Kort

Rejseguide til New York

Introduktion til New York

Kært barn har mange navne, og “Drømmenes By”, “Betonjunglen” og “Det Store Æble” er blot nogle af de mange kærlige øgenavne, som dette i sandhed enestående rejsemål har fået i tidens løb. New York City består af fem bydele: Brooklyn, the Bronx, Queens, Staten Island og naturligvis Manhattan, som er verdensberømt for sin karakteristiske skyline. Hver af bydelene har sin egen stemning og identitet, og de kan alle bryste sig af en række vartegn, butikker, spisesteder og muligheder for natteliv. Uanset om det er dit første eller dit fyrretyvende besøg, vil du helt sikkert finde noget nyt i byen, der aldrig sover.

Andet at gøre i New York

Man finder kultur til overflod i Greenwich Village og på Lower East Side, som er præget af en mindre hektisk og mere kunstnerisk stemning. Canal Street i Chinatown er stedet at gå på jagt efter et røverkøb og virkelig lækker mad. Mindesmærket for 11. september, Ground Zero, er en tankevækkende oplevelse for den besøgende, mens Harlem længere mod nord er en berusende labyrint af gademarkeder og steder, hvor man kan få den såkaldte ’soul food’. Et besøg i en af de mange jazzklubber vil varme enhver musikelsker helt ind i sjælen. Selvom Manhattan unægteligt er der, det sker, begår man en grusom fejl, hvis man overser de fire andre bydele – særligt hvis man er sportstilhænger. New York Knicks’ hjemmebane Madison Square Garden på. Manhattan er et must for basketballfans, men tilhængere af baseball bør begive sig til Bronx for at besøge det verdensberømte Yankee Stadium eller til Queens for at se New York Mets. Den største af bydelene, Brooklyn, er kun en kort tur med vandtaxi fra South Street Seaport. Familier bør besøge Prospect Park, New York Aquarium samt Coney Island beach and pier, som er pakket med forlystelser. Kunstinteresserede vil elske det ikoniske Brooklyn Museum, og har man æstetiske anlæg, vil man sætte pris på Brooklyn Heights’ maleriske brunsten. Dette område er hjemsted for den fiktive familien Cosby samt en hel del af de store filmstjerner, og det er også her, man finder den karakteristiske Brooklyn Heights Promenade, som har en enestående udsigt til Manhattans skyline.

Mad og drikke i New York

En ting, som man kan være sikker på i New York, er at man ikke kommer til at sulte! Mere end 20.000 spisesteder tilbyder noget for enhver smag. Katz’s Deli er ikke blot kendt fra filmen Da Harry mødte Sally, men også for sine fantastiske og simpelthen enorme sandwiches. Hos Junior’s i Brooklyn får man den perfekte cheese cake, og Dallas BBQ serverer lækre baby-back ribs. Er man på udkig efter den autentiske New Yorker bøf, er Peter Luger Steakhouse stedet. Mange besøgende er glade for Bubba Gump Shrimp Co. på Times Square, der er en restaurant inspireret af filmen Forrest Gump, og som leverer underholdning for alle aldersgrupper såvel som pragtfuld mad. Hvis man vil falde i ét med de ægte New Yorkere, er det en god start at spendere en dollar på en New York Hot Dog med sauerkraut og sennep.

New York klima

New York er et sandt ‘winter wonderland’ mellem november og februar, men i denne periode bør man pakke rigeligt med varmt tøj: Temperaturerne kan nå ned på -10 grader. Et besøg om sommeren står i skarp kontrast hertil: Pak let og undersøg om dit indkvarteringssted har aircondition, for det er hændt at temperaturen har nået de 39 grader. Hvis alt andet slår fejl, kan du gøre som de lokale og køle ned ved en brandhane på gaden eller alternativt begive dig til Manhattan Beach, for der er langt imellem svømmebassinerne.

Hvornår man bør tage til New York

Man kan holde ferie i New York på alle tider af året, men midt på sommeren og vinteren er de mest populære tidspunkter. Et forårs- eller efterårsvisit byder på et mere moderat klima og lavere overnatningspriser.

Flyver til New York

JFK International Airport ligger 20 minutters bilkørsel fra Manhattan – eller 40 minutters togtur med subwayens linje A.

 New York tilbud

Hoteller i New York

Billeje i New York

Billeder af Flickr/S J Pinkney

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.