COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder Vinter sæson: 7 super skisportssteder – hvilken er din favorit til skiferie?

Alle artikler

Vinter sæson: 7 super skisportssteder – hvilken er din favorit til skiferie?

Den officielle skisæson nærmer sig hastigt, og det er tid til at bestille din skitur. Valget af skisportssted handler ikke kun om skiløb, der selvfølgelig spiller en vigtig rolle, men også om hvilke andre aktiviteter og restauranter stedet byder på - og ikke mindst: på stedets afterskiing!

Download vores app

Fra glamourøse Verbier i Schweiz til klassisske, svenske Åre: Skyscanner guider dig til vintersæsonens mest trendy skisportssteder. Vores undersøgelse viser også, hvilke destinationer der er mest prismæssigt overkommelige, baseret på omkostninger ved flybillet, hoteller, billeje, og liftkort. Vi anbefaler altid at tjekke aktuel information hos de respektive steder, før en booking.

7 af vintersæsonens bedste skisportssteder

Nedenfor ser du fem katergorier – dem har vi brugt til at udvælge sæsonens mest trendy skisportssteder. Du kan selvfølgelig finde et godt udvalg af alt fra restauranter til shopping på de fleste af resorts, men vi har først og fremmest valgt at fokusere på 1-3 faktorer, der karakteriserer hver destination.

Natteliv

De fleste skisportssteder tilbyder en form for afterskiing sjov men dem, der har gjort sig fortjent til natteliv symbol tilbyder noget ekstra. Her er det vild après-ski, og du kan feste indtil ud på de små timer!

Afslapning

Kig efter symbolet afslapning, hvis du gerne hengive dig til lidt ekstra luksus i form af for eksempel spa-og skønhedsbehandlinger.

Mad og drikke

Hvem siger du er nødt til at spise wiener schnitzel hver dag mens du er på skiferie? Kig efter dette symbol, hvis du ønsker at nyde en kulinarisk oplevelse på skituren.

Udfordrende aktiviteter

Nogle af de valgte skisportssteder tilbyder, foruden skiløb, en række adventure vinteraktiviteter, som fx snescooter-safari og isklatring.

Shopping

Hvilke skisportssteder betragtes som shopping mekkaer? Scroll ned for at finde ud af hvor i Alperne du kan købe designertøj skattefrit!

1. Verbier, Schweiz

Nærmeste lufthavn Genève
Afstand til lufthavn 160 km
Gennemsnitlig pris for flybillet 1409 kr*
Gennemsnitlig pris for lejebil (6 dage) 1660 kr*
Gennemsnitlig pris for hotel (6 dage) 11200 kr*
Gennemsnitlig pris for liftkort (6 dage) 2500 kr*

I den sydvestlige del af Schweiz, vil du finde Verbier, den mest populære og mest glamourøse by i skiområdet Les Quatre Vallées, som ud over Verbier også består af Veysonnaz, Thyon og Nendaz. Verbier er et skisportssted, der udstråler luksus og det er ikke helt umuligt, at du støder på en af Europas berømtheder eller kongelige her. For rigtige ski resort cruisere, så tilbyder stedet stejle skråninger og skiløb i højder op til 3300 meter, men der er også noget for de mindre avancerede skiløbere. Når du er færdig med dagens skiløb kan du have det sjovt: après-ski er noget helt ekstraordinært. Start aftenen på après-ski pub Mont Fort, og tag derefter på de mest eksklusive natklubber, såsom klassiske Farm Club. Vil du hellere nyde en stille aften med en god middag og et glas vin er Rosalp, med sin Michelin-stjerne, et glimrende valg. Pierroz Restauranten, der drives af Rolan Pierroz, en af ​​Schweiz ‘mest berømte kokke,lover en ægte gastronomisk oplevelse.

