Kort

Rejseguide til Berlin

Introduktion til Berlin

Berlin er en storslået by, som har været skueplads for begivenheder, der har haft stor betydning for resten af Europa. Byen har været udsat for krigens gru, og den har været delt i to og er blevet genforenet, men i dag er Berlin en livlig by døgnets 24 timer, og den er stopfyldt med museer, kunstgallerier og andre kulturelle seværdigheder. Berlin har rystet den årelange undertrykkelse af sig med en sådan vitalitet, at den har opnået en stilfuldhed som kan sammenlignes med 1980ernes New York, og derfor er det et perfekt rejsemål for en byferie, og for de som både er på udkig efter kultur og skæg og ballade.

Andet at gøre i Berlin

Hvis man vil have et fascinerende indblik i Berlins turbulente historie i det 20. århundrede, bør man begive sig til Checkpoint Charlie, som var den eneste forbindelse mellem øst og vest dengang muren delte byen. Museet Story of Berlin tilbyder et bredere historisk overblik og kortlægger byens omskiftelige skæbne fra dens grundlæggelse og helt op til Berlinmurens fald. Museet indeholder også en koldkrigs atombunker fra 1970erne.

Gå ikke glip af Gendarmenmarkt, der er kendt som en af Europas mest imponerende pladser, og som rummer Konzerthaus, Berlins Symfoniorkesters hjemsted. I juletiden finder du også Berlins mest charmerende julemarked her, og det er det perfekte sted at snuppe en kop kaffe året rundt.

Tag elevatoren op til toppen af Tysklands højeste bygning, TV Tårnet, hvor man både kan nyde en middag og den storslåede udsigt i den roterende restaurant.

Mad og drikke i Berlin

Den simple men mættende pølse er traditionelt set den mest populære ret på menukortet i Tyskland, når det gælder mere prisvenlig mad. I Berlin har denne ret udviklet sig til den lokale specialitet Currywurst – en tyk, røget pølse badet i en karry-tomatsovs. Uanset om du er på udkig efter pølse eller international spise, er det billigt at gå på restaurant i Berlin sammenlignet med andre europæiske byer, og Oranienburger Strasse er et godt sted at starte. Øl er den traditionelle drik i Berlin (Tyskland kan prale af at huse 40% af verdens bryggerier), så uanset hvor du går hen, kan du være sikker på at få serveret lokalt fremstillet øl, som ofte har sin egen karakteristiske stil. "Berliner Weiße" (øl med frugtsaft) er en kendt variant.

Berlin klima

Berlin har indlandsklima med kolde vintre og varme somre. Hvis du gerne vil have solrigt vejr, bør du tage afsted mellem april og september. Temperaturen kan nå op på 32 grader i juli måned.

Hvornår man bør tage til Berlin

Der er kulturelle festivaler i Berlin spredt ud over hele året, men den mest kendte er Berlins Internationale Filmfestival, der er verdens tredjestørste filmfestival, og som finder sted hvert år i februar med omkring tolv dages forevisning af gamle-, nye-, kunst- og mainstreamfilm. Kom på besøg om sommeren, hvor vejret er bedst, eller i december, hvor det berømte julemarked finder sted.

Flyver til Berlin

Der er direkte fly til Berlin fra København, og priserne hos lavprisselskaberne starter så lavt som 172 kr. Berlin har tre små internationale lufthavne, som alle har glimrende forbindelse til centrum med bus, tog og taxi.

 Berlin tilbud

Hoteller i Berlin

Billeje i Berlin

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.