Kort

Rejseguide til Amsterdam

Introduktion til Amsterdam

Kært barn har mange navne, også hyggelige Amsterdam. Byen kendes som Nordens Venedig på grund af den romantiske atmosfære og de mange kanaler med kuriøse husbåde og flydende blomstermarked. Et andet kælenavn er Diamantbyen efter mere end femhunderede års tradition for dygtige håndværkere. Endelig kan Amsterdam også bryste sig af at være verdens førende cykelby.

Mange kender Amsterdam for fri sex og hash, hvilket dog ikke skal skræmme børnefamilier fra et besøg, da hovedstaden samtidig er en af verdens mest sikre storbyer. Desuden rummer Amsterdam over 400 museer samt gallerier og afholder mange hundrede festivaler året igennem, der hylder alt fra tulipaner, mad og kunst til forskellige musik- og performancegenrer.

Andet at gøre i Amsterdam

Hollands kulørte hovedstad Amsterdam er berømt og berygtet for sit frisind, hvor prostitution ikke alene er et fuldt legalt erhverv, men også meget synligt i Red Light District. Hovedstadens mange coffeeshops, der sælger marihuana, er også et åbenlyst eksempel på byens afslappede holdning til tilværelsen. Men måske bortset fra lommetyve i store menneskemængder har besøgende intet at frygte i Amsterdam. Som et åbent og tolerant handelssamfund har byen gennem århundrede tiltrukket mennesker fra hele verden og er i dag en af verdens mest multikulturelle byer, hvilket især kommer til udtryk i farverige gademarkeder, spændende kulturarrangementer samt meget varierede udsøgte restauranter.

Det velbevarede historiske centrum emmer af romantik og hygge, hvor det flade terræn har gjort cyklen til de lokales foretrukne transportmiddel. En lejecykel er ligeledes en fantastisk måde for turister at opleve Amsterdams fulde charme på. Adskillige firmaer tilbyder desuden guidede cykelture.

Læs mere om de 10 bedste seværdigheder i Amsterdam

Mad og drikke i Amsterdam

Amsterdam tilbyder som de fleste storbyer et bredt udvalg af gastronomiske oplevelser i alle prisklasser. Med så mange forskellige nationaliteter samlet har man en unik chance for at prøve mad fra alverdens etniske køkkener. Der er også gode chancer for at prøve maden på en Michelin-restaurant, vælg mellem 12 en eller to-stjernede restauranter. Er budgettet stramt kan man tage til Damstraat, en gade med masser af billige, gode spisesteder, særligt kinesisk og fra Mellemøsten. Hver dag kan man på gademarkederne købe friske, billige råvarer og forskellige udgaver af hollandsk ost og andre specialiteter samt blomster og håndværk.

Amsterdam klima

Amsterdams klima ligner meget det danske med kolde vintre med omkring et par graders varme i gennemsnit og lune somre med temperaturer i tyverne. Nedbøren falder jævnt gennem hele året med april som den tørreste måned.

Hvornår man bør tage til Amsterdam

Hovedstaden byder på oplevelser året rundt. Hvornår man skal rejse til Amsterdam afhænger mest af, om man vil opleve noget helt bestemt som for eksempel International Documentary Film Festival Amsterdam i november måned. Sommer er højsæson med det bedste vejr og de fleste musik- og kulturarrangementer. Festivalerne er drysset ud over hele året, her kan du læse mere om Amsterdams festivaler.

Vil man se de berømte tulipanmarker bare en halv times kørsel fra hovedstaden, skal man komme i foråret. Sæsonen varer fra marts til maj og topper midt i april, hvilket også er måneden for Amsterdam Tulipan Festival. Besøg også det helårlige, flydende blomstermarked i kanalen Singel, hvor de handlende kommer sejlende på både fyldt med tulipaner og andre blomster. Om vinteren præger juletræer og julepynt markedet.

Kongens Dag er Amsterdams største og farverigeste fest, som også bliver fejret i resten af landet. Tusindvis af mennesker samles på gaderne til musik, gademarkeder, madboder, leg og fest natten lang. Kongens Dag bliver afholdt hver år den 27. april, dog rykkes det til den 26. april, hvis den 27. er en søndag.

Flyver til Amsterdam

Amsterdam Schiphol Lufthavn ligger cirka 15 km sydvest for centrum. Toget er den hurtigste transportform til centrum og tager cirka 20 minutter. Der er også gode muligheder for at leje bil fra lufthavnen.

Der flyver dagligt adskillige direkte fly til Amsterdam fra Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn samt Aalborg Lufthavn.

Billeder af flickr/_yanti.marliana

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.