Verbier

Find billige flybilletter til Geneve

Find hotel i Verbier

2. St Anton, Østrig

Nærmeste lufthavn Innsbruck
Afstand til lufthavn 95 km
Gennemsnitlig pris for flybillet 2241 kr*
Gennemsnitlig pris for lejebil (6 dage) 1253 kr*
Gennemsnitlig pris for hotel (6 dage) 12900 kr*
Gennemsnitlig pris for liftkort (6 dage) 1923 kr*

St Anton har længe været kendt som et af danskernes foretrukne steder, når det handler om skiløb og måske endnu vigtigere … fest! På trods af at flere og flere familier har opdaget at St. Anton er en ski oplevelse for dem også, er her stadig endeløse barer og natklubber at vælge og vrage mellem. Start dagen med udfordrende skiløb, og tag derefter på et af de mange après-ski steder. De mest populære er Krazy Kanguruh og Moosevirt, som byder på tysk pop af højeste klasse. Den vilde fest er altid rundt om hjørnet, her festes fra så tidligt som kl 15 om eftermiddagen til sen nat! Hvis du bliver træt af at feste, kan du benytte lejligheden til at slappe af på St. Antons stort wellness-center, hvor der er både indendørs og udendørs swimmingpool.

St Anton

Find billige flybilletter til Innsbruck

Find hotel i St. Anton

3. Chamonix, Frankrig

Nærmeste lufthavn Genève
Afstand til lufthavn 100 km
Gennemsnitlig pris for flybillet 1400 kr*
Gennemsnitlig pris for lejebil (6 dage) 1600 kr*
Gennemsnitlig pris for hotel (6 dage) 6907 kr*
Gennemsnitlig pris for liftkort (6 dage) 2194 kr*

Ved foden af det imponerende Mont Blanc, finder du Chamonix, et vinterparadis, der er blevet kendt blandt ski-entusiaster verden over. I Chamonix, kan du vælge at tage på stejle skråninger i VM niveau, eller hvorfor ikke prøve det legendariske off-piste skiløb? Hvis du bliver træt af at hænge på pisterne, er der også mulighed for at slappe af med andre aktiviteter. Du kan for eksempel gå i sauna, skate eller deltage i klatring. Også hundeslædekørsel, paragliding og snesko vandringer tilbydes! I centrum finder du også masser af butikker, restauranter og livlige barer.

Aiguille du Midi i Chamonix

Find billige flybilletter til Geneve

Find hotel i Chamonix

4. Saalbach, Østrig

Nærmeste lufthavn Salzburg
Afstand til lufthavn 85 km
Gennemsnitlig pris for flybillet 1663 kr*
Gennemsnitlig pris for lejebil (6 dage) 1255 kr*
Gennemsnitlig pris for hotel (6 dage) 8300 kr*
Gennemsnitlig pris for liftkort (6 dage) 1830 kr*

Vil du kombinere skiløb med spas, sjov og après-ski? Så er Saalbach i de Østrigske Alper en glimrende mulighed! Saalbach er, sammen med Hinterglemm og Leogang, kendt som del af Østrigs største ski cirkus. Dette betyder, at der er mange forskellige variationer af skikørsler, fra nybegynder skråninger til virkelig udfordrende skråninger. Efter du har suset ned ad sneklædte løjper, stiger fest feberen om aftenen i Saalbach, og det er tid til at kaste dig ud i det livlige natteliv. Gå ikke glip af Wonderful, Hinterhagalm og Bobbys Bar! Saalbach byder på mere end après-ski og den hyggelige gågade, du finder både shopping og adskillige restauranter. Derudover kan du prøve snesko vandring og pulka- og skøjteløb.

Saalbach

Find billige flybilletter til Salzburg

Find hotel i Saalbach

5. Livigno, Italien

Nærmeste lufthavn Milano Bergamo
Afstand til lufthavn 178 km
Gennemsnitlig pris for flybillet 560 kr*
Gennemsnitlig pris for lejebil (6 dage) 615 kr*
Gennemsnitlig pris for hotel (6 dage) 4800 kr*
Gennemsnitlig pris for liftkort (6 dage) 1680 kr*

