nyheder tips Sådan får du Economy Class til at føles som First Class!

Alle artikler

Sådan får du Economy Class til at føles som First Class!

Skyscanner har 10 gode tips til at få din Economy Class flyvning til at føles som en First Class flyvning - til en brøkdel af prisen! Hvorfor ikke flyve så behageligt som muligt?

Download vores app

1. Medbring en god rejsepude

En rejsepude i top kvalitet kan gøre hele forskellen, når det drejer sig om at sove godt, uanset hvilken billetpris du rejser til. Glem alt om de gratis puder, du får på langdistanceflyvninger; de er tit flade, tynde og glider ned bag hovedet, så snart du falder i søvn. Investér i en specialdesignet rejsepude – det er dem, der giver god støtte til nakken, mens du er på farten. Drømmer du at du flyver First Class, er det næsten lige så godt som den ægte vare, ikke?

Hvad gør en rejsepude god?

Puder der optager meget lidt plads i håndbagagen er de bedste, så find en oppustelig rejsepude, der kan mases helt flad, og let passer ind i din kabinetaske. En pude med hesteskoform, der favner din nakke, er bedst for at undgå ømhed og smerter, når du vågner, og det forhindrer at dit hoved falder til siden, når du sover. Hvis du lider af rygsmerter, så overvej også en lændepude.

2. Køb en oppustelig fodstøtte

At have dine fødder lidt hævet på en flyvning hjælper ikke kun din blodcirkulation, det reducerer også risikoen for hævelse og ledsmerter. Ligesom din trofaste rejsepude, fylder den ikke meget når den er flad, men dette ofte oversete tilbehør vil booste kvaliteten af din flyvning til mindst business class niveau.

3. Byt sæde

Vær altid være på udkig efter ledige pladser – nogle gange er hele rækker tomme på flyvningen, og lad os bare være ærlige: tre pladser er bedre end én. Du vil kunne løfte armlæn, og potentielt ligge ned på tværs af en fuld række. Så hold øjnene åbne, og bed kabinepersonalet sige til, hvis du kan flytte – hvem ved, måske opgraderer de dig endda til den virkelige First Class.

Hvordan kan jeg få en flyvning opgraderet?

At bytte sæder er blot én ting du kan gøre, hvis du er fast besluttet på at leve som en baron på flyet (uden at betale for det!). Men der er mange måder, du kan drage fordel af en halvtom flyvning på. Få gode råd om opgradering her:

Læs mere: Hvordan bliver du opgraderet til Business Class? Her er 15 gode råd

4. Bliv ekspert i toldfri godbidder

Hvis fly fødevarer aldrig har imponeret dig, hvorfor så ikke tage dig tid til at købe lidt luksuschokolade eller snacks i Duty Free, så du kan tage det med dig på flyet? Disse små godbidder kan udjævne noget af forskellen mellem Economy og First Class (ok, NOGET), og du kan samtidigt skåle i din favoritdrink, selvom du bliver nødt til at købe den hos kabinepersonalet – du må ikke drikke din toldfri alkohol på flyet.

Hvad er reglerne for at tage Duty Free varer med på flyet?

Duty Free kvoter for at bringe varer ind i Danmark fra lande uden for EU:

  • 1 liter spiritus eller stærke likører over 22% vol
  • 4 liter vin
  • 16 liter øl
  • 2 liter hedvin (såsom portvin eller sherry), mousserende vin eller andre alkoholiske drikke, der er mindre end 22% vol

Duty Free kvoter for at bringe varer ind i Danmark inden for EU:

  • 110 liter øl
  • 10 liter spiritus
  • 90 liter vin
  • 20 liter hedvin

Den gode nyhed er, at du kan lade hånt om restriktionerne fra sikkerhedskontrollen, og bringe væsker på over 100 ml ombord, hvis du køber dem i Duty Free, eller en af ​​de andre lufthavnsbutikker. De er som regel forseglet i en lufthavnspose, så du vil ikke kunne åbne dem, før du kommer hjem. Men så er der velkomstdrink, når du får hjemmeskoene på derhjemme.

