Kort

Rejseguide til Dublin

Introduktion til Dublin

Irlands hovedstad ligger ved floden Liffey og menes at være grundlagt i 988. De mange gamle bygninger, som stadig kendetegner byen, vidner om dens lange historie. I dag er Dublin en ungdommelig storby, som er berømt for sit natteliv, og som er et populært rejsemål for dem, som er på jagt efter sjov og ballade eller ’good craic’, som de siger på de kanter. Et stort antal historiske seværdigheder og en litterær arv, som indbefatter navne som Oscar Wilde og James Joyce, sikrer dog, at Dublin også tiltrækker mange besøgende, som er på udkig efter kulturelle oplevelser. Uanset interesser og formål med ferien, kan man være sikker på at finde det i Dublin.

Andet at gøre i Dublin

Dublin byder på utallige kulturelle seværdigheder, som giver et fascinerende indblik i byens 1.000 år lange historie. Det er værd at besøge borgen i Dublin, som blev grundlagt af kong Johan i 1204, selvom hovedparten af det bevarede bygningsværk stammer fra 1700-tallet. Blandt de dele af borgen, som er åben for offentligheden, er de imponerende State Apartments. Nationalbiblioteket og Irlands Nationalmuseum kan også varmt anbefales som stoppesteder på den kulturelle rejse gennem Dublin. St Patrick’s Cathedral er Irlands største kirke, og den er angiveligt opført på det sted, hvor Sankt Patrick døbte dem, som han havde omvendt til kristendommen. Et godt mål for en underholdende familieudflugt er Dublin Zoo, som befinder sig i den berømte Phoenix Park og er et af byens mest populære tilbud. Voksne medlemmer af selskabet kan i stedet kaste sig over whiskeysmagning på Old Jameson Distillery, hvor man kan lære alt, hvad der er værd at vide om den drik, som irlænderne kalder ’livets vand’. Hører man til de modige, kan man besøge Bram Stoker Dracula Experience, et skrækindjagende museum, som er tilegnet dette makabre væsen og dets litterære ophavsmand, Bram Stoker, som blev født i Dublin i 1847. Hvis det ikke er skræmmende nok, kan man hoppe på Dublin Ghostbus, hvor historiefortællere bringer byens hjemsøgte steder til live.

Mad og drikke i Dublin

Dublins restaurantkultur har været i hastig udvikling de seneste år, og i dag kan man både finde mad fra hele verden og traditionelle irske retter som stuvning med Guinness. Tag til Temple Bar kvarteret, hvis du vil opleve det pulserende natteliv, som Dublin er kendt for. Her er alt fra traditionsrige pubs til klubber, som er med på det sidste nye. En tur i byen i Dublin er ikke en billig affære, men man er sikker på at få noget for sine euro. Vil man have en mere stille aften, er Grafton Streets mange restauranter og vinbarer i den adstadige ende.

Dublin klima

Dublins klima er mildt året rundt, og ekstreme temperaturer hører til sjældenhederne. Om sommeren ligger dagtemperaturerne typisk imellem 15 og 20 grader, og regnvejr kan aldrig udelukkes. Der er ganske sjældent kraftigt snefald om vinteren, selvom der til tider falder nogle få fnug.

Hvornår man bør tage til Dublin

Klimaet taget i betragtning er der ikke noget decideret dårligt tidspunkt at besøge Dublin på. Både de lokale og turisterne holder dog særligt af marts måned, hvor St Patrick’s Day bliver fejret med gadefester, de traditionelle ceilidh-danse og andre festligheder til ære for Irlands nationalhelgen.

Flyver til Dublin

Man kan flyve til Dublin lufthavn med flere flyselskaber, inklusiv lavprisselskabet Norwegian. Lufthavnen befinder sig omkring 12km fra bycentrum, hvortil der går adskillige almindelige bybusser. Man kan også tage en taxi, som koster omkring 30 €.

 Dublin tilbud

Hoteller i Dublin

Billeje i Dublin

Billeder af flickr/m_p_king

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.