Livigno, også kendt som "Lille Tibet", er smukt beliggende i Valtellina dalen, i 1816 meters højde, og består af tre dele: Santa Maria, San Rocco og San Antonio. Takket være sin beliggenhed, er skisportsstedet i Alperne blandt de mest ‘mest sne & sol sikre’ destinationer. Skiløb i Livigno området omfatter to bjerge på begge sider af dalen, og der er pister både for begyndere, og for mere erfarne skiløbere. Ud over skiløb tilbydes også fremragende shopping i Livigno. Byen har nemlig toldfri status – og besøgende kan derfor købe designertøj til spotpriser. Efter en lang dag kan du også slappe af på en af ​​de mange restauranter – der er over 120 at vælge imellem! Cuisinen i Livigno består af alt fra fastfood til lokale delikatesser, og for dem der ønsker at spendere, er det tid til et besøg på Michelin restaurant Chalet Mattias. For dem der ønsker en smule fart og fest, er der både vinbarer og lidt mere livlige pubber at vælge imellem. Hvis du i stedet ønsker at være lidt mere aktiv på din ferie, er der et stort sportscenter.

Livigno

Find billige flybilletter til Milano

Find hotel i Livigno

6. Bad Gastein, Østrig

Nærmeste lufthavn Salzburg
Afstand til lufthavn 106 km
Gennemsnitlig pris for flybillet 1660 kr*
Gennemsnitlig pris for lejebil (6 dage) 1250 kr*
Gennemsnitlig pris for hotel (6 dage) 3800 kr*
Gennemsnitlig pris for liftkort (6 dage) 1830 kr*

Bad Gastein ligger i nationalparken Hohe Tauern, og anses af mange for at være et af ​​verdens smukkeste skisportssteder. Her koncentrerer skiløbet sig hovedsageligt rundt om bjergene Graukogel og Stubnerkogel. Omkring Graukogel vil du finde stejlere løjper, mens Stubnerkugel tilbyder lidt blødere, men længere løjper. Efter en dag på pisterne, bør du benytte lejligheden til at forkæle dig selv med afslapning og velvære hos et af ​​de mange kurbade. Spaen Felsentherme, beliggende i centrum af Bad Gastein, er absolut et besøg værd, det samme gælder for Die Alpen Therme Gastein. Her kan du plaske rundt i et kæmpe udendørs swimmingpool, mens du nyder en 360 graders udsigt over bjergene. Selve afterskiingen i Bad Gastein er kendt for sin kvalitet, og favoritterne er bla. Silver Bullet Bar. Bad Gastein er ekstra populært i julen, hvor der endda afholdes svensk julemiddag på Hotel Salzburger Hof.

Bad Gastein

Find billige flybilletter til Salzburg

Find hotel i Bad Gastein

7. Åre, Sverige

Nærmeste lufthavn Östersund
Afstand til lufthavn 87 km
Gennemsnitlig pris for flybillet 1440 kr*
Gennemsnitlig pris for lejebil (6 dage) 1521 kr*
Gennemsnitlig pris for hotel (6 dage) 6150 kr*
Gennemsnitlig pris for liftkort (6 dage) 1590 kr*

Du behøver ikke rejse langt væk for at få en rigtig god skioplevelse: Åre, Sverige eget ski-mekka, har en stolt tradition som både ferie- og skisportssted, og der er en bred vifte af pister at vælge imellem. Her er faktisk mere end 100 pister, hvoraf de fleste er spredt over tre ski-områder: Bjornen, Duved og Åre. Besøger du Åre, skal du helt sikkert ikke gå glip nat skiløb! Udover skiløb, kan du også prøve klatring, tage på en uforglemmelig snescooter safari eller deltage i hundeslæde kørsel. Foretrækker du en roligere ferie, er her også et skønt udvalg af spa-faciliteter, hvor du kan nyde forskellige former for behandlinger.

Find billige flybilletter til Östersund

Find hotel i Åre

Foto © Petritech | Flickr.com

  • Flybilletpriser er fra Skyscanner, og er baseret på bookinger, der har fundet sted mellem oktober 2016 og januar 2017 for skiture i februar 2017. Vi har i tillæg til retur flybilletter, også undersøgt omkostningerne ved seks-dages liftkort, overnatning på et trestjernet hotel i seks nætter og billeje i seks dage. Ovenstående priser kan variere over tid.

Få mere vinter inspiration:

6 bedste steder at se fortryllende Nordlys

Tid til sne: 10 alternative skiferier – mange prisklasser

Ugens 10 mest populære rejsemål

*Redigeret november 2017. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.