadigt flere byferierende om foråret og efteråret, hvor vejret er varmt, men ikke for varmt til sightseeing, og hvor der er mindre mylder. De mildre vintre er perfekte for golfentusiaster og for de, som ønsker at udforske Mallorcas bjergrige landskab til fods eller på cykel.

Flyver til Palma De Mallorca

Både de store flyselskaber, charterselskaber og lavprisselskaber flyver til Palma, så det er let at finde fly til Palma, og det kan betale sig at kigge sig lidt omkring efter det bedste tilbud.

Billeder af Flickr/UggboyUgggirl

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.