nyheder Udforsk Holland: 10 af de smukkeste steder at opleve

Alle artikler

Udforsk Holland: 10 af de smukkeste steder at opleve

Holland: Så tænker vi træsko og tulipaner, og 'brune cafeer' i Amsterdam - men Holland er langt mere: Imponerende nationalparker, fine strande, idylliske småbyer, bjæffende sæler på de frisiske øer, verdenskunst og frontløbende storbykultur...det, og meget mere, er du midt i, efter en ultrakort flyrejse.

Download vores app

Find billige flybilletter til Holland

Find hotel i Holland

1. Kinderdijk

Kinderdijk ligger kun 16 km fra Rotterdam, og i denne fortryllende landsby finder du hele nitten (!) smukke vindmøller, dateret fra middelalderen og fremefter. Kinderdijk er så eventyrligt – og historiskt unikt – at det i 19997 blev optaget på listen over UNESCO verdenskulturarv. Kommer du hertil i september, kan du også opleve den fascinerende ‘Mills in Floodlight’ begivenhed, hvor vindmøllerne oplyses på smukkeste vis om natten: et helt spektakulært syn.

Find hotel nær Kinderdijk

2. Hoge Veluwe National Park

Det er hér du indser at Holland ikke kun er et hyggeligt land, men også har storslået natur. Hoge Veluwe er den største nationalpark i Holland og er hjemsted for nogle af de mest naturligt smukke landskaber i landet. Her lever hjorte og vildsvin i de tætte skovområder, og nationalparken er et fremragende sted at opleve dyreliv. Her kan du gå, eller i ægte hollandsk stil tage de gratis cykler der er til rådighed, og herefter cykle fredeligt omkring på stier og småveje.

Find hotel nær Hoge Veluwe National Park

3. Jordaan-distriktet, Amsterdam

Amsterdam synes vi at vi kender måske – men storbyen har stadig ganske uopdagede områder….fx det dejlige og fredelige Jordaan distrikt i Amsterdam. Hér er et kvarter der helt klassisk har taget rejsen fra arbejderkvarter til kreativt område: små gader zig zagger mellem hinanden i en labyrint, og her findes kunstnercaféer, kunstgallerier, design shops og al den unika du gerne helt selv vil finde. Her findes også smalle kanaler, hvori de klassiske Amsterdam gavlhuse spejler sig.

Læs mere: 10 af de bedste sights og oplevelser i Amsterdam

Find billige flybilletter til Amsterdam

Find hotel i Amsterdam

4. Utrecht

Utrecht er Hollands ældste by, og her er historie i massevis – samtidigt med at nutidige Utrecht i sig selv er en dejlig og indbydende by. Her er et skønt middelalderkvarter, her er masser af gotiske bygningsværker, og blandt dem finder vi den fantastiske kirke Domtoren, der er den højeste tårnlignende gotiske kirke i Holland – til denne fascinerende kirke hører også en smuk klosterbygning.

Byen er så cool, at da Radiohead besøgte byen, fik de lov at spille på Domtorens kirkeklokker – det kan du høre på instagram videoen lige nedenfor:

Find hotel i Utrecht

5. Keukenhof Gardens

Tulipanmarker MÅ man besøge når man besøger Holland i foråret, så du er nødt til at besøge Keukenhof Gardens, om du så er til blomster eller ej. Dette smukke syn vil bjergtage enhver, for dette sted der kendt som ‘Europas Have’, for det er verdens største blomsterareal, og et fuldkomment unikt sted at besøge. Forvent et bølgende blomsterhav i lilla, røde, gule, hvide, orange, – ja, alle farver, der får din sjæl til at synge af fryd. Keukenhof ligger ca. 40 km fra Amsterdam, og du kommer hertil med enten Conexxion bus eller tog. Bemærk: Parken har kun åbent i foråret, se mere her.

6. Frisiske øer

De frisiske øer er en kæde af helt særlige øer, der strækker sig hele vejen fra Holland til Danmark, og i 2009 kom de på UNESCOs verdensarvsliste. Disse øer byder på landsbyer, der er gennemsyret af historie, på smukke klitter langs kysten, og en ganske særlig stemning. Naturskønheden her er virkelig storslået. Nogle af de smukkeste syn på disse øer er fine sandstrande og rullende frodigt grønt landskab med pletter af sort og hvidt kvæg, så langt øjet rækker. Rejsende kommer til disse øer for at gå, cykle eller bare slappe af, få pulsen helt ned, og bare nyde de smukke, uspolerede landskaber. Og så elsker sælerne at ligge på stranden her.

7. Leiden

Omkring 25 km fra Amsterdam, ligger denne lille perle, en ikke så stor, men meget smuk by, der er verdensberømt for at have det ældste universitet i landet, og for at være Rembrandts fødested. De mange studerende hér giver stedet en ungdommelig stemning, men landskabet her er stadig meget traditionelt – forvent fredelige kanaler, fine museer, og en smuk gammel by fyldt med århundreders gammel arkitektur.

Find hotel i Leiden

8. Biesbosch National Park

Mere hollandsk bliver det næsten ikke, for Biesbosch National Park er det sidste bevarede ferskvands tidevandsområde i Europa. Dette unikke område er skabt af flere floders møde, og disse møder og strømme har formet et interessant delta, hvor unik fauna og flora trives. Du kan her opleve et billedskønt netværk af smalle og brede åer, og her er mange måder at nyde naturen her på; ra vandreture til cykling, fra til ridning til kano, og mere til.

9. Delft

Delft er en lille malerisk by, og en af landets mest velbevarede historiske byer. Her kan du krydse fine gangbroer og forbi smukke kanaler, og indimellem føle dig som en figur på et guldaldermaleri. Gå ikke glip af et besøg i den gamle kirke Oude Kerk, og holder du af kunst, så vil du nyde den imponerende hollandske kunstsamling, i det fremragende Stedelijk Museum het Prinsenhof.

Find hotel i Delft

10. Ijsselmeer

Denne store, lavvandede ferskvands sø, er dannet da en af Hollands utallige dæmninger blev opført, og er den største sø i landet. Det er et sted med en helt særlig atmosfære, og en næsten overjordisk, spøgelsesagtig skønhed, især på kolde og tågede dage. Naturreservatet hér har masser af aktiviteter at byde på, herunder surfing, svømning og selvfølgelig sejlads. Forvent at se masser af bådtyper her, fra katamaraner til historiske sejlskibe, som tager dig tilbage til en anden æra…og tror du på spøgelser, så kan du sende en tanke til ‘Den Flyvende Hollænder’, hvis du kommer hertil på en ekstra tåget dag…

Udforsk Holland på road trip – find lejebil i Holland her

Find billige flybilletter til Holland

Find hotel i Holland

Mere rejseinspiration:

7 ukendte men utroligt smukke byer i Europa

10 bedste steder i Nordtyskland: strande, fantastisk natur og storbyliv

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort oktober 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.