nyheder tips Sådan får du din cykel med i flyet

Alle artikler

Sådan får du din cykel med i flyet

Vil du have din cykel med på ferie i udlandet? Skyscanner viser her hvordan du får din cykel med i flyet, og hvilke regler der gælder hos de mest populære flyselskaber, så du kan få din cykel med på rejsen.

Download vores app

Det er mere og mere populært at tage cykel med på ferie, og det behøver ikke være besværligt: Du slipper for evt. at leje en, og du kender din egen cykel godt. Det kræver at du undersøger tingene lidt inden du booker din flybillet, men det er absolut overskueligt. Her er vores tips til at lette processen, så det er så smertefrit som muligt at få din cykel med på rejsen*.

Generelle tips

Nogle flyselskaber kræver at cyklen transporteres i ‘cykelkuffert/taske’ eller hylster. Disse finder du i cykelbutikker, og behøver ikke koste meget. Og den kan bruges igen og igen.

Læs flyselskabets cykel regler inden du booker billetten for at sikre, at både du og cyklen er velkommen ombord (og gerne til en rimelig pris). Reglerne hos de forskellige selskaber varierer og kan være forvirrende; nogle flyselskaber regner cyklen med som en del af din almindelige bagage, mens andre opkræver et gebyr.

Elektriske cykler tæller som farligt gods og kan ikke tillades ombord på fly. Hvis du ikke har et beskyttende cykelhylster, er det også et krav, at du drejer håndtaget en kvart omgang, afmonterer pedalerne, og reducerer dæktryk eller endda tømmer dækkene for al luft.

Liste over regler for cykler, inddelt efter selskab:

cykel

1. Air Berlin

Afhængigt af hvilken type af billet du har, kan din cykel tælle med som del af din almindelige bagage. Den maksimale vægt er 23 kg, og det kan koste mellem € 0 – € 175 € at flyve med cyklen. De maksimale dimensioner er 213 x 86 x 64 cm og cyklen skal registreres før afrejse og være pakket i et beskyttende hylster. Se mere her.

2. Air France

Udgifterne til Air France varierer mellem € 40 – € 100 afhængigt af destinationen. Du skal registrere din cykel i kundeservice mindst 48 timer i forvejen. Din cykel kan veje op til 23 kg, og skal pakkes i et beskyttende hylster. Se mere her.

3. British Airways

British Airways betragter din cykel som en del af din almindelige bagage (op til 23 kg). Den maksimale længde af cyklen er 190 cm, og den skal pakkes i et cykelhylster. Hvis du ønsker at medbringe din cykel i tillæg til en almindelig kuffert koster det € 46 online og € 50 i lufthavnen. Se mere her.

4. Bruxelles Airlines

Det er muligt at erstatte din normale indtjekkede bagage med en cykel gratis. Hvis du hellere vil have din cykel OG en kuffert med, koster cyklen € 45 ved reservation online og € 50 i lufthavnen. Se mere her.

5. Emirates

Det er muligt at erstatte din almindelige bagage med en cykel. Cyklens længde må ikke overstige 150 cm. Du kan finde ud af prisen på din rute med Emirates praktiske bagage-beregner.

6. Finnair

Din cykel, i taske/hylster, tæller som en kolli (pakke), og kan tages med uden ekstra beregning, så længe vægten ikke overstiger 23 kg. Bemærk også, at den maksimale længde er 158 cm. Hvis din cykel er større end det, er der et standard gebyr på € 75 per cykel. Se mere her.

7. KLM

Du kan medbringe en sammenklappelig din cykel i en cykelkasse. KLM tilbyder særlige cykelkasser fra bl.a. Amsterdam Airport Schiphol, som koster € 20 per stykket, og vejer 4,5 kg. Brug KLM bagageudregner, og finde priserne for at transportere din cykel på din valgte flyrejse. Se mere her.

8. Lufthansa

Din cykel, igen i taske/hylster, tæller som en pakke, og kan tages med uden ekstra beregning, så længe vægten ikke overstiger 23 kg. Bemærk også, at den maksimale længde er 158 cm. Hvis din cykel er større end 158 cm koster dens transport € 50 i Europa og € 100 for interkontinentale flyvninger. Se mere her.

9. Norwegian

Din cykel må maximalt veje 25 kg, og skal registreres online på forhånd før afrejse. Omkostningerne for at medbringe din cykel på flyet er ca 275-315 DKK med online booking, og 350-430 DKK ved at bestille i lufthavnen (ikke for lange flyvninger). På længere flyvninger koster det ca 400 DKK at tjekke cyklen ind online, og ca 430 DKK i lufthavnen. Se mere her.

10. Pegasus Airlines

Det koster ca $ 45 at få din cykel med ombord på Pegasus flyvninger, og cyklen må have en maksimal vægt på 20 kg. Se mere her.

11. Qatar Airways

Det er muligt at erstatte din almindelige indtjekkede bagage med en cykel. Cyklen skal pakkes i et beskyttende hylster/omslag, og må ikke veje mere end 23 kg, eller være mere end 158 cm i længden. Se mere her.

12. Ryanair

Det koster ca 495 DKK at tjekke din cykel ind online, eller ca 575 DKK i lufthavnen. Cyklen må ikke veje mere end 30 kg. Se mere her.

13. SAS

Cyklen tælles som bagage, og kan inkluderes uden ekstra omkostninger, hvis den ikke overstiger det tilladte antal bagage passagerer kan tage med (gælder ikke for SAS Go Light). Du skal registrere at du flyver med en cykel på forhånd, og din cykel og cykelhylster må maximalt veje 23 kg. Se mere her.

14. Turkish Airlines

Cyklen må maximalt veje 32 kg, og det koster mellem € 30 – € 60 at transportere din cykel med Turkish Airlines. Se mere her.

15. Wizz Air

Priserne for at tjekke din cykel ind hos Wizz Air er 225 DKK online, og 450 DKK i lufthavnen. Se mere her.

*Prisoplysninger og anden information i denne artikel er udarbejdet i juni 2016. For mere information: Besøg det valgte flyselskabs hjemmesider, via links ovenfor.

Find billige flybilletter til hele verden

Lyst til flere rejsetips?

10 tips: Sådan får du en god backpackertur

10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

10 fantastiske rejser for studerende, der vil booste sit CV

*Offentliggjort juli 2016. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.