nyheder Bedste ting i Venedig – med sparetips

Alle artikler

Bedste ting i Venedig – med sparetips

Fra de berømte kanaler til den fine Lido strand: Se hvordan du nyder Venedigs skønhed uden at bruge en formue.

Venedig er kendt for sine kanaler, gondaliers og gelato, og er en af verdens mest romantiske steder. Det er også en ret dyr by…

Men du behøver ikke at gå fallit for at besøge Venedig – her er nogle tips så du kan nyde Venedig uden at ruinere dig selv.

Find flybilletter til Venedig

1. Smid kortet væk

Den allerbedste måde at lære Venedig at kende på er ved simpelthen at blive væk. Venedigs unikke netværk af gader og kanaler betyder at byen opleves allerbedst ved at gå omkring, og nyde alt det du kommer forbi. Jo længere du kommer væk fra det turistede St. Marks torv, jo tættere kommer du på det "rigtige" Venedig. Byen ligger på en lille halv-ø, og den er lille nok til at sikre at du aldrig bliver fuldkommen væk. Du vll altid kunne finde tilbage til den store hovedåre-kanal, Canal Grande, som du blot følger indtil du ser noget velkendt, et sted du pejler efter.

2. Sukkenes Bro (Ponte dei Sospiri)

Gå på den side af Canal Grande hvor Doges Palads, der ligger ved St. Marks torv, er, og du får snart øje på et af Venedigs mest kendte vartegn: Sukkenes Bro. "Sukkene" i broens navn refererer ikke, som man måske kunne tro, til triste elskende men til dømte forbrydere, der fik det sidste glimt af Venedigs skønhed på vej fra forhørslokalerne i Doges Palads til fængslets dysterhed når de sejlede her. Du kan ikke gå over broen uden også at besøge paladset, men undlad at betale for at komme indenfor – paladset nydes alligevel bedst udefra.

Find hotel i Venedig

3. Tag en bådtur (men ikke en gondola)

Mange rejser til Venedig med en romantisk plan om en tur i gondol på kanalerne – men desværre tager masseturismen en del af glansen ved oplevelsen, og gondoler er utroligt dyre. Men – nu hvor vandet er en så integreret del af byen – ville det være en skam slet ikke at sejle mens du er her. I stedet for at betale en skyhøj pris for at sejle i gondol, så kan du hoppe i en vaporetto, en meget billigere vandbus. På den måde oplever du kanal-livet uden at skulle betale overpriser.

4. Rialto Broen (Ponte di Rialto)

En anden berømt bro i Venedig – som nogle gange forveksles med Sukkenes Bro – er Ponte di Rialto. Broen blev bygget i 1591, og er idag proppet med souvenir butikker, men udsigten udover Canal Grande gør den værd at slentre over, om du er til souvenirs eller ej.

5. Museo della Musica di Venezia

Dette gratis musikmuseum Museo della Musica di Venezia introducerer dig på bedste måde til Venedigs musikalske arv. Og særligt til byens berømte instrumentbyggere. En del af museet er dedikeret til den verdenskendte barok-komponist Antonio Vivaldi, Venedigs allermest kendte musiker og komponist af bl.a. De Fire Årstider. Sjældne antikke instrumenter, et soundtrack med barok musik og selve museets placering i San Maurizio kirken bringer Venedigs stolte musiktradition til live, og historien føles lyslevende.

6. Varm chokolade eller is på Cioccogelateria Venchi

På trods af alt hvad du har hørt om oversvømmelser i Venedig om vinteren, er det faktisk en fantastisk tid at besøge byen. Byen er ikke helt så fyldt af tilrejsende som ellers – undtagen til det store karneval i februar – og der er en stemningsfuld stilhed i de kølige, tågede morgener, der får byen til at virke endnu mere surrealistisk og eventyrlig end ellers. At besøge Venedig når det er koldt giver dig også en god undskyldning for at få varmen med en kop delikat varm chokolade på Cioccogelateria Venchi, en hule af chokolade lækkerier, der har beriget dets gæster med deres signatur drik siden 1878.

7. Besøg en nabo-ø og Lido´en

Man glemmer let at Venedig har flere nabo-øer, hvoraf mange ligner hovedøen med bymidten på – men med langt færre turister. Murano øen er et must hvis du er interesseret i glasvarer, for det er her det berømte Murano glas fremstilles. Mange af glasværkstederne her tilbyder gratis – eller meget billige – glaspuster demonstrationer. Hvis du vil slappe af på stranden, er Lido stedet at tage hen; det er en ferie ø der faktisk er oprindelsen til "lidos" , udendørs badeområder der findes verden over.

8. Besøg en karneval kostume butik

Venedig er jo berømt for dets karneval, og ligemeget hvor du er i byen – lige meget på hvilket tidspunkt af året – ja, så finder du butikker der sælger ikoniske maskerade accessories i et hav af forskellige designs og farver. En af de mest spændende masker er den onde maske med det lange næb – der skal forestille en læge i pest tiden. Den ser ud på den måde fordi man i middelalderen troede at det var den grimme lugt der spredte sygdommen pest: Derfor havde lægerne lange næb på, næbbene var fyldt med velduftende urter og andet, for at beskytte dem. Idag er der heldigvis ingen pest!

9. Venedig Biennale

Hvert år løber en af kunstverdenens største årlige begivenheder af stablen, Venedig Biennalen. Det bedste indenfor ny, international kunst vises frem på et utal af gallerier, museer, der er installationer i byen, og meget mere. Biennalen har en intens start uge, traditionelt i maj, men mange udstillinger løber helt frem til november – og en stor del af disse er med gratis entré. Fordyb dig i hvad der rører sig på den allernyeste kunstscene på Venedig Biennalen.

Find flybilletter til Venedig

Få mere rejseinspiration:

Italiens smukkeste øer – fra Toscanas hemmelighed til Lampedusa

Det uopdagede Italien: 5 italienske byer du ikke kender – endnu

The Godfathers Sicilien: An offer you can´t refuse

*Opdateret juni 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort