COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder tips 15 tips: Sådan overlever du den lange flyvetur

Alle artikler

15 tips: Sådan overlever du den lange flyvetur

Sol, varme og eventyr er herligt, men for at komme til favorit destinationer som Thailand, USA og Australien, skal du først pine dig igennem hvad der, for nogle, er en udmattende flyvetur. En kombination af søvnløshed, ubehagelige stole og mindre god fly-mad - dét får mange til at føle sig syge, bare ved tanken om den rejse der venter. Men lad dig ikke den lange flyvning afskrække dig fra din drømmerejse - Skyscanner giver her vores bedste tips til hvordan du overlever den lange flyrejse!

Planlægning før flyvningen

1. Gode luftfartsselskaber

Det behøver ikke at koste en formue at flyve med et godt flyselskab. Din komfort øges betydeligt, og som regel betyder det bedre service og bedre mad, og begge dele får den lange flyvning til at føles helt komfortabel. Skytrax udpeger hvert år verdens bedste flyselskaber, og i toppen finder vi Singapore Airlines, Qatar Airways og Emirates.

Læs mere: Verdens sikreste flyselskaber 2018 – se Top 20 listen

2. Flyv på det rigtige tidspunkt

Hvis du flyver vestpå (til USA), er det bedst at ankomme sent på aftenen, fordi du efter en lang rejsedag kan sove trygt og vågne udhvilet næste morgen. Hvis du flyver til Asien, det vil sige mod øst, bliver kontrasten lidt sværere, fordi du flyver “mod uret”. Er det nemt at sove på flyet, så er det bedst du lander om morgenen og så kan nyde ferien straks. Ved du med dig selv, at du vil være søvnløs på flyet, så vælg i stedet at flyve, så du lander om aftenen.

3. Forudbestil speciel mad / medbring din egen mad

Du ved i forvejen at du ikke spiser visse ting, så sørg for at forudbestille for eksempel vegetarisk mad, glutenfri eller anden speciel diæt. Har du svært ved flyselskabernes fødevarer generelt? Så anbefaler vi at du medbringer en lille picnic med dine livretter hjemmefra. Men sørg for, at flyselskabet tillader.

Læs mere: Tag din egen mad med på flyet – se reglerne her

4. Tag komfortabelt (og varmt) tøj på

Mange passagerer føler ofte at det er meget koldt i flyet, og det er derfor bedst at tage tøj på der både er varmt og behageligt. Men vær sikker på at have skiftetøj med, så du ikke ankommer i 30 graders varme og er iført fleecejakke og uld sokker!

Læs mere: Pak perfekt! 12 tips: Sådan får du magisk plads i kufferten

5. Reserver den plads der passer bedst til dig

Hvis du har tendens til at have svært ved at falde i søvn, skal du vælge en vinduesplads, så du ikke behøver at bekymre dig om, at andre passagerer skal kravle over dig på vej til toilettet. Har du selv en meget lille blære, kan det dog være en god idé at reservere en plads ved gangen i stedet. Hvis du vil have ekstra benplads, skal du sidde ved en af ​​nødudgangene. Et godt tip er at bruge Seat Guru. Så kan du søge på din specifikke flyvning og få anbefalinger på de bedste og værste pladser.

Læs mere: 6 bedste tips: Sådan får du den bedste plads i flyet

Under flyvningen

6. Underholdning

Hvorfor ikke benytte lejligheden til at se de film, du ikke har nået at se? Sørg for at drage fordel af de ofte enorme udvalg af film, serier og spil, som de fleste flyselskaber normalt tilbyder gratis. Det vil helt sikkert få tiden til at gå hurtigere! Et andet tip er at medbringe en god bog og opdatere dit musikbibliotek.

Læs mere: Her er flyselskaberne, der har den bedste underholdning ombord

7. Bevæg dig!

At sidde stille for længe er ikke godt for blodcirkulationen, så sørg for at bevæge dig rundt indimellem. Lav et par yogaøvelser på sædet, eller tag en lille tur i gangene.

8. Undgå koffein og alkohol

Danskerne drikker rigtig meget kaffe, og at nyde en kop både i lufthavnen og under flyvningen kan virke som en hyggelig ting. Men koffein vil bestemt ikke hjælpe dig med at lukke øjnene under flyvningen! Vælg en koffein-fri version, hvis du virkelig ikke kan undvære en kop mokka. Tilsvarende bør du helst prøve at undgå alkohol under flyvningen, da det dehydrerer kroppen.

9. Drik vand (masser af vand)

Drik masser af vand på en lang flyvning – det er et must. Den tørre luft i fly resulterer i at kroppen udtørrer, og jetlag bliver værre, på længere flyvninger.

10. Sig hej til din medrejsende i nabo sædet

Hvis du skal sidde ved siden af ​​en person i 8 timer eller mere, skader det ikke at sige hej. Det kan være det eneste, I siger til hinanden på hele turen, eller hvem ved, måske får du dig et nyt venskab? Men respektér hvis din nabo ønsker ro. Det handler om at I begge får den bedst mulige rejse.

Rejse-gadgets der hjælper til en behagelig tur

11. Ørepropper / støjreducerende hovedtelefoner

Ørepropper er et must for alle i håb om at få sig en lur, mens man flyver. Højlydt råbende passagerer, grædende babyer og urolige passagerer, der går støjende op og ned ad gangen, gør det vanskeligt at finde fred. Er du villig til at bruge lidt flere penge, så er støjreducerende hovedtelefoner også en god mulighed.

12. Nakkepude og søvnmaske

En god nakkepude på turen sparer dig for at have øm nakke efter en lur i siddende stilling. Har du ikke en, så kan de købes i lufthavnen. En søvnmaske / øjenbind kan også være god til at holde lys ude.

Læs mere: 8 bedste nakkepuder – se de bedste rejsepuder

13. Støttestrømper

Kompressionsstrømper kan være gode at bruge under flyvningen, da komprimeringen forhindrer hævede ben, og forbedrer blodcirkulationen i benene. De fås bl.a. på apoteker, og koster omkring 120 DKK.

14. Sovepiller

Du ved at der ikke er nogensomhelst chance for at du kan falde i søvn uden hjælp? Så kan det hjælpe med en sovepille – MEN: Konsultér altid en læge først. Der er flere både ikke-receptpligtige og receptpligtige muligheder på de fleste apoteker, men vær altid sikker på at have styr på potentielle bivirkninger, ved at konsultere din læge.

15. Rejsetoilettaske

Det er altid godt at pakke en lille pose med produkter, der gør at du føler dig frisk under flyvningen. Nogle vigtige er f.x. hånddesinfektionsmiddel, hud lotion, tandpasta og tandbørste, og vådservietter. Nogle flyselskaber tilbyder ovennævnte, men det kan være godt at have med selv, for en sikkerheds skyld. Men sørg for at følge væskereglerne!

Læs mere: Hvor meget væske må du have i håndbagagen?

Find billige flybilletter til hele verden

Flere tips og rejseinspiration:

Læs mere: 7 søvn tips: Sov som en baby på den lange flyvetur

Skyscanner guide: Sådan finder du de billigste flybilletter – bl.a sidste-minuts flybilletter

Top 10 Asien eventyr på budget – det bedste af Asien

*Ny edit marts 2018. Priserne er indhentet indenfor 15 dage for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.