Kort

Rejseguide til Bangkok

Introduktion til Bangkok

“Kaotisk” lader til at være det ord, der oftest bliver brugt om Bangkok, Thailands hovedstad og Sydøstasiens centrum: En livlig blanding af traditionel thailandsk kultur og en moderne, vestlig storbys fremtoning. Bangkok er en spændende by, som er populær blandt rygsæksrejsende på grund af de mange muligheder for billig overnatning, det intense natteliv, og byens status som indgangsvej til de idylliske tropeparadiser i det sydlige Thailand. Bangkoks kulturelle fornøjelser betyder dog også, at den har en meget bred appel, og dens fortættede atmosfære, ornamenterede paladser og fantastiske mad tiltrækker rejsende fra hele verden.

Andet at gøre i Bangkok

Bangkok er et kulturelt minefelt med mere end 400 templer, adskillige imponerende paladser og utallige museer. Man kan få en guidet tur i Vimanmekpaladset, som er verdens største bygning i gyldent teaktræ, eller man kan besøge Nationalmuseet for Kongelige Pramme, som udstiller flere smukke kongelige flodpramme, som sjældent benyttes af kongefamilien i dag. Den ælste er fra år 1357. Jim Thompson’s Hus er en velgemt perle og en rolig oase i denne travle by. Huset var hjem for en berømt amerikansk entrepenør ud i silkehandlen, som forsvandt under mystiske omstændigheder i Malaysia i 1967. Hans bolig er opført i traditionel thailandsk stil, og den rummer en samling af orientalsk kunst, antikviteter og selvfølgelig silke. En sejltur op og ned ad floden er en god måde at indsnuse Bangkoks atmosfære på, og er man på jagt efter action, kan man opleve Muay Thai (thaiboksning) på Ratchadamnoen or Lumphini stadionerne. Bangkok er også kendt for sine gode muligheder for billig shopping og har flere markeder, som er perfekte steder at samle lidt souvenirs op. Prøv nogle af de 9.000 boder på weekendmarkedet Chatuchak til at starte med, eller nattemarkedet Patpong som er lidt uheldigt beliggende i Bangkoks ’red light district’, men som er målrettet til turister. Khao San Vejen i Banglamphukvarteret er et sandt mekka for rygsæksrejsende, og det er et godt sted at gå på opdagelse efter billigt tøj, smykker og lignende.

Mad og drikke i Bangkok

Det er let og billigt at finde autentisk thaimad, for eksempel i de utallige gadeboder, som sælger alt fra stegte nudler (phat thai) til dybstegte græshopper. Man finder ofte den bedste mad i de mest ydmyge omgivelser, så bliv ikke skræmt væk af restauranter, der virker lidt snuskede! Sukhumvitområdet er et godt sted at finde finere restauranter, mens vestlig fast food kan findes i Banglamphu. Man kan også vælge en flydende restaurant på floden, hvis man er mere romantisk anlagt.

Bangkok klima

Den regnfulde monsunsæson rammer Bangkok i juni og varer til og med oktober. Den tungeste nedbør falder i august og september, og her er der rissiko for oversvømmelser. Vejret er mere tørt i perioden mellem november og maj, og den varmeste periode er fra marts til maj. Man kan forvente høj luftfugtighed året rundt.

Hvornår man bør tage til Bangkok

Månederne imellem november og februar anses normalt for at være det bedste tidspunkt at besøge Bangkok på grund af det mere tålelige vejr. Temperaturerne og luftfugtigheden er dog høj året rundt, og selv under monsunen bør man væge en paraply frem for en regnjakke for at undgå hedeslag.

Flyver til Bangkok

Internationale fly lander i Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn 30 km øst for byen, mens nogle indenrigsflyvninger ankommer til Bangkok Don Meung, som ligger 24 km mod nord. Begge lufthavne har et godt udvalg af offentlige transportmidler til turen ind til Bangkoks bymidte.

 Bangkok tilbud

Hoteller i Bangkok

Billeje i Bangkok

Billeder af Flickr/emilio labrador

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.