Kort

Rejseguide til London

Introduktion til London

London er en historisk og levende verdensby, hvor gamle traditioner blandes med moderne tendenser. London har i århundrede været centrum for nye tanker og stilarter, været toneangivende inden for politik, økonomi, handel, kunst, sport, mode og kultur. Og er det fortsat i dag. London er kort sagt et paradis for modebevidste trendsættere såvel som kultur- og historieelskere.

Andet at gøre i London

London er pakket med historiske, arkitektoniske bygningsværker som London Tower, Houses of Parliament og Buckingham Palace. Stilarterne favner bredt og inkluderer i dag moderne perler som ’Gherkin’, The Shard og London Eye som giver hovedstaden en stadig mere futuristisk skyline.

Museerne er blandt hovedstadens største attraktioner og tilbyder imponerende samlinger af kunstværker og kulturgenstande fra hele verden gennem tiden, og mange museer er ganske gratis. Børn vil elske  verdens største samling af mumier uden for Ægypten på British Museum, voksmuseet Madame Tussauds og The London Dungeon.

Mange tager til London for at shoppe i de trendy butikker, der sælger alt fra eksklusivt tøj fra verdens førende modehuse til støvede loppefund. Skal det være high end designervarer prøv Bond Street, gå i Camden market for det alternative og Oxford Street eller Regent Street for mærkevarer. Portobello Road er kendt som en af verdens bedste antikvitetsmarkeder, og Covent Garden er fuld af håndværk og specialbutikker.

Selvom London har ry for at være en dyr by, kan det sagtens lade sig gøre at holde en billig storbyferie med eller uden børn. Foruden de gratis museer tilbyder London året rundt masser af gratis musikarrangementer, kunstudstillinger og andre fornøjelser.

Mad og drikke i London

En storby som London kan tilbyde al slags mad, hvad end du er vegetar, fastfoodjunkie eller feinschmecker. Der er hele 65 Michelin-restauranter, hvor fx den famøse Restaurant Gordon Ramsay har haft tre stjerner siden 2001. Prøv også de mange nye gadeboder, der sælger himmelske delikatesser og finpudsede klassikere, læs mere om Londons bedste street food.

Den multietniske befolkning har sat sit præg på restauranterne, hvor du kan få mad fra det meste af verden, særligt indiske spisesteder er udbredte over hele byen. Du kan selvfølgelig også nyde den klassiske Fish ’n’ Chips eller traditionel pub-mad som Sherpherd’s Pie, Sunday Roast eller en lækker varm Apple Pie. Prøv også den britiske klassiker High Tea på en af byens fornemme hoteller som The Ritz, der har hældt te på briterne siden 1906. Teen drikkes ved 16-tiden og serveres sammen med finger sandwiches, efterfulgt at friskbagte scones og andre søde sager. Husk dresscode!

London klima

De færreste tager til London pga. klimaet med storbyens ry for at være en regnfuld og tåget affære meget af året. Men faktisk regner det overordnet set mere i Danmark, og den årlige gennemsnitstemperatur i London er en smule højere end den danske. Temperaturerne er generelt stigende i London, og solrige sommerdage med 30 grader er ikke unormale. Ved snefald må man forvente forsinkelser i trafikken.

Hvornår man bør tage til London

Hvornår man skal rejse til London afhænger mest af, om man vil opleve noget helt specifikt. Museernes og de øvrige hovedattraktioners åbningstider og shoppe mulighederne er stort set de samme hele året. Juli måned er spækket med musikfestivaler i hovedstadens parker. Foretrækker man klassisk musik er legendariske Royal Albert Hall et oplagt valg.

Notting Hill Carnival, en af Europas største gadefester, afholdes altid en søndag/mandag sidst i august. Frieze Art Fair  i oktober er en af verdens største kunstmesser med flere tusinde kunstnere repræsenteret.

I december breder hyggen sig med julemarkedernes indtog og lysende dekorationer overalt i byen, særligt det store lysshow omkring Oxford Street tiltrækker hvert år tusindvis af mennesker.

Flyver til London

London serviceres af seks internationale lufthavne, Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, London City og Southend. Londons lufthavne ligger som en ring om byen, med undtagen af den centrale London City. Det er let at komme videre med bus, tog eller taxa fra lufthavnene. Man kan også vælge en lejebil.

Fra Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn er der flere daglige afgange til London, ligesom man kan flyve direkte til den engelske hovedstad fra Aarhus og Aalborg flere gange om ugen.

Billeder af Flickr/AZ1172

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.