5. Invester i gode hovedtelefoner eller ørepropper

Uanset om det er en grædende baby, en snakkesalig nabo eller støj fra motoren, så kan høje lyde ødelægge chancerne for en fredelig flyvning, så sørg for, at du er godt forberedt. Medbring nogle gode støjreducerende hovedtelefoner, og lyt til afslappende musik, eller, hvis du ønsker fuldstændig tavshed, kan du købe nogle gode kvalitets ørepropper og lade som om du er inde bag det lokkende First Class forhæng…

Hvad er de bedste rejsegadgets til flyture?

Nu om dage er rejseteknologi langt mere end din ipod og hovedtelefoner. Du kan overvåge din bagage på afstand, oversætte 25 sprog med en lille enhed, eller endda sige hej til dine kæledyr derhjemme via video.

6. Vælg dine pladser med omtanke før du går ombord

Målet er at sikre dig et vinduessæde, så du ikke har en hyppig toiletgæst kravlende henover dig hvert femte minut – eller snup en gangplads, hvis DU er den der skal hyppigt på toilettet. Du kan ikke umiddelbart gå ud fra at en plads ved exit er den bedste plads. Ja, disse pladser har ekstra benplads, men de kan ikke lænes tilbage. I stedet kan du overveje rækken bag exit rækken, hvor du ikke vil have nogen foran, der pludselig smækker ryglænet ind i dine knæ!

Hvad er den bedste plads på en flyvning?

Dette er omstridt, da det afhænger af, hvad du leder efter, men efter omfattende undersøgelser tilbage i 2013, kunne Skyscanner konkludere, at en bestemt plads på Economy Class er en klar vinder: 6A. Se hvorfor her:

Læs mere: 6 bedste tips: Sådan får du den bedste plads på flyet

7. Tag en god sovemaske med

Sovemasker er fantastiske til at blokere det omgivende lys, så du kan hvile. Investér i en lidt dyrere model, der ikke sidder direkte på dine øjne, men har et ‘øje hulrum’ indbygget i masken. Dette vil betyde, at masken ikke hviler på dine øjenlåg, og dermed vil dine øjne være uhindrede under REM (rapid eye movement), den vigtigste fase af søvnen, så du vil sove bedre, og dybere. Og vågne mere frisk!

Hvordan kan jeg sove på langdistanceflyvninger:

Mange mennesker begår den fejl at udmatte sig selv bevidst før en lang flyvning, men hvis du ikke kan sove, bliver du overtræt, hvilket kun vil gøre tingene værre. Sov som normalt, og vær lydhør overfor hvad din krop fortæller dig – hvis du føler at dine øjenlåg glider i under flyets film, så sluk, og tag din hovedpude frem. En anden ting er, at sidder du ‘flimrer’ med din mobil, gør det det sværere at falde i søvn. Så hav hellere en paperback med. Mens tilbehør som sove masker og ørepropper er vigtige (og lille i størrelse), så skal du selvfølgelig ikke medbringe et hav af ting på flyet (har du virkelig brug for en hel stak af ​​blade, og en murstensroman?). Det vil fylde op der hvor du skal have dine ben – ikke en god opskrift på afslapning. Se vores søvntips her:

Læs mere: 7 søvntips: Sådan sover du som en baby på lange flyveture

8. Medbring eget tæppe

Fly kan være kølige, særligt når du sidder stille i timevis. Du får ikke altid tilbudt et tæppe på flyet, eller dem du får, kan være meget tynde. Medbring dit eget kashmir letvægtstæppe, så du kan pifte turen op med et strejf af First Class luksus. Et andet smart tip er at sørge for, at et af dine ferietørklæder er et varmt pashmina eller sjal, der kan fungere som tæppe også – hvis du bærer det om halsen når du går ombord, tæller det ikke som håndbagage.

Bagage du kan have på, og andre håndbagage tricks…

Vi ved, at alt det her rejsetilbehør optager værdifuld plads i din carry-on taske, men der er listige måder at snige nogle bekvemmeligheder ombord uden at pådrage dig et ekstra gebyr. Køb fx en specialdesignet "wearable luggage" jakke, og du vil opdage, at du kan bære en overraskende mængde ting på din person, udover de ting du må have i håndbagagen. Hvis dette ikke passer med dit ønske om at være chic på flyet, så tag dit tungeste og tykkeste tøj på i flyet – du kan altid skifte til hjemmesko og tage trøjen af, når du er i luften.

