nyheder tips 6 bedste tips: Sådan får du den bedste plads i flyet

Alle artikler

6 bedste tips: Sådan får du den bedste plads i flyet

Okay, du blev måske ikke lige opgraderet til Business Class, men det betyder jo ikke at du er nødt til ligefrem at lide på Economy Class...og den gode tur starter med at du får den plads du helst vil have! ##Skyscanner giver dig her 6 tips der hjælper dig med at sikre den bedste plads ombord på flyet!
Find billige flybilletter til hele verden

1. Overvej: Hvad er vigtigt for dig?

Er det ekstra benplads, så lidt støj som muligt, eller er det sikkerheden der er det vigtigste, når du vælger et sæde? Hvis du har brug for mere plads til dine lange ben, vil du sandsynligvis blive nødt til at ofre fred og ro: Sæderne med mere plads er ofte tæt ved flyets ​​baby-vugger, og de forældre der rejser med spædbørn. Det er bedst at sidde ved en af ​​nødudgangene. OBS: det betyder dog at du ikke kan have din håndbagage hos dig, under start og landing.

Hvis du er på udkig efter en rolig plads, bør du undgå at sidde i nærheden af ​​kabyssen, hvor kabinepersonalet laver mad. Og hvor der er trafik til og fra toiletterne.

Hvis din prioritet er sikkerhed, er der flere undersøgelser der har vist hvilken plads der er den sikreste ved flystyrt eller nødlanding. Et vinduessæde i økonomiklassen nær en af nødudgangene anses for at være det sikreste sæde. Husk sikkerhedsselen.

Læs mere: 15 tips til hvordan du overlever den lange flyvetur

2. Gør ikke som alle andre

I 2013 lavede Skyscanner en undersøgelse, der viste at den mest eftertragtede plads om bord på et fly er sæde 6A. Noget overraskende foretrækker kun 60 procent af de adspurgte vinduesplads, mens 39 procent gerne vil sidde ved gangen, og kun 1 procent ønsker midterpladsen. Et flertal af rejsende vælger rækker med lige numre længere fremme i flyet, mens 31E, et midtersæde bagest i ​​flyet, bedømmes til at være den “værste” plads. Når alt kommer til alt: Hvis du ønsker at undgå kamp om et sæde, så vælg en plads ved gangen (for hvem ønsker at sidde i midten?!), på en række med ulige numre, lidt længere tilbage i flyet.

Sovende kvinde ved flyvindue

3. Brug internettet

På hjemmesider som f.eks Seat Guru kan du søge efter din specifikke flyvning, og få anbefalinger til de bedste og værste pladser. Disse oplysninger omfatter blandt andet hvor meget benplads en bestemt plads har, om du kan læne dit ryglæn tilbage, hvor tæt du er på toiletter og kabys, og hvad du kan forvente af underholdning, tv, m.m.

Mand ombord på fly, med laptop

4. Tjek ind så tidligt som muligt

Jo tidligere du tjekker ind, jo større chance har du for at sikre dig den plads du ønsker. De fleste flyselskaber åbner for online check-in omkring 24 timer før afrejse, så sørg for at tjekke din e-mail / mobil, så du ved, hvornår det er tid til at tjekke ind! Når det drejer sig om lavprisbilletter får du ofte ikke mulighed for at vælge et sæde uden at betale ekstra, men giv ikke op … Du kan altid ændre din plads ved check-in-skranken, eller ved check-in maskinerne i lufthavnen.

Læs mere: Hvordan bliver du opgraderet til business class? Her er 15 gode råd

Mand tjekker flytider i lufthavnen

5. Det skader ikke at være venlig

Hvis du tjekker ind via check-in skranken, kan det være værd at spørge personalet, om der muligvis er en bedre plads på flyet der er ledig. Hyppige rejsende er måske blevet opgraderet, og det kan betyde gode ledige pladser på Economy Class eller Premium Economy. Dette kan ske i sidste øjeblik, så tag det store smil på, og vær sød!

Læs mere: Rejse-etikette: Sådan holder du god stil

Par ler vid incheckning på flygplats

6. Snyd systemet

Hvis I rejser som familie eller par, kan I skaffe jer ekstra plads ved at lade en plads stå tom mellem jer – altså booke vindues- og gangplads på samme række, og så håbe det bedste. Hvis det efterfølgende viser sig at flyvemaskinen er fyldt helt op, og I gerne vil sidde sammen, ja, så kan du altid bede om at bytte med personen i midten, da det ofte ikke er populært at sidde der.

Find billige flybilletter til hele verden

Få mere rejseinspiration og flere tips her:

7 søvn tips: Sov som en baby på den lange flyvning

24 ultimative rejsetips, der gør enhver ferie bedre

Skyscanner guide: Sådan finder du de billigste flybilletter – bl.a sidste-minuts flybilletter

*Offentliggjort december 2016. Opdateret februar 2019. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort