Kort

Rejseguide til Bodrum

Introduktion til Bodrum

Bodrum nyder godt af en vidunderlig beliggenhed ved den smukke tyrkiske Ægæerhavskyst, og det er et utroligt populært og tiltrækkende feriested. Selvom om Bodrum i nyere tid er blevet udviklet med henblik på turister, har den stadig bevaret sin gammeldags, tyrkiske charme. Byen har et væld af antikke udgravninger, som man kan gå på opdagelse i, og man kan også lade sig imponere af de maleriske udsigter, som for eksempel over de gammeldags træskibe i havnen eller til de hvide vindmøller på bakkerne. Bodrum er festens midtpunkt om sommeren, men mere stilfærdig om vinteren – her kan man opleve det traditionsrige Tyrkiet side om side med det pulserende natteliv og det store udbud af aktiviteter, som man finder på et moderne feriested.

Andet at gøre i Bodrum

Bodrum er i besiddelse af adskillige arkæologiske udgravninger og monumenter, som er værd at besøge – ikke mindst det antikke teater, der er opført på en bakkeskråning, og som ikke bare er af historisk interesse i sig selv, men som også har en vidunderlig udsigt over havnen og den tronende borg. Myndosporten er endnu et imponerende syn. Den menes at være opført i det fjerde århundrede f.Kr. under kong Mausolos regeringstid (den samme Mausolos, hvis berømte gravmæle har givet navn til begrebet ’mausoleum’). Bodrum er kendt for sit store udbud indenfor vandsport, som inkluderer wind-surfing, jetski og dykning, såvel som to vandlande. Det er også et fantastisk sted at gå på shopping, og er man typen, der kan lide at gå på jagt efter en god handel, vil man nyde at prutte om prisen med de lokale handlende. Uanset om du er på udkig efter et par af Bodrums berømte lædersandaler eller et par souvenirs til at tage med hjem til venner og familie, så kan du være sikker på at finde noget, der falder i din smag, i Bodrums basar eller butikker. Vil man have en autentisk tyrkisk oplevelse, bør man besøge hamamen, det tyrkiske bad, som ligger tæt på havnen. Badhuset er inddelt i adskildte afdelinger for mænd og kvinder, og du kan være sikker på at forlade det forfrisket og renskurret fra top til tå.

Mad og drikke i Bodrum

Da Bodrum ligger ved havet, er det ingen overraskelse, at man finder fremragende retter med fisk og skalddyr her. Er man mere kræsen, er der både en række vesteuropæiske, kinesiske og indiske restauranter. Den populære lokale ret pide, tyrkisk pizza, er også værd at prøve. Hvis der står romantik på programmet, bør man begive sig til Restaurant Alley, som er en vidunderlig gyde pyntet op med lamper og vinranker, hvor man kan indtage en middag i en traditionel tyrkisk restaurant, mens lokale musikere spiller serenader. Alternativt kan man forkæle sig selv med fin tyrkisk madlavning og en vidunderlig udsigt på Marina Yacht Club.

Bodrum klima

Bodrum er velsignet med godt vejr året rundt, selvom sommertemperaturerne til tider kan overstige 40 grader, hvilket kan være ubehageligt, hvis man ikke er vant til varmen. Det holder normalt tørt om sommeren, men man kan forvente tung regn imellem november og april.

Hvornår man bør tage til Bodrum

Vejret er mest behageligt imellem april og oktober, men man bør undgå juli og august, medmindre man er vild med varmen. Februar er et dejligt tidspunkt at komme på besøg, både pågrund af vejret og pågrund af de blomstrende mandeltræer og vilde blomster.

Flyver til Bodrum

Charterfly fra en række europæiske flyselskaber lander i Bodrum-Milas Lufthavn, som ligger 35 km fra Bodrum og har forbindelse til byen ved hjælp af en lufthavnsbus og private taxier. Begge dele kan bestilles online inden rejsen.

 Bodrum tilbud

Hoteller i Bodrum

Billeje i Bodrum

Billeder af flickr/yilmazovunc

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.