nyheder Top 10 steder i Kroatien

Alle artikler

Top 10 steder i Kroatien

Det hele handler ikke om strand i Kroatien, hvor dejlige de end er: Fra historiske byer til sære biografer, se hvad Kroatien har at byde på!

Download vores app

De sidste ti år er Kroatien blevet et af de mest spændende steder at besøge i Europa. Det er blevet et meget efterspurgt sted for særligt soldyrkere på grund af den Dalmatiske Kyst, der byder på kilometervis af de fineste hvide strande.

Men det betyder ikke at stedet kun er godt for strandløver. For historie-elskere er der et overflødighedshorn af monumenter, fra de romerske, byzantinske, venetianske og Østrig-Ungarske herredømmer, og hele 7 UNESCO Verdenskultur-arv steder.

Naturen byder på oceaner af uspoleret landskab, rustikke bjerge og smukke national-parker, og hovedstaden – Zagreb – er stadig uspoleret af turistmængder. Vi viser dig top 10 over ting du ikke må gå glip af i Kroatien!

1. Fest i et palads i Split

Hvis du besøger Kroatiens næst-største by er der en god chance for du bruger meget af din tid i Diocletians Palads. Bygget af den romerske kejser Diocletian omkring det fjerde århundrede, er det nu både hjerte og sjæl i det moderne Split. Indenfor murene i denne imponerende fæstning, finder du de fleste af byens barer, restauranter og butikker. Du kan nemt blive væk i denne enorme labyrint af små snoede gader, men du finder hurtigt en flok andre pubcrawlers der kan hjælpe dig – hen til den næste bar.

Find billige flybilletter til Split

Find hotel i Split

2. Tag på by-vandring i Zagreb

Selvom den ofte udkonkurreres lidt af de måske mere livlige øst-europæiske byer, så gå ikke glip af Kroatiens hovedstad! Byen ses bedst til fods, og det er nemt at komme rundt. Nemt at beundre den østrig-ungarske arkitektur, de smukke parker og de travle torve. Gå ikke glip af Crkva Svetog Marka, en spøjs lille kirke, der på sit tegltag fremviser Kroatiens våbenskjold.

3. Få dit knuste hjerte helet i Zagreb

Medmindre du er kunst-studerende eller kultur-grib, begynder gallerier og museer indimellem alle sammen at ligne hinanden. Selvom Zagreb har masser af fantastiske gallerier og museer for enhver smag, så er det Museum for Broken Relationships der virkelig markerer sig som et sted man MÅ besøge. Museets mål er at hjælpe mennesker med at komme sig over et brudt forhold ved at bidrage til museets samling. Her finder du diverse ting (tøjdyr, tøj…en økse!) sammen med historierne om deres betydning, fra mennesker overalt i verden. Det er interessant at se hvordan andre kommer igennem en følelsesmæssigt omtumlet tid – men måske skal du ikke herhen, hvis du er på ”første par rejse”!

Læs mere om "skæve" ture: Prøv en anderledes smuttur med uventede twists

Find billige flybilletter til Zagreb

Find hotel i Zagreb

4. Udsigt fra toppen af Dubrovnik

Dubrovnik ser fantastisk ud alle vegne fra, men en tur op på toppen af Srd bjerget med glidebane giver dig udsigt udover hele den gamle by i dens helhed, og ligeledes over øerne tæt ved – midt i det turkisblå Adriaterhav. Der er også en fantastisk café hvor man kan få sig en forfriskning, mens man nyder en af de mest ikoniske udsigter i Øst-Europa.

5. Gå på Dubrovniks bymure

Den mur-befæstede by Dubrovnik opleves måske allerbedst fra..ja, dens mure. På den ene side vil du være overvældet af udsigten til de omkringliggende klipper og havet, og tager du et par skridt over til den anden side, bliver du endnu mere imponeret over at se Dubrovniks berømte barok bygninger og marmor gader. Det tager cirka en time at gå rundt om den gamle bydel, og er bedst tidlig morgen eller sen eftermiddag, når strømmen af turister og Game of Thrones fans ikke er så voldsom, og du har lidt ro og fred til at opleve.

Se også: Kroatiens 10 bedste strande

Find billige flybilletter til Dubrovnik

Find hotel i Dubrovnik

6. Tag på hoppetur mellem Eleafiti øerne

Til dem med for meget krudt i fødderne, er en af de bedste måder at opleve Kroatien på, at hoppe rundt mellem dets øer – der er mere end 1000! De fleste beboede øer har daglige båd-afgange til fastlandet, der gør det nemt at udforske alle disse forskellige typer paradis. Vi anbefaler Eleafiti øerne, en gruppe af seks øer med mange små-øer hvor du kan udforske sære fiskebyer eller slappe af ved rolige swimming pools. Planlæg en dagstur fra Dubrovniks gamle havn til de tre mest populære øer i ø-gruppen: Koločep, Lopud og Šipan.

Læs mere om ø-rejsemål: Godfathers Sicilien – An Offer You Can´t Refuse

Lopud

7. Få en usædvanlig film-oplevelse i Pula

Blandt de forskellige romerske steder i byen, er Pulas velbevarede Amfi teater det mest imponerende. Lige midt i byens hjerte, er det centrum for de fleste kultur arrangementer, lige fra film-forevisninger til koncerter og festivaler. Noget af en biograf!

Find billige flybilletter til Pula

Find hotel i Pula

8. Tag på bådtur til Plitvice søerne

Kroatiens mest populære nationalpark er hjemsted for de 17 elektrisk-blå Plitvice søer. De er forbundne ved imponerende vandfald og omkranset af tæt skov. Du kan enten gå eller tage en panorama bus rundt i parken – eller tag en båd til Kozjak søen, og selv ro over det rolige vand.

Se foto-serie: 10 smukke steder du ikke vil tro er virkelige!

9. Se Zadars gade installationer

Fortid og nutid mødes allermest tydeligt i byen Zadar, et godt alternativ til dem der ikke magter at tackle turistmængderne i Dubrovnik eller Split. Den gamle by ligger på en halv-ø og er pakket med middelalderlige kirker og romerske ruiner – lige til at udforske. Nogle af byens mere moderne og spøjse ting inkluderer Hav Orglet (en kunst-installation der omskaber bølger til melodier) og Sol Hilsenen (en cirkel-formet lys installation i fortovet, der skaber en visualisering af Hav Orglets melodier).

Find billige flybilletter til Zadar

Find hotel i Zadar

Lyt til havorglet her

10. Udforsk Stari Grad

Stari Grad er Kroatiens ældste by. De første beboere bosatte sig her i 384 før kristi fødsel, det samme år Aristoteles blev født, hvis du lige skal have styr på dét årstal. Byen ligger på den populære ø Hvar, og er et dejligt sted at undslippe til, hvis man ikke orker nattelivet og livligheden i Hvar by.

Find hotel i Stari Grad

Få mere rejseinspiration:

Sommerferie ideer: Europa, Norden, Danmark, USA, Asien mm: Byer, strande og oplevelser

Verdens bedste undervandshoteller: Del pyjamas med fiskene, sov under vandet!

Europas 10 smukkeste byer, småbyer og landsbyer

*Offentliggjort 2016. Opdateret januar 2017. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.