Kort

Rejseguide til Larnaca

Introduktion til Larnaca

Larnaca er en lille, travl by på Cyperns sydkyst og er øens andenstørste havneby. Larnacas gamle by er præget af historiske bygninger og traditionelle butikker og caféer, og byen er også i besiddelse af en smuk marina med plads til 400 både, en mole og en elegant promenade, som er flankeret af palmetræer og af havet. Larnaca byder også på lange sandstrande, restauranter, caféer og rigelige muligheder for ferieindkvartering.

Både kristendommen og Islam har vigtige helligdomme her, og byen menes at være bygget oven på den antikke bystat Kition, der var en rig havneby som center for kobberhandel, og som senere blev et af fønikkernes tilholdssteder. Oldtidsbyens ruiner kan stadig ses i dag og er blandt de mange oplevelser, der venter i det solrige Larnaca.

Andet at gøre i Larnaca

Blandt de mange obligatoriske seværdigheder i Larnaca er den muslimske helligdom Hala Sultan Tekke, som blev opført i 1700-tallet oven på Rumaysa Um Harams grav, som skulle være en kvindelig slægtning til profeten Muhammed. Moskéen har udsigt over Salt Lake, hvor flamingoer holder hvil på deres træk fra Afrika om foråret og efteråret. Man har udvundet salt fra søen siden oldtiden, og det sker stadig i et beskedent omfang den dag i dag.

Larnaca Fort ligger for enden af en promenade med palmetræer. Det blev bygget af tyrkerne i 1625 som en del af byens befæstning og er også blevet benyttet som fængsel. I borgen finder man et velforsynet museum, som blandt andet udstiller genstande fra oldtidens Kition.

For de mere eventyrlystne tilbyder Larnaca fantastiske dykkeroplevelser – blandt andet Zenobia vraget, som betragtes som et af verdens ti bedste vragdykningsoplevelser. Er man ikke til dykning, kan man i stedet tage en ubådstur, hvor man også kan se vraget af den svenske bilfærge, som sank på sin jomfrurejse i juni 1980.

Mad og drikke i Larnaca

Besøg den lokale taverna eller restaurant i Larnaca og oplev Cyperns vidunderlige køkken og gæstfrihed. Meze er en lækker lokal ret, som består i et udvalg af små forretter serveret på op mod tyve små talerkener med alt fra grillet halloumiost, hummus, oliven, skiver af artiskok og frisk fisk såsom barbouni (lækker rødmulte). Disse pragtfulde retter bør ledsages af rigeligt af det lokale ugærede brød. Vil man opleve et ægte lokalt måltid, skal man besøge nogle af landsbyerne uden for Larnaca, som for eksempel Pervolia, der ligger ti minutter væk i bil og har et yndigt landsbytorv flankeret af lokale restauranter.

Larnaca klima

Cypern har et typisk middelhavsklima med lange, varme og tørre somre adskilt af korte og milde vintre. Middeltemperaturen ligger på 19 grader, men temperaturerne kan stige til omkring 41 grader i juli og august.

Hvornår man bør tage til Larnaca

Larnacas middelhavsklima med varme somre og milde vintre gør, at det er et behageligt sted at besøge året rundt. Er man vild med sol og strand, vil man sikkert vælge at tage til Larnaca om sommeren, men der kan være stegende hedt i juli og august. I juni og september er varmen mindre intens, og der er færre turister. I sommerperioden er byen vært for koncerter og andre kulturelle begivenheder.

Flyver til Larnaca

Flyv til Larnacas Internationale Lufthavn, som befinder sig 4 km sydvest for Larnaca og er den største lufthavn på Cypern. Transporten til Larnacas bymidte er hurtigt overstået med udlejningsbil, bus eller taxi.

 Larnaca tilbud

Hoteller i Larnaca

Billeje i Larnaca

Billeder af Flickr: Zoe Krylova, reinholdbehringer, kevrekidis

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.