Kort

Rejseguide til Milano

Introduktion til Milano

Milano bliver generelt anset for at være verdens modehovedstad. Den er også Italiens mest moderne by og givetvis den mest hektiske. Livet går noget stærkere her end i andre dele af Italien, og byen er kendt for at være glamourøs og sofistikeret. Eftersom Milano blev udsat for heftige bombardementer under Anden Verdenskrig, er dens arkitektur præget af moderne bygninger med enkelte overlevende historiske perler, som for eksempel den storslåede katedral. På trods af sin prominente placering på mode- og fodboldscenerne, halter Milano på ingen måde bagefter indenfor finkulturen. Tværtimod kan byen prale af en overflod af kunstgallerier og museer, som øger dens appel og gør den til det perfekte mål for en byferie.

Andet at gøre i Milano

Milano er rig på kultur og byder på et utal af museer, kunstgallerier og fascinerende historiske seværdigheder, som kun venter på at blive opdaget. Brera Kunstgalleri er én af disse perler. Det blev åbnet af Napoleon i 1809 og rummer en fremragende samling af store værker udført af berømte kunstnere som Bellini, Tintoretto og Rafael.

Operaelskere bliver forkælet i La Scala, et af verdens mest berømte operahuse, som blev opført i 1778. Den kendte scene har lagt gulv til operaens superstjerner, som for eksempel Pavarotti, og den var vært for den berømte sopran Maria Callas’ debutoptræden. Selv hvis man ikke har tænkt sig at høre opera, er La Scala stadig et besøg værd på grund af den imponerende samling af operarelateret memorabilia, som blandt andet indbefatter to udstillinger tilegnet komponisten Giuseppe Verdi, der er yderst afholdt i Milano.

Ved siden af den mægtige Duomokatedral ligger det enorme 1800-tals stormagasin Galleria Vittorio Emanuele, som rummer et stort antal eksklusive butikker, restauranter og barer. Milan er enhver shoppingfanatikers drøm, og designere som Versace og Gucci har flagskibene blandt deres forretninger her. Begiv dig til ‘Quadrilatero d’Oro’, eller den Gyldne Firkant, mellem Piazza Duomo, Piazza Cavour og Piazza San Babila, hvor du kan finde de mest eksklusive designerbutikker.

Mad og drikke i Milano

Milano er kendt for at lægge vægt på den såkaldte aperitivo, den udvidede happy hour, som findes på mange barer, hvor man kan nyde et glas mousserende vin med gratis snacks og forretter oven i købet. Som i enhver storby, er der et betragteligt udvalg af internationale spisesteder, men hvis man er på udkig efter traditionel italiensk madlavning, har man også rigeligt at vælge imellem. Man bør undgå de dyre spisesteder beregnet på turister i området omkring Duomo og i stedet finde frem til nogle af de mange restauranter i Brera- og Naviglikvartererne, som serverer solid lokal mad. Gå ikke glip af at prøve risotto alla Milanese, en lækker risotto krydret med safran.

Milano klima

Milano er udsat for kraftige udsving i temperaturerne i løbet af året. Sommeren er ofte ubehageligt varm og fugtig, mens vinteren kan være meget kold med masser af regn og tåge. Foråret og efteråret er noget mere behagelige med mange varme solskinsdage og gennemsnitstemperaturer omkring de 20 grader.

Hvornår man bør tage til Milano

Rejs til Milano om foråret eller efteråret for at få de mest behagelige temperaturer, eller alternativt i julen, hvor byen er pyntet smukt op. Man bør undgå august måned, hvor de lokale flygter fra den lumre varme og luftfugtighed, og mange butikker og restauranter derfor holder lukket.

Flyver til Milano

Milanos primære lufthavn, Malpensa, har god forbindelse med tog til midtbyen såvelsom jævnlige busafgange, der er den bedste måde at komme til og fra terminal 2. Nogle italienske og europæiske fly ankommer i den mindre Linate Lufthavn, som er tæt på det centrale Milano, og som dækkes af det billige netværk af bybusser.

 Milano tilbud

Hoteller i Milano

Billeje i Milano

Billeder af Flickr/Ulf Luljankoshi

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.