Kort

Rejseguide til Geneve

Introduktion til Geneve

Geneve er den tredjebedste by i verden at leve i ifølge en livskvalitetsundersøgelse fra Mercer. Det er en moderne og smart by med et hektisk kulturliv, et bredt udvalg af fritidsaktiviteter og et spændende natteliv. En lang tradition for politisk tollerance og neutralitet har gjort Geneve til et knudepunkt for international politik, og den er således hjemsted for Verdenssundhedsorganisationen, WHO, og mange andre internationale institutioner. Geneves markante globale profil understreges af dens fire officielle sprog, i tilgift til de mange andre, der tales af dens 1,2 millioner indbyggere. Denne kosmopolitiske by er også berømt for sine urfabrikanter, sit upåklagelige bankvæsen, og – ikke mindst – sin lækre chokolade. Byen er en malerisk ramme for byferier både sommer og vinter, og den giver besøgende mulighed for at udforske de storslåede landskaber og mange aktiviteter, som området byder på.

Andet at gøre i Geneve

Genevesøen er ofte udgangspunktet for turister, og den byder på et væld af aktiviteter og muligheder for udflugter. Om sommeren summer den af aktivitet, og her kan man både finde al slags vandsport og et utal af strande, hvor man kan svømme og solbade. Man kan også tage en sejltur over grænsen og besøge autentiske og maleriske små, franske landsbyer.

Omgiv dig med kultur og kunst på nogle af Geneves mange museer og gallerier. Om sommeren finder man også mange forskellige festivaler, og byens mange parker er fantastisk steder at fordrive tiden i solskinnet. Vinteren er det rette tidspunkt til skiløb, gletsjervandring i alperne, eller simpelthen bare til at slappe af indenfor i varmen på en af byens cafeer eller barer.

Ikke mange europæiske byer kan konkurrere med sceneriet i og omkring Geneve, og med dens talrige muligheder for at gå på opdagelse kommer man ikke til at kede sig. Er man til aktivferie, er der både muligheder for at vandre og cykle på mountain bike, og det kan anbefales, at man besøger byen, mens der er maraton eller triatlon. Foretrækker man en mere afslappet ferie, er det en god idé at udforske det smukke bjerglandskab i en lejet bil.

Mad og drikke i Geneve

Geneve er nok den mest kosmopolitiske by i Schweiz, og derfor kan den byde på et forbløffende udvalg af international kogekunst og fine restauranter. Den er beklageligvis også en af de dyreste byer i Schweiz, så en middag ude i byen er ikke en billig affære. I bydelen Pâquis finder man nogle af de mest elegante og udsøgte restauranter og barer, men der er også mange etniske spisesteder omkring stationen, som er mere venlige ved pengepungen.

Geneve klima

Geneve har milde vintre med temperaturer omkring frysepunktet og behageligt varme somre. Regn kan forekomme alle årets måneder, og snevejr hører til normalen i vintermånederne.

Hvornår man bør tage til Geneve

Klimaet i de varme sommermåneder juli og august er mest indbydende, men hvis man gerne vil undgå horderne af turister, som besøger byen på dette tidspunkt af året, kan man med fordel tage en tur til Geneve om foråret eller om efteråret, hvor der er mindre mylder på gaderne. Vil man besøge et skisportssted, er vinteren det ideelle tidspunkt, og L'Escalade Festival tiltrækker mange rejsende i december.

Flyver til Geneve

Mange europæiske og enkelte amerikanske flyselskaber flyver til Geneves Internationale Lufthavn. Lavprisselskaberne flyver også til og fra denne lufthavn, som ligger blot 5 km fra det centrale Geneve, hvortil man kan komme med taxi, bus eller tog.

Billeder af Flickr/Salvatore.Freni

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.