Læs mere: 10 gode tips: Sådan får du en mere behagelig flyrejse

9. Medbring hjemmesko/sokker, så du kan gå lidt rundt i flyet

På nogle flyvninger bliver du tilbudt gratis sokker, men de er ofte tynde. Tag dine egne hyggesokker eller hjemmesko med, så du nemt kan gå rundt på en Economy flyvning, som en luksus jet-setter.

Hvordan pakker du bedst før en flyvning:

Selv om du er den type rejsende, der elsker at have samtlige toiletting og tilbehør med hjemmefra, så er det på flyrejser begrænset hvad du kan have med. Tjek på flyselskabets hjemmeside, og se deres bagage restriktioner, så du kan lave en huskeliste på forhånd. Tænk over hvilken slags tur du er på vej ud på – hvis du har en masse flyskift, kan en rygsæk være lettere at transportere end en kæmpe kuffert, som du er nødt til at tjekke ind. Køb nogle små plastposer ( fx fryseposer) til at holde dine ting adskilt i din kabinekuffert eller taske. Der er ikke noget værre end at grave sig gennem et virvar af opladere og kabler, for at komme ned til dine snacks! Og tilsidst, så husk at lade noget plads være frit til indkøb på rejsen. Se hvordan du pakker og skaber ekstra plads i kufferten med bl.a. et helt magisk trick:

Læs mere: Pak perfekt! 12 tips: Sådan får du magisk plads i kufferten

10. Pak nogle (få!) toiletartikler du kan forkæle dig selv med på flyet

Der er mange ting, du kan tage med på din flyvning for at give dig selv et strejf af forkælelse á la First Class på din rejse. Prøv fx ansigtsvand, under-eye gel, øjendråber til trætte øjne, fugtighedscreme, lip-balm, vådservietter og en tandbørste og tandpasta. Du vil kunne holde din hud hydreret, og få en behagelig flyvning.

Hvad er reglerne for at tage væsker med på en flyvning?

Væsker i håndbagagen skal være i beholdere på højst 100 ml, og skal placeres samlet i en genlukkelig klar plasticpose, som rummer en liter, og max måler ca. 20cm x 20cm. Dette omfatter drikkevarer, parfumer, cremer, gel, pastaer (såsom tandpasta), og kosmetik, som fx lipgloss og mascara. Du kan købe 100 ml rejseflasker i fx Matas billigt, og kan fx bruge almene fryseposer med genluk strip. Eller køb en gennemsigtig toilettaske! Reglerne kan variere i internationale lufthavne, men disse regler gælder de fleste steder, og når du vender tilbage til Danmark, er det også disse regler der gælder. Læs her, og bliv overrasket over nogle af de ting, der ikke er tilladt i håndbagagen:

Se mere: Forbudt om bord: 10 overraskende ting du ikke må have i din håndbagage

EKSTRA: Tips til at medbringe væsker i flyet:

Hav et lager af miniature flasker i rejse-størrelse, hæld dine foretrukne produkter i, og hav dem i din toilettaske, klar til at snuppe med, når du rejser. Husk, essentielle medicinske stoffer er tilladt i større mængder, så længe de er mærket med en recept i dit navn – dette inkluderer topiske cremer til hudsygdomme. Der er ingen begrænsninger på pakning af væsker i den bagage du tjekker ind, så benyt denne mulighed, hvis du er i tvivl.

Packing liquids for hand luggage

Find fly til hele verden

Få flere rejsetips til at gøre flyveturen mere behagelig lige her…

Kabinepersonalets 10 bedste flytips

Kabinepersonalet deler ud af deres bedste hemmelige tips til hvordan du forbedrer din flyrejse.

10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Haps dine perfekte flybilletter ved at bruge Skyscanners super søgeværktøjer, og udforsk verden uden at blive ruineret.

Få de bedste flypriser med Skyscanners prisagent!

Nem, praktisk og hurtig: Skyscanners pris agent holder øje med din valgte flyvning, og giver dig besked, på din tlf eller computer, så snart prisen falder – eller hvis den begynder at stige!

*Ny redigering januar 2017. Informationen i denne artikel var korrekt på tidspunktet for offentliggørelse, men vi anbefaler dig altid at tjekke specifikke detaljer hos flyselskaberne, inden du booker.

*Priser er indhentet indenfor de seneste to døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.