Kort

Rejseguide til Glasgow

Introduktion til Glasgow

Med et indbyggertal på omkring 580.000 er Glasgow Skotlands største by og komercielle knudepunkt. Faktisk er den Storbirtanniens andenstørste handelscentrum efter London. Glasgow ligger på vestkysten i Skotlands tættest bebyggede centrale bælte, og der er gode adgangsforhold med bil, tog og fly. Det er der hvert år mere end tre millioner turister fra hele verden, der benytter sig af, og de tiltrækkes især af byens rige kulturliv og mange aktivitetsmuligheder. Glasgow rummer mange fremragende kunstgallerier og museer, førsteklasses sports- og fritidsfaciliteter, glimrende teatre, en lang række restauranter, pubber og klubber samt smukke parker. Man kan let komme ud i de omkringliggende landskaber, hvor man kan opleve spektakulære kyststrækninger og det verdensberømte skotske højland – og byen ligger blot 68 km fra Skotlands officielle hovedstad, Edinburgh.

Andet at gøre i Glasgow

Glasgow er fuld af spændende oplevelser, og uanset om din hu står til Mackintosh eller moderne kunst, dinosaurer eller Dalí, træskibe eller thestuer, naturvidenskab eller nationalsporten fodbold, så har Glasgow det hele. Hvorfor ikke se det hele i en åben turistbus, hvor man kan hoppe af og på så mange gange, som man har lyst til? Er man i det mere eventyrlystne hjørne, kan man tage på opdagelsesrejse i det skotske højland med Rabbie’s Trail Burners, hvor man kan opleve de enestående landskaber på små, personlige gruppeture. I den mere komfortable afdeling kan man begive sig ud på et to-, tre- eller firedages eventyr i en luksuriøs Mercedesbus med aircondition fra Timberbush Tours. En af Skotlands mest populære seværdigheder er Scottish Football Museum, som er et perfekt mål for familieudflugter, fanatiske fodboldtilhængere og de uindviede, som gerne vil være kloge på skotsk fodbold. I sine 14 gallerier rummer museet en af verdens mest imponerende fodboldrelaterede samlinger med mere end 2.500 genstande. Tag stadionturen og stift bekendtskab med Skotlands fodboldlegender i museets Hall of Fame.

Mad og drikke i Glasgow

Glasgows såkaldte West End bag Kelvingrove Park er et bohemeagtigt område med cafeer, thestuer, barer, butikker, førsteklasses hoteller, klubber og restauranter. Kvarteret er utroligt populært blandt turister, og det er fuldt af musik og lækre dufte. Der er et imponerende udbud af forskellig mad i dette relativt lille område - fra det lokale skotske køkken over Middelhavsmad og hele vejen til fjernøstens kogekunst. Hvert eneste spisested serverer udsøgt mad og vin, og har man tid, bør man besøge dem efter tur.

Glasgow klima

Glasgows beliggenhed på Skotlands vestkyst betyder at den hører til landets mere våde områder. Om vinteren er der normalt koldt, fugtigt og overskyet med jævnligt snefald, og tøre eller klare dage hører til sjældenhederne. Vejret er mildt men uforudsigeligt i forårs- og sommermånederne, og det er således ikke usædvanligt at få varme, kulde, solskin og regnvejr, alt sammen på den samme dag.

Hvornår man bør tage til Glasgow

Foråret (fra marts til maj) er almindeligvis mildt, og det er et godt tidspunkt at besøge Glasgow på, hvis man foretrækker en stille og rolig ferie. Mange af Glasgows træer og blomster springer ud på dette tidspunkt, og parker og haver er fulde af forårsfarver. Sommermånederne (fra juni til september) kan variere meget, men juli er normalt den varmeste måned.

Flyver til Glasgow

Glasgow Lufthavn har gode forbindelser til bymidten. Buslinjen Arriva Glasgow Flyer har jævnlige afgange til og fra det centrale Glasgow (turen tager omkring 15 minutter til Glasgow Central togstation og 25 minutter til busterminalen).

Billeder af Flickr/House of Hall

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.