Kort

Rejseguide til Barcelona

Introduktion til Paris

Spaniens næststørste by Barcelona, hovedstaden i den catalanske region, er den perfekte sommerdestination, hvor man kan kombinere storbyferie med badeferie. Året rundt tilbyder Barcelona dog kulinarisk forkælelse i verdensklasse, unik arkitektur, kulturelle arrangementer lige fra fodbold til Flamingodans og førsteklasses shoppe muligheder. Barcelona har tilmed mange grønne oaser med søer, springvand og skulpturer. Når mørket falder på byder Barcelona op til dans på natklubber og barer med musik til enhver smag.

Andet at gøre i Barcelona

Barcelonas fantastiske arkitektur rummer foruden arkitekten Gaudís pragtværker i den specielle ny-gotiske stilart også mange andre storslåede bygningsværker særligt i den gamle bydel, Ciutat Vella. Det perfekte sted at gå på opdagelse i de snævre gader med hyggelige torvepladser, smukke  springvand, gemte paladser, antikvariater og modebutikker. På den levende gågade La Rambla finder man utallige hyggelige caféer, gadekunstnere, blomsterboder og masser af tøj- og skobutikker.

Har man brug for en pause fra storbyens mange indtryk, kan man puste ud i de grønne parker eller tage en tur til stranden. Besøg f.eks. byens Botaniske Have eller Parc de Colserola, et stort fredet naturområde på 8000 hektarer. Og med næsten fem kilometer sandstrand med børnevenligt lavt vand er det nemt at finde et godt sted at slå sig ned. Barcelona byder også på en række grønne byparker med skulpturer, søer, springvand og museer. Parc de Collserola er med sine 8000 hektar en mellemting mellem en bypark og et naturreservat, og Parc de Montjuïc, som har været fokus for flere markante begivenheder, deriblandt OL i 1992, spreder sig over en bakke og gemmer blandt andet på den Botaniske Have.

Mad og drikke i Barcelona

Den catalanske cuisine er simpel, men delikat og nærende og ikke uden grund elsket verden over og kan nydes uden at sprænge budgettet. Madlavningen kan deles op i et bjergkøkken, hvor svinekød er meget anvendt og et havkøkken, hvor alt godt fra havet indgår. Hvidløg, oliven, tomater, aubergine og krydderurter går igen i begge køkkener og kombineres ofte samt suppleres med bl.a. kraftige stuvninger og skylles selvfølgelig ned med udsøgte vine og Cava, den spanske version af mousserende vin. Gør som de lokale og tag til Barceloneta kvarteret for traditionel catalansk mad.

Tapas barer kan finder man overalt i byen, men er oprindeligt en sydspansk tradition, som de lokale slet ikke har taget til sig i samme grad som resten af verden. Kvaliteten fejler dog ingenting. Spis for eksempel  tapas i den gamle bydels gotiske kvarter, Barri Gotic. Barcelona har desuden 22 Michelin-restauranter og adskillige markedspladser med friske råvarer og lokale specialiteter.

Vær opmærksom på at de fleste spisesteder holder lukket for siesta, på catalansk kaldet migdiada, mellem klokken 16-20. I det tidsrum kan man stort set kun købe tapas og mad fra internationale fastfoodkæder.

Barcelona klima

Barcelona nyder godt af et gavmildt middelhavsklima. Sommeren byder på masser af sol, dagstemperature  der jævnligt kommer over 30 grader, og hvor gennemsnittemperaturen om natten ligger på 23 grader og for havet på hele 26 graders varme. Vinteren er lun med temperaturer på typisk 10-15 grader og stort set aldrig hverken frost eller sne. Dog må man forvente regn året rundt, mest i september/oktober.

Hvornår man bør tage til Barcelona

Barcelona er et besøg værd året rundt, men sommeren er den absolutte højsæson. Hvornår det er bedst at rejse til Barcelona afhænger lidt simpelt sagt, om man vil på stranden eller ej. Den imponerende arkitektur kan nydes året rundt, ligesom museer, gallerier og kirker. Byens festivaler og religiøse højtider er spredt ud over hele året som for eksempel La Merce, årets største byfest,der er bliver afholdt 24. september.

Flyver til Barcelona

Der er dagligt adskillige direkte fly fra Københavns Lufthavn til Barcelona - El Prat Lufthavn, der ligger cirka 15 km fra centrum. Fra Billund Lufthavn er der afgang til Barcelona to ugentlige afgange og om sommeren, kan man også flyve direkte fra Aalborg Lufthavn. Der kører jævnligt både tog og busser mellem centrum og lufthavnen, hvor der også er gode muligheder for at leje bil.

Billeder af Flickr/somma1977

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.