Kort

Rejseguide til Malaga

Introduktion til Malaga

Malaga er en gammel, men moderne og kosmopolitisk havneby i den nordlige ende af den famøse Sydspanske Costa del Sol kyst. Byen er kendt som Pablo Picassos fødested, og foruden hans værker viser byens museer mange fine kunstsamlinger. Malaga byder på sublime spisesteder, et væld af kulturelle tilbud inden for musik og dans, førsteklasses butikker og hoteller samt et festligt natteliv.

Byens storslåede arkitektur afspejler de skiftende herredømmer gennem historien, hvor byens største attraktioner repræsenterer forskellige perioder af de arabiske maureres tid i landet. Med Malagas ideelle placering ved kysten tæt på grønne, rekreative områder med bjerge og søer er der også gode muligheder for udendørsaktiviteter året rundt.

Andet at gøre i Malaga

Andalusiens hovedby Malaga blev grundlagt ottehundrede år f.Kr. og byen er rig på historiske seværdigheder. Den romerske æra kan blandt andet ses i ruinerne fra det antikke Amfiteater, der var i brug helt frem til 1300-tallet. Ovenover teatret ligger byens største attraktion Alcazaba med sine dobbelte ringmure og rester af mere end hundrede tårne, tre paladser og frodige gårdhaver. Ovenover, på Malagas højeste punkt, troner Castillo de Gibralfaro, en anden maurisk fæstning fra 1400-tallet, som blev bygget for at styrke Alcazaba og byens forsvar. Af andre arkitektoniske seværdigheder kan nævnes katedralen - i folkemunde La Manquita - Den Enarmede Dame, der blev bygget på mellem det 16. og det 18. århundrede, men aldrig blev færdig og stadig mangler et tårn.

Calle Marques de Lariosog dens sidegader er fyldt med high street internationale og nationale modebrands som Gucci og Zara. I Soho kvarteret ligger de mere aparte butikker. Rejser du med børn er vandlandet Parque Acuatico Mijas en halv times kørsel fra Malaga en oplagt dagsudflugt. En anden slags familieudflugt kunne være et besøg hos ulvene i Lobo Park cirka 50 km nord for Malaga ved den historiske landsby Antequera. Malagas omkringliggende natur indbyder til fysiske aktiviteter hele året som vandring, klatring, ridning, svømning, fiskeri og sejlads.

Mad og drikke i Malaga

Malaga har ufatteligt mange lækre restauranter, barer, caféer og madboder. Tapas og spanske klassikere som den kolde tomatsuppe Gazpacho og Paella kan sammen med frisk fisk, skaldyr og selv gourmetmad købes til rimelige penge. På byens eneste Michelin restaurant José Carlos García ligger menu priserne på 500-750 kroner, mens Café de París og Figón de Juan, begge indehavere af en Bib Gourmand, koster omtrent halvdelen. Alle tre eksperimenterer med det andalusiske køkken med fokus på lokale, sæsonbestemte råvarer. For dagens fangst af fisk og skaldyr prøv de østlige havneområder El Palo og Pedregalejo. Besøg også Atarazanas markedet, hvor de lokale køber friske råvarer, og som ligger i en historisk interessant og flot bygning fra 1300-tallet.

Malaga klima

Solkysten lever op til sit navn året rundt, især i sommermånederne er der smæk på lyset og varmen med typiske dagstemperaturer på omkring 30 grader. Malaga er ingen undtagelse, og byen bliver lige som resten af Costa del Sol knastør i løbet af sommeren, hvor det stort set ikke regner fra juni til august. I de koldeste måneder januar/februar er gennemsnittemperaturen cirka 12 grader. Den laveste vandtemperatur ligger på 15-16 grader, så man behøver ikke være vinterbader for at tage en dukkert uden for højsæsonen.

Hvornår man bør tage til Malaga

Som enhver storby er Malaga en helårsdestination med et konstant udbud af kulturelle arrangementer, markeder og festivaler. Om sommeren er det oplagt at søge til stranden og krydre museumsbesøg og shopping med en dukkert i havet. Andre foretrækker de mere behagelige temperaturer om foråret og efteråret. Vintertid er lig med hyggelige julemarkeder, højmesser og mulighed for at tilbringe en dag på Sierra Nevadas pister mindre end 2,5 times kørsel fra Malaga.

Flyver til Malaga

Malaga Lufthavn ligger knapt 10 km sydvest for centrum og er velforbundet med hele regionen enten via tog eller busser. Har man planer om at se andet end Malaga, kan man overveje en lejebil allerede fra lufthavnen og opleve hele Costa del Sol i eget tempo.

Man kan flyve direkte til Malaga fra lufthavnene i Aalborg, Billund og København.

Billeder af Flickr/Crossine0

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.